Intel Core i5-11400H İşlemcili Monster Laptop Modeller ile Oyunların Yıldızı Olun!

Monster Notebook  6 Temmuz 2021

İncelemeler

Geleneksel anlamdaki oyunculuk kavramı giderek biçim değiştiriyor, oyun seanslarına canlı yayınlar, video yakalama süreçleri ve daha nicesi dâhil oluyor. Bunun neticesinde görece eski nesil bilgisayarlar, yoğun işlem yükünün altında ezilmekten kurtulamıyor. Profesyonel çözümler gibi son kullanıcılar için de oldukça yüksek performanslı işlemciler geliştiren Intel, oyuncuların bu yeni nesil ihtiyaçlarını gözeterek işlemci ailesini yepyeni bir mimari ile yeniden şekillendiriyor. Tiger Lake kod adlı işlemciler ve bu işlemciler özelinde Intel Core i5-11400H modeli böylece doğmuş oluyor. Oyuncuların her türlü beklentisine yanıt verecek yapıda üretilen oyuncu laptop’larında kullanılan işlemci, mimari yeniliklerini düşük güç tüketimi ve üstün performans biçiminde kullanıcılara yansıtıyor.

11. Nesil Intel Core i5-11400H İşlemcili Laptop ile Oyun Yayıncılığına Adım Atın

 2000’li yılların başlarından itibaren benimsediği tick-tock mimarisinin eseri olarak geçen yıllara kadar işlemci üretim sürecini düşürüp bir sonraki aşamada daha yüksek performanslı işlemcileri kullanıcılarla buluşturan Intel, 14 nm üretim sürecini Tiger Lake kod adlı işlemcilerle 10 nm SuperFin mimarisine devrediyor. Daha önce laptop modelleri için ürettiği işlemcilerin çekirdek sayılarını da artıran Intel, bu durumu aynen koruyor ve aynı sınıfın önceki nesil işlemcisinden farklı şekilde 6 çekirdekli ve 12 iş parçacıklı Intel Core i5-11400H ile performans çıtasını yine yukarı taşıyor.

Türkiye’deki oyun tutkunlarının favori laptop markası olan Monster; Intel ile süregelen iş birliğini, geliştirdiği oyuncu bilgisayarlarında yeni nesil Tiger Lake kod adlı işlemcileri kullanarak taçlandırıyor. Monster Intel Core i5-11400H laptop modelleri; 4K’ya varan çözünürlüklerde oyun oynamak, aynı zamanda video düzenlemesi gerçekleştirmek ve çeşitli çevrim içi akış platformları aracılığıyla oyun yayınları yapmak isteyenleri mutlu ediyor.

i5-11400H Notebook Sayesinde PCIe Gen4 Teknolojisi İle Tanışın

Core i serisi işlemcilerini sundukları performansa göre kategorilere ayıran ve Core i5 serisini yüksek performanslı çözümler içerisine dâhil eden Intel, 11. nesil işlemcilerinde hem mimari hem de teknolojik yenilikleri bir araya getiriyor. i5-11400H işlemcili notebook modelleri de böylece başta oyun tutkunları olmak üzere teknoloji tutkunu herkese yepyeni imkânlar sağlıyor.

11. Nesil Intel Core i5 işlemcili laptop modelleri, işlemcinin kendine özgü olanaklarıyla diğer donanım bileşenlerinin de hız kazanmasına zemin hazırlıyor. Zira aralarında PCIe Gen4 gibi doğrudan doğruya NVMe M.2 SSD’lerin potansiyellerini açığa çıkaran yapay zekâ ve derin öğrenmeye dair komut setleri ve daha nice geliştirme, Intel Core i5-11400H işlemcisi ile oyuncu laptop’larına dâhil oluyor. Yenilenen entegre grafik işlemcisi, sayısı 20’ye çıkan PCIe hat sayısı gibi ayrıntıların tamamı kullanıcıların lehine oluyor. Tabii işlemcinin teknik ayrıntılarında daha enteresan noktalar yer alıyor.

Intel Tiger Lake Core i5-11400H İşlemcili Laptop Artan Çekirdek Sayısıyla Bir Canavara Dönüşüyor

Düşük güç tüketimi ve yüksek performansı bir arada sunabilen Intel Core i5-11400H, Core serisindeki mobil işlemciler arasında orta segmentte kendine yer buluyor. Ancak işlemci, önceki neslin aynı kademedeki modelinden çekirdek ve iş parçacığı sayısı, ön bellek boyutu, frekans değeri ve bellek bant genişliği gibi direkt performansa etki eden özellikleriyle ayrılıyor. 10 nm SuperFin mimarisinin getirisi ve bir miktar artan işlemci paket büyüklüğünü avantaja çeviren 11400H, 7.5 MB L2 ön bellek ve 12 MB L3 ön bellekle donatılıyor. 35 Watt ila 45 Watt arası TDP değeri sunan işlemci, düşük TDP değerinde frekans değerini 2.20 GHz düzeyine taşıyabilirken 45 Watt’ta ise taban frekansı olan 2.70 GHz seviyesinde seyrediyor. Tek çekirdekte Turbo özelliğini devreye sokan işlemci, en verimli çekirdeğini 4.50 GHz hızına çıkarabiliyor.

DDR4 3200 MHz belleklerin 11. nesil Intel Core i5 işlemcili notebook modellerinde değerlendirilebilmesine imkân tanıyan işlemci, çift kanal bellek desteği ile gelirken maksimum 51.2 GB/s’lik bellek bant genişliği sağlıyor. Konfigürasyona bağlı olarak 128 GB bellekle donatılabilen taşınabilir bilgisayarlar, yalnızca performans cephesinde değil, bellek hızı ve boyutu cephesinde de masaüstü bilgisayarlarla savaşabiliyor.

Gerek oyunculara yönelik hazırlanan i5-11400H işlemcili laptop modelleri gerekse genel kullanıma yönelik olan ve yine i5-11400H işlemci bulunan dizüstü bilgisayarlar, masaüstü uygulamalarının kullanımında işlemci içerisindeki entegre grafik işlemcisini kullanıyor. Tamamen yenilenen ve performansı artırılan grafik işlemci, çalışma hızını 1.45 GHz düzeyine taşıyabilirken farklı portlar üzerinden 8K (4320p) çözünürlükte görüntüleri, 60 Hz yenileme hızıyla monitör ve televizyonlara iletebiliyor. Bu sayede haricî grafik çözümleri devreye girmeden de kusursuz bir multimedya deneyimi yaşanabiliyor.

i5-11400H İşlemci Nasıl?

Intel Tiger Lake Corei5-11400H laptop modellerine performans sıçraması yapmasını mümkün kılan işlemci, hem içerik tüketen hem de içerik üreten kullanıcıları memnun edebilecek bir performans sunuyor. Ayrıca taşıdığı teknolojik geliştirmeler, bilgisayarlardaki diğer donanım bileşenlerinin de daha verimli değerlendirilebilmesine olanak veriyor.

Gerçekleştirilen testler Intel Core i5-11400H işlemcisinin, önceki neslin aynı seviyesindeki Core i5-10400H modelinden daha üstün olduğunu gözler önüne seriyor. Cinebench R20 çok çekirdek testinde 1924 puan alan Intel Core i5-10400H modeline karşılık Core i5-11400H, neredeyse iki kat fark atarak 3740 puanla testten ayrılıyor. Benzer bir performans artışı, diğer sentetik test yazılımlarında ve oyun kıyaslamalarında da gözlemleniyor. (Kaynak: https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html?)

Intel Tiger Lake Core i5-11400H İşlemcili Abra A5 V17.2.1 Oyun Bilgisayarı ile Arenalarda Şov Yapın!

Kısıtlı bütçesi olan fakat en güncel teknolojilere sahip bir oyuncu bilgisayarı almak isteyen oyun tutkunları için hazırladığı Abra serisiyle kullanıcı kitlesini genişleten Monster, Intel Core i5-11400H notebook modelleri arasına Windows 10 Home işletim sistemli Abra A5 V17.2.1 oyun bilgisayarını ekliyor.

Köşeli hatlarıyla oyun tutkunlarını heyecanlandıran laptop, alüminyum ile güçlendirilen kasası sayesinde dâhilî donanım bileşenlerinin yaydığı ısıyı özel soğutma mekanizmasıyla birlikte dağıtırken aynı zamanda bilgisayara sağlamlık ve hafiflik kazandırıyor. 15.6 inç genişliğinde ekranı, güçlü donanımı ve geniş kapasiteli bataryasına karşın yalnızca 2,2 kilogram ağırlığındaki oyun bilgisayarı, Monster’ın sırt çantası hediyesi sayesinde kolayca taşınabiliyor.

Full HD (1080p) çözünürlüklü mat ekran, 144 Hz yenileme hızı sunarak oyun ve eğlenceye yönelik içeriklerin mükemmel şekilde görüntülenebilmesine hizmet ediyor. HD kamera ve mikrofon kurulumu, temel düzeyde oyun yayınları için yeterlilik gösterirken tek bölge RGB LED arka aydınlatmalı klavye, loş ışıklı ortamlarda dahi oyuncuların rakiplerine karşı en önemli hamlelerini kolayca yapabilmelerine imkân tanıyor. Kasa üzerinde bulunan USB portları, yüksek hızda veri aktarımını mümkün kılarken Mini DisplayPort ve HDMI portları, haricî birimlere görüntü aktarımında görev alıyor. Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5.1 teknolojileri ise HM570 yonga seti ve Intel Core i5-11400H işlemci desteğiyle tam performansla kullanılabiliyor.

Oyun ve video düzenleme gibi süreçlerde bilgisayarın genel performansını zirveye taşıyan işlemcinin yanında, NVIDIA’nın GeForce RTX 3050 Ti Max-Performance ekran kartı bulunuyor. 4 GB GDDR6 bellekle donatılan ekran kartı, Full HD çözünürlük odaklı oyun süreçlerinin üstesinden rahatça geliyor. Ayrıca RTX ailesindeki diğer tüm ekran kartlarında bulunan DLSS gibi derin öğrenme temelli unsurlar, oyunlardaki kare/saniye değerlerini ve görüntü kalitesini artırmayı hedefleyenlerin başvurabilecekleri özelliklerden biri oluyor. İki ayrı bellek modülü hâlindeki 16 GB kapasiteli DDR4 3200 MHz RAM, güncel oyunların sistem gereksinimlerine rahatlıkla yanıt veriyor. PCIe Gen4 teknolojisinin en önemli yansıması kuşkusuz SSD tarafında oluyor ve modelde yer alan 512 GB kapasiteli Samsung PM9A1 M.2 SSD, 6900 MB/s’lik okuma, 5000 MB/s’lik yazma değerleriyle i5-11400H laptop modeline değer katıyor.

Intel Tiger Lake Core i5-11400H İşlemcili Gaming Laptop Monster Abra A7 V13.2.1 ile Oyunlarda Başarıdan Başarıya Koşun!

Hem tek oyunculu hem de çok oyunculu yapımları daha geniş ekranlı bir Intel Tiger Lake Core i5-11400H notebook ile tecrübe etmek arzusundaki oyuncuların yönelebilecekleri Monster Abra A7 V13.2.1, 15.6 inç ekranlı kardeşi gibi tatmin edici bir performans sunuyor.

Model özelinde ilk dikkat çeken nokta, görüntü kalitesiyle beğeni toplayan 17.3 inç genişliğindeki Full HD çözünürlüklü, 144 Hz yenileme hızına sahip mat LED ekran oluyor. Renk doğruluğu konusunda başarılı iş çıkaran ekran, oyun ve multimedya takip süreçlerinin keyifli geçmesine ortam hazırlıyor.

İşlemci, ekran kartı, RAM, SSD gibi temel donanım birimleri Abra A5 V17.2.1 ile tamamen aynı olan i5-11400H notebook modelinin ağırlığı, fiziksel boyutlarından dolayı farklılaşıyor ve 2,5 kilogram seviyesine çıkıyor. Ancak bilgisayarın sunduğu teknik özellikler ve kasa-ekran boyutu düşünüldüğünde bu değerler bir oyun bilgisayarı için gayet makul kalıyor.

Monster’ın satın alım aşamasında donanım özelleştirmesi, aksesuar ve yazılım ekleme gibi imkânlarıyla desteklediği ve aynı zamanda ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti sağladığı taşınabilir bilgisayarlar Abra ailesinin en yüksek performanslı üyeleri içerisine adını yazdırıyor. Eğer siz de en yeni oyunları akıcı görüntüler eşliğinde oynamayı planlıyor, oyun yayıncılığına Monster farkıyla adım atmayı hedefliyorsanız Monster Abra serisindeki modeller size sesleniyor.

Paylaş: