Intel Core i7-10750H İşlemcili Laptop’lar Monster Serilerinde!

Monster Notebook  26 Nisan 2020

İncelemeler

Yenilenen grafik teknolojileri, hem grafik işlem birimlerine (GPU) hem de merkezi işlem birimlerine (CPU) yük getiriyor. Özellikle internet üzerinden oynanan çok oyunculu oyunlar ve yoğun fizik etkileşiminin bulunduğu yapımlar, işlemcinin sağladığı performans ölçüsünde akıcı çalışıyor. Buna, işlemci ve işlemcinin beraberinde getirdiği teknolojiler de eklendiğinde, sadece oyuncular için hazırlanan işlemcileri üzerinde bulunduran taşınabilir bilgisayarlara yatırım yapmak, gerekli hâle geliyor. Bu aşamada oyunseverlerin imdadına Intel’in yeni nesil teknolojileriyle donatılan 10. nesil “Core i7” ailesindeki işlemciler ve bu işlemcilerden gücünü alan modeller yetişiyor.

10.Nesil Intel Core i7-10750H İşlemcili Laptop Modelleri Dengeleri Değiştiriyor

i7-10750H-LaptopKurulduğu 1968 yılından bu yana teknoloji alanında birbirinden önemli inovasyonlara imza atan Intel, sunduğu bilgisayar teknolojileriyle bilgisayar ve oyun meraklılarının ilgisini çekiyor. İlk örnekleri, 2008 yılında görülen ve 2020’li yıllarda da popülaritesini koruyan “Core i” ailesindeki işlemciler, bugünün oyuncularının ihtiyaç duyduğu tüm işlem gücünü fazlasıyla sağlıyor. Intel Core i7-10750H notebook modelleri, işlemci gücü nispetinde akıcı oynanabilen yapımların yanı sıra saf işlem gücünün önemli olduğu çoklu uygulama kullanımlarında rahatlıkla değerlendirilebiliyor.

Hazırladığı güçlü oyuncu bilgisayarlarıyla Türkiye’deki binlerce oyuncunun yakından tanıdığı ve takdir ettiği Monster, Intel ile gerçekleştirdiği iş birliği neticesinde, hazırladığı tüm dizüstü bilgisayarlarda daima Intel’in yeni nesil işlemcilerini kullanıyor. Bu sayede dilediği zaman ve istediği yerde oyun oynamak üzere bir oyuncu bilgisayarı alan kullanıcılar, gerek performans noktasındaki beklentilerine yanıt buluyor gerekse Intel’in üstün teknolojilerine ev sahipliği yapan cihazlarla verimliliklerini artırabiliyor. Masaüstü işlemcilerinden farklı olarak çok daha az enerji tüketen ve az ısınan mobil işlemciler; kablosuz bağlantı teknolojileri, bellek bant genişliği desteği gibi konularda bilgisayar kullanıcılarının yüzünü güldürüyor.

Intel i7-10750H Notebook Modelleri DDR4-2933 MHz Destekli RAM’ler ile Geliyor

Bir süredir 14 nm üretim teknolojisinden yararlanarak ürün gamını şekillendiren Intel, Comet Lake kod adlı yeni nesil işlemcileriyle teknoloji dünyasında ses getiriyor. Önceki nesil Core i7 işlemcilerden Intel Core i7-9750H modelinin yerine gelen ve sahip olduğu teknik özelliklerle birçok yeniliği teknoloji ve oyun tutkunlarıyla buluşturan Intel Core i7-10750H işlemcisinde gözlemlenen en büyük yenilik, sistem belleği tarafındaki güncelleme oluyor. i7-10750H işlemcili laptop modellerinde, DDR4-2666 destekli eski nesillerin aksine artık DDR4-2933 belleklere yer veriliyor. Veri aktarımı ve depolanması sürecinde ekstra performans artışı anlamına gelen bu farklılık; oyunlarda fazladan fps artışı, oyunların yükleme sürelerinin kısalması gibi pek çok olumlu sonucu doğuruyor.

Intel i7-10750H Notebook Modelleri ile Üstün Performansa Tanıklık Edin

wifi-6Üretim teknolojisi ve mimari konusunda yetkinliğini bir kez daha gösteren Intel, işlemci frekans değerlerinde de iyileştirmeye gidiyor. Intel Core i7-9750H ile taban frekansları aynı değerlerde, 2,60 GHz seviyesinde olan Intel Core i7-10750H, çalışma hızını Intel Turbo Boost Max Technology 3,0 Frequency özelliği sayesinde 4,8 GHz’e, Intel Thermal Velocity Boost Frequency teknolojisiyle 5,0 GHz frekansına kadar çıkarabiliyor. Yeni nesil oyunların yüksek frekans değerlerine sahip işlemciler sayesinde keyifle oynandığı göz önüne alındığında i7-10750H işlemcili notebook modellerinde üstün oyun performansı elde edilebiliyor.

Altı adet fiziksel çekirdeğe, Hyper-Threading teknolojisiyle gelen on iki iş parçacığına sahip işlemci, oyun esnasında farklı ve sisteme yük getiren başka araçların da etkin şekilde değerlendirilebilmesine olanak veriyor. Özellikle, bir yandan oyun oynayıp diğer yandan ses ve görüntü ekipmanları aracılığıyla kapsamlı canlı yayınlar gerçekleştirmeyi amaçlayan oyuncuların ihtiyaçlarına yanıt veren i7-10750H, işlemci kaynaklı sistem sorunlarının önüne geçiyor.

Hız ve yüksek performans, kablosuz ağ kullanımında da kendini gösteriyor; zira onuncu nesil Comet Lake işlemci ailesinin bir üyesi olan Intel Core i7-10750H modeli, Wi-Fi 6 (802.11ax) teknolojisini destekliyor. Wi-Fi 5 teknolojisine kıyasla %50’ye varan bir veri aktarım hızı vadeden teknoloji, geriye uyumlu olduğu için 10. Nesil Intel Core i7 işlemcili laptop modelleri, ev ve iş yerlerdeki eski nesil router ve modemlerle iletişim kurabiliyor.

Intel Comet Lake Core i7-10750H İşlemcili Laptop Modelleriyle Oyunların Keyfini Çıkarın

Intel’in 14 nm üretim teknolojisini kullanarak hazırladığı dördüncü seri olan Comet Lake, teknik açıdan getirdiği yeniliklerle teknoloji dünyasına göre markanın, en önemli adımlarından biri olarak görülüyor.

Oldukça yüksek frekans değerlerine çıkabiliyor olmasına karşın 45 Watt’lık bir TDP değeriyle gelen Intel Core i7-10750H, 12 MB’lık Smart Cache ile güç kazanıyor. Doğrudan doğruya DDR-2933 sistem belleğini destekleyen ve bu sayede kullanıcıların çok daha yüksek bir bellek bant genişliğinden yararlanabilmelerini mümkün hâle getiren Intel Core i7-10750H laptop modelleri, 45,8 GB/s’lik bir bant genişliği sunuyor. Önceki nesil Intel Core i7-9750H işlemcileri, DDR4-2666 desteği ile 41,8 GB/s’lik bellek bant genişliğini kullanılabilir kılıyorken yeni nesil işlemcilerle, arada 4 GB/s’lik bir fark oluşuyor.

Oyunseverlerin, multimedya içerikleriyle zaman geçirdiği veya farklı masaüstü programlarıyla çalıştıkları anlarda ekrana yansıyan görüntüleri hesaplayan dâhili grafik yongası olan Intel UHD Graphics, yenilenen ismiyle bilgisayarlara konuk oluyor. 350 MHz taban, 1,15 GHz maksimum dinamik frekansıyla, oyun harici kullanım senaryolarında yeterlilik gösteren grafik işlemcisi, oyun süreçlerinde ise yerini, NVIDIA’nın harici grafik çözümlerine bırakıyor.

i7-10750H Nasıl Bir Performans Sunuyor?

Gerçekleştirilen benchmark testlerinde gücünü sergileyen işlemci, 10. Nesil Intel Core i7 işlemcili notebook modellerinin çok yönlü kullanılabileceğini gösteriyor. Popüler test uygulamalarından 3DMark06’nın CPU testinde 11307 puanlık skoruyla mobil işlemci dünyasında üst sıralara çıkan işlemci, Cinebench R15 (64-bit)’in tek çekirdek testinde 200, çoklu çekirdek testinde ise 1402 puan alıyor. Tüm bu değerler, işlemcinin i7-10750H notebook çeşitlerinin, masaüstü bilgisayarlarla performans konusunda rahatlıkla yarışabileceğini kanıtlıyor. (Kaynak: https://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html

Intel Comet Lake Core i7-10750H İşlemcili Oyun Bilgisayarı Monster Abra A5 V15.6 ile Oyun Başlıyor

i7-10750H-Monster-Abra-A5-V15-6-Laptop

Her zaman en iyisini isteyenlerin tercihi olan Monster Notebook modelleri arasına katılan Abra A5 V15.6, teknik özellikleriyle ve üstün soğutma çözümleriyle oyuncuları memnun ediyor.

15,6 inç genişliğinde, Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlükte ve 120 Hz yenileme hızına sahip IPS panelli ekranıyla hayranlık uyandıran görüntüler sunan oyuncu bilgisayarı, 170 derecelik geniş görüş açısı sunan ekranıyla beğeni topluyor. Hem internet üzerinden yapılacak görüntülü görüşmelerde hem de canlı yayınlarda değerlendirilebilecek yerleşik HD web kamera ise ekranın üst kısmında bulunuyor. Oyuncuların, oyun seanslarında motivasyonlarını artırırken günün ilerleyen saatlerinde klavye tuşlarına hâkimiyetlerini kolaylaştıran özelleştirilebilir, tek bölge RGB LED aydınlatma ise bilgisayarın cazibesini artırıyor. Metin tabanlı içerik üretimini ve yazışmaları kolaylaştıran chiclet tuşlara sahip Türkçe Q klavye, çoğu noktada harici klavye kullanımına gerek bırakmıyor.

4 Watt seviyesinde ses çıkışı sunan THX Spatial Audio teknolojili stereo hoparlörle oyun ve multimedya seanslarının eğlenceli geçmesini sağlayan model, ihtiyaç duyulduğu takdirde farklı çevre ve depolama birimlerinin takılabilmesine de olanak veriyor. Üründe; bir adet USB 2,0, iki adet USB 3,1 Gen1 ve bir adet USB 3,1 Gen1 (USB-C) portu, HDCP destekli bir adet HDMI, iki adet Mini DisplayPort 1,2 bağlantı noktası yer alıyor. Kablosuz bağlantı konusunda da beklentileri karşılayan bilgisayarda Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5,1 bağdaştırıcıları bulunuyor.

Intel’in yüksek performanslı mobil işlemcileri arasına adını yazdıran Intel Comet Lake Core i7-10750H laptop modelinin toplam gücünü arttırırken saf işlem gücü cephesine grafik hesaplamalarıyla katkıda bulunan ise NVIDIA GeForce GTX 1650 grafik işlemcisi oluyor. 4 GB grafik belleğiyle güncel oyunların Full HD çözünürlükte sorunsuz şekilde oynanabilmesini mümkün kılan grafik yongası, NVIDIA’nın GeForce Experience uygulaması ile tüm yeteneklerini ortaya çıkarıyor. Oyuncu bilgisayarında dikkat çeken dâhili donanım bileşenleri arasında 8 GB DDR4-2933 sistem belleği ve 2050 MB/s okuma, 1000 MB/s yazma hızlarına sahip 256 GB kapasiteli Samsung PM991 M.2 SSD yer alıyor.

2,1 kilogramlık ağırlığıyla oyuncuların daima yanlarında taşıyabilecekleri Monster Abra A5 V15.6, oyun ve eğlence süreçlerinde kullanıcıların vazgeçilmezlerinden birine dönüşüyor.

Intel Comet Lake Core i7-10750H İşlemcili Gaming Laptop Monster Abra A5 V15.8.1 Performans Sınırlarını Zorluyor

i7-10750H-Monster-Abra-A5-V15-8-1-Laptop

Monster’ın Abra ailesindeki Intel Comet Lake Core i7-10750H laptop çözümlerinden biri de Abra A5 V15.8.1 modeli oluyor.

Fiziksel bakımdan ve donanım bileşenleri açısından Abra A5 V15.6 ile benzerlik gösteren oyuncu bilgisayarı; 15,6 inçlik 120 Hz yenileme hızına sahip Full HD IPS ekranı, tek bölge RGB LED aydınlatmalı klavyesi, HD web kamerası, bağlantı noktalarıyla kardeşini andırıyor. Modelin ayrıldığı noktalar ise grafik işlemcisi ve depolama birimi olarak kayıtlara geçiyor.

NVIDIA’nın uzun süredir devam ettirdiği ve standart ekran kartı modellerinden daha hızlı olduğunu ifade eden “Ti” son ekiyle isimlendirilen grafik çözümlerinden GeForce GTX 1650 Ti, Abra A5 V15.8.1 oyuncu bilgisayarında kendine yer buluyor. 3500 MB/s okuma, 2900 MB/s yazma hızına sahip 512 GB kapasiteli Samsung PP981a M.2 SSD ise bilgisayarın, yüksek hızlı depolama birimi oluyor. Gerek veri aktarımında gerekse işletim sistemi ve oyun yükleme sürelerini en aza indirebilen depolama birimi geniş kapasitesiyle de oyunculardan tam not alıyor.

Monster Abra A5 V15.8.1, taşınabilirlik konusunda sınıfı rahatlıkla geçiyor ve 2,1 kilogramlık ağırlığıyla en hafif oyuncu bilgisayarlarından birine dönüşüyor.

Intel Comet Lake Core i7-10750H İşlemcili Gaming Laptop Monster Abra A7 V11.3.2 ile Oyun Dünyasını Keşfe Çıkın

i7-10750H-Monster-Abra-A7-V11-3-2-Notebook

En yeni bilgisayar oyunlarını yüksek performanslı ve geniş ekranlı bir oyuncu bilgisayarıyla tecrübe etmek isteyenlerin rahatlıkla yönelebilecekleri i7-10750H laptop Abra A7 V11.3.2, fiziksel ve teknik bakımdan diğer iki modelden farklı.

Bu modelde en dikkat çekici değişiklik, ekran cephesinde. 17,3 inç genişliğinde, 120 Hz yenileme hızına sahip Full HD IPS ekranla farklı bir konuma geçen oyuncu bilgisayarı, yeni nesil oyunların ve multimedya içeriklerinin keyifle takip edilebilmesine zemin hazırlıyor. Modeli, farklı kılan teknik özelliklerden bir diğeri, sistem belleği tarafında. Zira; Abra A7 V11.3.2’de iki modül hâlinde toplam 16 GB DDR4-2933 bellek yer alıyor. Depolama tarafında yine Samsung markalı, 256 GB kapasiteli PM981a M.2 SSD boy gösteriyor. 3500 MB/s okuma ve 2200 MB/s yazma değerleriyle öne çıkan SSD, geri kalan tüm donanım bileşenleri gibi yüksek performansıyla günceli yakalıyor. Yeni nesil oyunların sorunsuz şekilde oynanabilmesi adında Windows 10 Home SL 64-bit işletim sistemiyle gelen Abra A7 V11.3.2, 2,5 kilogramlık ağırlığıyla kolayca taşınabiliyor.

Son çıkan yarış, FPS, MOBA ve daha pek çok türdeki oyunu, yüksek kare/saniye oranlarında oynamak, aynı zamanda oyun yayınları gerçekleştirmek istiyorsanız, Monster Abra serisi oyuncu bilgisayarlarından dilediğinize yönelebilirsiniz.

Paylaş: