İngilizcenizi Geliştirebileceğiniz 5 Mükemmel Oyun

Monster Notebook  28 Mart 2020

Oyun

İngilizce öğrenmek, bundan 10 yıl öncesine kıyasla hayli kolay hâle geldi. Akıllı cep telefonu ve tabletler için hazırlanan uygulamalardan interaktif İngilizce öğrenme araçlarına kadar sayısız imkâna, internetin de yardımıyla artık herkes ulaşabiliyor. Tabii oyunlar, İngilizce öğrenmek için keyifli ve çoğu kişiye göre oldukça etkili bir araç. Eğer oyunlarla aranız iyiyse ve İngilizcenizi ileriye taşımayı hedefliyorsanız, listede adı geçen beş oyunla hedefinize biraz daha yaklaşabilirsiniz.

Influent

influent

İngilizce kelimelerle çok fazla aranız yoksa ve yüzlerce kelimeyi eğlenerek öğrenmeyi istiyorsanız, Influent tam size göre. Çok sayıda tıklanabilir nesnenin bulunduğu oyunda sesli ve yazılı olarak ifade edilen nesneleri bulup tıklamanız gerekiyor. Daha sonra ilgili menü aracılığıyla bulduğunuz kelimelerin neler olduğunu ve hangi tür kelimeler olduğunu takip edebiliyorsunuz. Eğer İngilizce haricindeki yabancı dillere de ilginiz varsa oyunun farklı diller için de ek paketleri bulunuyor.

Bubbles

Bubbles

Steam üzerinden edinebileceğiniz Influent ile kelimeleri öğrendikten sonra biraz daha zorlu dil yolculuklarına çıkmaya hazırsanız, Bubbles beklentilerinizi rahatlıkla karşılayacaktır. Oyunun başında kelime, fiil, alan, giysi, zaman gibi seçebileceğiniz pek çok ana başlık bulunuyor ve karşınıza çıkacak oyunlar, bu başlıklar doğrultusunda şekillendiriliyor. Herhangi bir kurulum gerektirmeden çalıştırabileceğiniz ve web tarayıcınız üzerinden oynayabileceğiniz yapım, tamamen ücretsiz.

Civilization V

civilization-v

Strateji oyunları söz konusu olduğunda akıllara ilk gelen serilerden Civilization’ın beşinci oyunu, İngilizce kelime dağarcığınızı geliştirebileceğiniz bir yapım. Ayrıca oyun, karakterler arasındaki, aslına bakarsanız pek de derin olmayan diyaloglar sayesinde karşılıklı konuşmaların nasıl gerçekleştirilebileceğini özümsemenize yardımcı olabilecek nitelikte. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü tarihi eser ve anıtlar hakkında da uzun uzadıya açıklamalar bulundurması ise oyunun artılarından.

Orwell: Keeping an Eye On You

orwell-keeping-an-eye-on-you

George Orwell’ın 1984 romanından izler taşıyan ve bu defa Büyük Birader yerine sizi koyan yapım, okuma alıştırmalarınız için biçilmiş kaftan. Zira oyundaki göreviniz, olası terör saldırılarını engellemek adına bireylerin e-posta yazışmalarını, kişisel bilgilerini, başkalarıyla olan konuşmalarını ve diğer verilerini kontrol etmek. Eğer bu oyunu beğenirseniz Orwell serisine ait başka yapımlara da göz atabilirsiniz.

Fallout 3

fallout-3

İngilizcenizi iyiden iyiye geliştirmek ve okumanın yanında dinleme alıştırmaları da yapmak istiyorsanız, Fallout 3 en iyi seçeneklerden biri. Karakterlerin anlattıkları, kelimeleri telaffuz etme şekilleri, kimi diyaloglarda karakterlerin doğrudan anlatım yerine ima yoluyla bir şeyler söylemeleri, diyaloglardaki espriler, İngilizcenizi güçlendirmeniz için size yardım edecek unsurlardan bazıları. Oyun boyunca karakterlerle kuracağınız diyaloglara göre yaşayacağınız maceraların farklılaşacağını da belirtmekte fayda var.

 

Paylaş: