Jurassic World Evolution 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  8 Kasım 2022

Oyun

Beyaz perdeyi kasıp kavurmaya devam eden Jurassic World filmlerini heyecanla takip edip yönetim odaklı simülasyon oyunlarıyla da zaman geçirmek isteyenlerin bir numaralı tercihi olan Jurassic World Evolution serisinin geçtiğimiz yılın sonlarında çıkan yeni oyunu hâlâ popülerliğini koruyor. Alanında pek de rakibi olmadığı için oyuncuların ilgi gösterdiği ve önceki oyunun üstüne sayısız yenilik ekleyerek oyuncularla buluşan yapım, paleontolojiye gönül veren video oyunu meraklılarının da radarına takılıyor. Peki, oyunun sistem gereksinimleri ne durumda? Gelin, birlikte değerlendirelim.

Oyun İçin En Az “1809” Sürümlü Windows 10 Lazım

Jurassic World Evolution 2’nin sistem gereksinim tablolarındaki “1809 sürüm” vurgulu Windows 10 işletim sistemine gözünüz takılmış olabilir. Üzerinden dört yıl kadar süre geçmiş olmasına ve hizmet süresi, 2021’in mayıs ayında (oyun, 2021 kasım çıkışlı) sonlanmasına rağmen geliştirici ekibin bu versiyon üzerine özellikle düşmüş olması düşündürücü. Ama mevcut sisteminizi düzenli olarak güncelliyorsanız, işletim sistemi tarafındaki onay kutusunu gözü kapalı işaretleyebilirsiniz.

İşlemci Konusunda Rahat Hareket Edebilirsiniz

Oyunun yapısı gereği bolca açık alan, az sayıda karakter ve hareketli objeye denk geleceğiniz için bilgisayarınızdaki işlemci, yoğun hesaplamalar altında ezilmekten kurtuluyor. Etkin oyun süreçlerinde, altı çekirdekli bir işlemciyi 1080p çözünürlükte ve yüksek seviye grafik ayarlarında %20 civarında kullanan oyun, gerek minimum gerekse önerilenler listesindeki işlemcilerle sorunsuzca oynanabilir.

10+ GB RAM, Sevimli Dinozorlarla Eğlenceli Zaman Geçirmeniz İçin Uygun

“Sevimli” dediğimize bakmayın tabii, oyunda aşama kaydettikçe karşılaşacağınız dinozorlar, yer yer ürkütücü hâle gelebiliyor. Neyse ki piksellerden oluşan bu canlılar, oyunun bellek gereksinimlerini olumsuz yönde etkilemiyor ve yine 1080p çözünürlükte oyun oynarken 9 gigabayta varan bellek kullanımı ortaya çıkıyor. Eğer bilgisayarınızda, önerilenler listesindeki gibi 12 GB civarı RAM varsa oyunu, bellek yetersizliğinden kaynaklı takılmalar olmaksızın keyifle deneyimleyebilirsiniz.

Minimum Gereksinim Tablosundaki Ekran Kartları “Low” Grafik Ayarlarına Göre

Uzun süredir ekran kartınızı, yeni nesil bir modelle değiştirmediyseniz ve kartınız, minimum sistem gereksinimleri tablosundaki çözümlerle benzer nitelikler taşıyorsa, Jurassic World Evolution 2’yi, 1080p çözünürlükte, low grafik detay seviyesinde oynamanız gerekiyor. Zira Örnek olarak verilen GeForce GTX 1050 Ti, bu ayarlarda 60+ fps verebilirken ultra detay seviyesinde 20+ fps’ler sunabiliyor.

Oyun, Mütevazı Bir Depolama Alanına İhtiyaç Duyuyor

Kimi oyuncular, Jurassic World Evolution 2’nin haritalarının yeterince geniş olmamasından şikâyet ededursunlar, türün meraklıları, kendilerini oyunun zengin dünyasına kaptırıp saatlerinin su gibi akıp geçtiğini görüyor. Böylesine bir eğlence sunan oyunun, yalnızca 14 GB’lık bir alana ihtiyaç duyması ise oyuncuların takdirini kazanıyor. Eğer, sahip olduğunuz bilgisayarda yeterli depolama alanı yoksa, 14 GB’lık alanda rahat rahat çalışan Jurassic World Evolution 2’ye şans verebilirsiniz.

Jurassic World’deki Canavarları “Canavar” Gibi Bir Sistemle Geliştirin

En çetin ceviz oyunların bile üstesinden gelebilecek şekilde dizayn edilen ve içinde, son derece güçlü donanım bileşenleri bulunan Monster Notebook imzalı; Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarları, Jurassic World Evolution 2’yi keyifle oynamanızı mümkün kılıyor. Uçsuz bucaksız Jurassic World’deki canavarlarınızla dâhil olacağınız maceraları, Monster’ın “canavar” gibi bilgisayarlarıyla tecrübe edin.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit, minimum 1809 sürümü)
  • İşlemci: Intel Core i5-4590 ya da AMD FX-8370
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB ya da AMD Radeon RX 470 4 GB

Depolama: 14 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit, minimum 1809 sürümü)
  • İşlemci: Intel Core i7-5775C ya da AMD Ryzen 5 1500X
  • Bellek: 12 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 8 GB ya da AMD Radeon RX 570 8 GB
  • Depolama: 14 GB
Paylaş: