12. Nesil Intel Core i5-12500H İşlemcili Monster Laptop Modelleri ile Rakipsiz Olun!

Monster Notebook  9 Ağustos 2022

İncelemeler

Sürekli bir devinim hâlinde olan teknoloji, özellikle video oyunlarının gelişmesiyle daha da hızla ilerliyor. Görüntü ve grafik alanındaki sıra dışı gelişime yetişen işlemci teknolojileri ise Intel’in uzun yıllara dayanan tecrübesiyle artık teknoloji gündeminin öncelikli maddelerinden birine dönüşüyor. Zira Intel’in 64-bit ve çok çekirdekli işlemci teknolojilerine geçişinde gerçekleştirdiği devasa adımlardan biri, arkasına “Hibrit Teknoloji” gibi yenilikçi bir yapıyı alan 12. nesil Alder Lake işlemci ailesiyle atılıyor. Bu yenilikçi yaklaşımın mobil ayağında bulunan ve taşınabilir oyuncu bilgisayarlarında da kendine yer bularak ilgili bilgisayarların, beklentilerin çok ötesinde bir performans sunmasını sağlayan 12. nesil i5-12500H işlemci, ne gibi yenilikler getiriyor?

12. Nesil Intel Core i5-12500H İşlemcili Laptop Modelleri Performans Algınız Tamamen Değişecek!

İşlemci üretim teknolojileri noktasında uzun süre boyunca 14 nm litografisinde kalan bu üretim sürecini iyileştirerek art arda birkaç nesil işlemci çıkarabilen Intel, 10 nm SuperFin üretim teknolojisine geçişiyle daha küçük ve fazla sayıda transistörle işlemcilerini şekillendirmeye başlamıştı. Bu sayede özellikle 11. nesil işlemcilerinde enerji verimliliği tarafında başarılı iş çıkaran Intel, performans cephesinde de beklentileri karşılamıştı. Bu defa 10 nm SuperFin üretim teknolojisini daha da iyileştirip Intel 7 sürecine geçiş yapıyor. Bu sürecin ilk meyveleri de 12. nesil Alder Lake serisi Intel işlemciler oluyor.

“Hibrit Teknoloji” olarak adlandırılan sistemle yapılandırılan ve Intel ile iş birliği hâlinde olan Monster Notebook’un hazırladığı Intel Core i5-12500H laptop modellerinde de kullanılan işlemciler, iki farklı çekirdek yapısı içeriyor. Intel’in “Big-Bigger” şeklinde isimlendirdiği “E” ve “P”, verimlilik ve performans çekirdekleri, kullanım senaryosuna bağlı olarak devreye giriyor veya beklemede kalıyor. İşlemci çekirdeklerinin iş atamalarını ve hangi görevi hangi düzeyde üstlenmelerini sağlayan mekanizma ise Intel’in yeni teknolojisi Thread Director oluyor. Windows 11 işletim sistemi ile sorunsuz şekilde çalışan Thread Director, daha düşük performanslı ve az güç tüketimli “E” çekirdeklerini, rutin bilgisayar kullanım süreçlerinde devreye alırken oyun, render, canlı yayın gibi işlemciye ciddi anlamda yük bindiren noktalarda ise “P” çekirdeklerini görevlendiriyor. Bu iş dağıtımı, çekirdeklerin ısıl durumları ve güç kapasiteleri gibi değişkenlere göre farklılaşabiliyor. Tüm bu pozitif gelişmeler, oyunlarda işlemci kaynaklı darboğazlarla karşılaşmanızın önüne geçerken bilgisayarınız şarjda olmadığı anlarda, artık daha uzun süre çalışır durumda kalabiliyor.

i5-12500H Laptop Modelleriyle Yalnızca Oyununuza Odaklanabilirsiniz!

Aralarında sizin de bulunduğunuz oyun tutkunlarının birçoğu, favori oyunlarıyla zaman geçirirken zihinlerinin bir köşesinde, bilgisayarlarındaki işlemcinin hangi oranda kullanıldığını ve kaç santigrat dereceye çıktığını düşünüyor. Intel’in kapsamlı Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirdiği 12. nesil i5-12500H işlemci ise sağladığı üstün performansa karşın içine konumlandırıldığı Monster Notebook oyuncu bilgisayarlarında serin bir şekilde çalışıyor. Hâlihazırda iyileştirilmiş 10 nm SuperFin (Intel 7) teknolojisiyle hazırlanan işlemci, işlem yükünün başarılı şekilde dengelenmesi sayesinde aşırı ısınma gibi sorunlarla sizi baş başka bırakmazken throttling olarak isimlendirilen, çalışma frekansı düşüşü gibi toplam performansı olumsuz etkileyecek durumlarla karşılaşmanızı da engelliyor. i5-12500H işlemcili notebook modellerinin muazzam başarım sergilemesini sağlayan işlemcinin teknik detayları da en az sunduğu performans kadar dikkat çekiyor.

4 tanesi performans, 8 tanesi ise verimlilik çekirdeklerinden oluşan Intel Core i5-12500H işlemci, toplam 16 iş parçacığı ile yer aldığı bilgisayara güç veriyor. 12 adet fiziksel iş parçacığı olmasına karşın toplam iş parçacığı sayısının 16 olmasının arkasında yatan neden, Intel’in, yalnızca performans çekirdeklerine sanal iş parçacığı ataması ve dolayısıyla Hyper-Threading teknolojisinin, sadece performans çekirdeklerinde çalışması. i5-12500H özelindeki 12. nesil Intel Core i5 işlemcili laptop modelleri, işlemcilerinin fiziksel çekirdek sayılarıyla kullanıcıları yeterince şaşırtmışken frekans ve güç tüketim değerleriyle de hayranlık uyandırıyor. İlgili işlemcinin performans çekirdekleri, 4,50 GHz frekansına kadar çıkabilirken verimlilik çekirdekleri ise en fazla 3,50 GHz düzeyinde kalıyor. Genel kullanımda işlemcinin güç tüketimi, 45 Watt seviyesindeyken işlemci ağır yüke girdiğinde ise bu tüketim değeri 95 Watt gibi kabul edilebilir seviyelerde kalıyor.

Intel Alder Lake Core i5-12500H İşlemcili Laptop Modelleri, Teknolojik Yenilikleriyle Fark Yaratıyor!

Pek çok teknoloji otoritesi ve sayısız kullanıcıya göre Intel’in devrim niteliğindeki yeni nesil işlemcileri, yalnızca kendi performans geliştirmeleriyle değil taşıdıkları yeni nesil teknolojilerle de önceki nesil Intel işlemcilere fark atıyor. Monster Notebook imzalı 12. nesil Intel Core i5 işlemcili notebook modellerinde deneyimleyebileceğiniz yeniliklerden biri, DDR5 teknolojisi. Bundan önceki masaüstü ve mobil Intel işlemcilerle uyumlu yapıdaki DDR4 belleklere kıyasla çok daha yüksek frekans değerlerinde çalışan DDR5 bellekler, gerçekleştirilen sentetik testlerde, DDR4 tarafındaki rakiplerinden neredeyse iki kata varan oranda yüksek okuma-yazma değerleri sunuyor. Bu durum, gerek gündelik kullanım süreçlerine gerekse oyun seanslarında elde edilen kare/saniye oranlarına pozitif şekilde yansıyor.

12.nesil Intel Core i5 işlemcili laptop modellerinin sahip olduğu işlemciler sayesinde kazandığı kazandığı PCIe 5,0 teknolojisi, AVX, AVX2 ve AVX-VNNI komut setleri, Thread Director ve diğer yenilikler, Intel’in, yeni nesilde attığı adımın ne denli büyük ve önemli olduğunu gösteriyor.

i5-12500H İşlemci Nasıl?

İşlemci performansı ve teknolojisinin, ekran kartı başta olmak üzere genel bilgisayar başarımını olumlu ya da olumsuz yönde değiştirebileceğini bilen herkes, “i5-12500H işlemci nasıl?” gibi sorular yöneltebiliyor. Intel Alder Lake Core i5-12500H laptop modellerinin en önemli parçalarından biri şeklinde değerlendirilen Intel Core i5-12500H, sahip olduğu çekirdek sayısı, frekans değeri ve Alder Lake ailesinin doğal bir kazanımı olan teknolojilerinden hareketle, Intel’in mobil taraf için hazırladığı en başarılı işlemcilerden biri olarak görülüyor. Doğrudan doğruya bir rakibi olmamakla birlikte geçen neslin benzer seviyesindeki bir başka işlemci, Intel Core i5-11400H ile karşılaştırılan 12500H, hem frekans hem de çekirdek sayısını/verimliliğini rakibi karşısında etkili şekilde kullanıyor. Passmark CPU uygulamasının tek çekirdek testinde 11400H modeli 3064 puan alırken 12500H ise 3638 puanla rakibine yaklaşık %20’lik bir fark atıyor. Aynı uygulamanın çok çekirdek testinde ise 11400H, 15961 puan alırken 12500H, 22067 puanla testten ayrılıyor.

(Kaynak: https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i5-12500h-vs-intel-core-i5-11400h)

Intel Alder Lake Core i5-12500H İşlemcili Monster A7 V14.2.1 17,3″ Oyun Bilgisayarı ile Unutulmaz Oyun Süreçleri Yaşayın!

Hiçbir zaman daha azıyla yetinmek istemeyen oyun tutkunları için yüksek performanslı, “Canavar gibi” bilgisayarlar üreten Monster Notebook, çok sevilen Abra ailesine, 12. nesil i5-12500H işlemcili üyeler kazandırıyor. Onlardan biri de Abra A7 V14.2.1 17,3″ Oyun Bilgisayarı oluyor. Tam anlamıyla bir performans canavarı olan model, 17,3 inç genişliğinde, Full HD (1080p) çözünürlüklü, 144 Hz yenileme hızlı, IPS ekranla geliyor. İnce çerçeveli tasarımı sayesinde oyun süreçlerinde ekranın tamamından yararlanabilmenizi mümkün kılan model, tek bölge aydınlatmalı klavyesiyle, haricî bir klavye kullanım gereksiniminizi ortadan kaldırıyor. Kasa içi soğutmasına özen gösterilen modelin kasasının farklı bölümlerinde hava açıklıkları bulunuyor ve böylece kasa içindeki sıcak hava, ilgili açıklıklardan tahliye ediliyor. Güncel fiziksel bağlantılarla donatılan, aynı zamanda Intel’in yeni nesil işlemcileriyle gelen Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5,2 teknolojileriyle desteklenen Intel Core i5-12500H notebook, yerleşik donanım birimleriyle her oyuncunun yüzünü güldürüyor. Güçlü işlemcisine ek olarak NVIDIA’nın GeForce RTX 3050 Ti Max-P (4 GB, 80+15 Watt) ekran kartı, 8 GB DDR4 3200 MHz sistem belleği ve 500 GB Crucial marka M.2 SSD ile güçlendirilen oyuncu bilgisayarı, sırt çantası hediyesi gibi ekstralarla yeni sahipleriyle buluşuyor.

Performans konusunda sizi yarı yolda bırakmayacak, güncel oyunları hedeflediğiniz çözünürlükte ve kare/saniye oranlarında çalıştırabilecek, şık ama “Canavar gibi” bir oyuncu bilgisayarı almayı düşünüyorsanız, tercihinizi, Intel Core i5-12500H işlemcisiyle yapılandırılan Monster Notebook bilgisayar modellerinden yana kullanabilirsiniz. Satın alım aşamasında donanım özelleştirmesi, aksesuar ekleme, ilk 30 gün içinde oluşabilecek tek bir ölü piksel için panel değişimi ve ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti gibi olanaklardan faydalanmak için hayalini kurduğunuz “Canavar” ile vakit kaybetmeden buluşun!

Paylaş: