Huggy Wuggy Nedir?

Monster Notebook  10 Temmuz 2023

İncelemeler

Dijital oyunlarda bazı karakterler, bulundukları oyunun bile ötesine geçip sürekli kendilerinden bahsettirebiliyor. Pokémon serisindeki sayısız Pokémon’dan biri olan Pikachu, aslında Mario’nun düşmanı konumunda yer alan ama sonrasında kendi oyun serisine kavuşan Donkey Kong, başta, ikinci oyuna özgü olarak tasarlanan ama daha sonra sinema filmleri de dâhil olmak üzere pek çok oyunda/filmde boy gösteren Silent Hill 2 boss’larından Pyramid Head/Piramit Kafa, ilk etapta sayabileceklerimizden bazıları. Son yıllarda, çocuklarının kendilerinden habersiz video oyunu oynamalarından endişe eden ebeveynlerin de dikkatini çeken ve bulunduğu oyunun popülaritesini aşan bir karakter daha var, Huggy Wuggy. Peki, Ticaret Bakanlığı tarafından oyuncakları yasaklanan Huggy Wuggy nedir? Gelin, birlikte bakalım.

Her Şey, Mob Entertainment’ın Yeni Bir Oyun Yapmasıyla Başladı

2015 yılında Seth ve Zach Belanger adında iki kardeş tarafından kurulan ve ilk adı EnchantedMob, Inc. olan Mob Entertainment, oldukça genç isimlerin yer aldığı bir bağımsız oyun stüdyosu olarak hayatına devam ediyor. Stüdyonun ilk oyunu Poppy Playtime’ın, Huggy Wuggy karakterinin de ilk kez ortaya çıktığı yapım olduğu biliniyor. Şu an ilk bölümü, oynaması ücretsiz sunulan Poppy Playtime, hayatta kalma korku türünün yeni nesil temsilcilerinden biri ve oyun, içerdiği kötü karakter Huggy Wuggy sayesinde bugünkü popülerliğine kavuştu.

Oyunda, Playtime Co. adlı oyuncak fabrikasında çalışan tüm insanların bir anda ortadan kaybolmasını, yıllar sonra araştırmaya gelen ve bu ortamdaki tehlikelere karşı hayatta kalmaya çalışan bir kişiyi canlandırıyorsunuz. Oyunda, esasen 1984 yılında Playtime Co.’nun hazırladığı ve en çok satış elde eden oyuncağı olan Huggy Wuggy, aynı şirketin birkaç yıl sonra imza attığı yasa dışı deneylerin bir parçası oluyor ve ortaya, kendisinin canavar versiyonu Deney 1170 çıkıyor. Poppy Playtime oyununda, karşınıza çıktığında hayatta kalma şansınızı hayli azaltan Deney 1170, özellikle küçük yaştaki oyuncuların kâbuslarına girebiliyor.

Oyuncak Versiyonu Sevimli, Canavar Versiyonu Değil

Bir oyuncak ve maskot olarak tasarlanan Huggy Wuggy’nin oyundaki canavar versiyonu, epey ürkütücü görünüyor. Beden yapısı, bir başka kâbus yakıtı karakter Slender Man’e benzeyen ama detaylarına inildiğinde ondan daha korkutucu duran Huggy Wuggy’nin canavar hâli, parlak mavi kürküyle dikkat çekiyor. Kol ve bacaklarına kıyasla daha küçük yapıdaki gövdesi, biraz da bu orantısızlık nedeniyle karakteri daha da ürkütücü kılıyor. Genişlemiş gözleriyle göz teması kurmak istemeyeceğiniz canavar Huggy Wuggy, yüzünün büyük kısmını kaplayan parlak kırmızı renkli kalın dudaklarını açtığında, bir müren balığına benzer şekilde ama ondan daha korkunç dişlerini sergilemeye başlıyor.

Oyun içinde çok hızlı hareket edebilmesi nedeniyle size epey tatsız anlar yaşatabilecek olan canavar Huggy Wuggy ya da diğer adıyla Deney 1170, Poppy Playtime’ın ikinci bölümünde ise karşınıza çıkmıyor.

Poppy Playtime’ı Küçük Yaştaki Oyuncuların Oynamaması Öneriliyor

Her ne kadar Türkiye’de satışa sunulan oyunların, bir yaş derecelendirme kriteri olmasa da hâlihazırda bir korku oyunu olarak piyasaya çıkan Poppy Playtime’ın ABD’de geçerli ESRB derecelendirmesi 13 yaş, Avrupa için geçerli derecelendirmesi ise 12 yaş sınırında bulunuyor. Dolayısıyla Huggy Wuggy ve onun gibi farklı korkutucu karakterleri de içeren Poppy Playtime, daha küçük yaştaki oyuncular için önerilmiyor. Bununla birlikte Forbes gibi saygın yayınların da dikkat çektiği üzere Huggy Wuggy üzerinden yaratılan bazı başka hikâyelerin, küçük çocukların psikolojilerini olumsuz yönde etkileyip onların sıra dışı eylemlere girişebileceklerine de vurgu yapılıyor.

Eğer siz de bir ebeveynseniz ve çocuğunuzu, “Çocukların korkmadığı tek canavar” ile tanıştırmayı düşünüyorsanız, Monster Notebook imzalı canavarlardan dilediğinizi tercih edebilirsiniz.

Paylaş: