Kerbal Space Program 2, Sizi de Uzay Simülasyonu Tutkunu Yapacak!
Uzay simülasyonu tutkunlarının baş tacı ettikleri Kerbal Space Program, yeni oyunuyla bomba gibi dönmeye hazırlanıyor. NASA, Avrupa Uzay Ajansı ve daha pek çok kurumun ilgi gösterdiği, hatta geliştirme sürecinde Meksikalı oyun stüdyosu Squad’a destek olduğu ilk oyundan alınan geri bildirimler sayesinde oldukça geniş ölçekli hazırlanan Kerbal Space Program 2, bu yılın önemli oyunlarından biri olacak gibi görünüyor. O hâlde gelin, yeni oyun ne gibi geliştirmeleri beraberinde getiriyor, birlikte değerlendirelim.
Kerbal Space Program 2, Sizi de Uzay Simülasyonu Tutkunu Yapacak
Üzerine emek vermeniz ve zaman içinde tam manasıyla hâkim olabileceğiniz simülasyon oyunlarının izinden gitmekle kalmayıp kendine özgü dinamikler içerdiğinden, sayısız yeniliğe adapte olmanız gereken Kerbal Space Program, anımsayacağınız üzere kendi uzay üssümüzü inşa ettiğimiz bir yapımdı. Uzay üssü inşasının ardından yine kendi uzay gemilerimizi üretip küçük yeşil dostlarımız olan Kerbal’ları uzayın derinliklerine gönderiyor, doğru rota ayarlamaları yardımıyla aracımızı Ay’a bile indirebiliyorduk. Ancak bu süreç, herkesin sabredemeyeceği bir derinliğe ve zorluğa sahipti.
İlk oyunun geliştirilme sürecinde Squad ile birlikte mutfağa giren Intercept Games ve bu defa yanına aldığı Star Theory, ikinci oyunun kullanıcı dostu olmasını hedefliyor. Geliştirme takımındaki isimlerin yaptığı açıklamalar, örneğin roket yapımının zahmetsiz hâle getirileceği yönünde. Roketteki parçaların değişiminin nasıl sonuçlara yol açacağının prosedürel olarak gösterilmesi gibi ayrıntılar, daha hatasız kalkışlar ve inişler yapılabilmesini sağlayacak.
Bilimsel ve Matematiksel Kavramlar Kolayca Öğrenilebilecek
Bir simülasyonu başarılı kılan en önemli unsurların başında, o simülasyonun kendini ne kadar anlatabildiği geliyor. Kerbal Space Program, bir noktaya kadar kendi oyun sistemlerini başarılı bir şekilde oyuncuya aktarmıştı ancak yapımın çuvalladığı nokta bilimsel ve matematiksel kavramlardı. Tutorial kısmının, ağır bir ders kitabından ziyade oyundaki değişkenlerin ne gibi sonuçlar doğuracağını öğretecek birer araç olmasını isteyen geliştirici ekip, Kerbal Space Program 2’deki tutorial kısmının iki katına çıkacağını ifade ediyor.
Oyunun anlaşılır ve rahat oynanabilir olmasını isteyen ancak yapımın zorluğunu azaltmak gibi bir amacı olmayan geliştirici ekip, Kerbal Space Program’ın eğlencesinin, oyuncuların yaşadıkları başarısızlıklarda gizli olduğunu düşünüyor. Sözün özü, daha öğretici ama daha kolay olmayan bir Kerbal Space Program 2 ile baş başa kalacağız.
Yeni Nesil Teknolojiler Oyunu Baştan Aşağı Değiştirecek
Kerbal Space Program’a ne kadar aşina olursanız olun yeni yapımın getirdiği farklılıklara uyum sağlamanız gerekiyor. Farklı yakıt türleri, bu yakıtları kullanabilen yeni nesil motorlar, motorların performansını değiştiren parçalar ve daha nice ayrıntı, çözmemiz gereken yeni sorunlar ve belki de bulmacalar anlamına geliyor. Tabii konuya olumsuzluk penceresinden bakmayalım zira yeni nesil motorlar, Kerbal Space Program 2 ile tanışacağımız yeni kolonilerle birleşince seyahat mesafemiz hayal ettiğimizden bile çok artacak. Kaynak toplama ve inşa süreçlerinde değerlendirebileceğimiz koloniler sayesinde artık yıldızlararası seyahat yapmamız mümkün olacak. Şimdilik açık edilen gezegenler Charr, Ovin, Halkalı Süper Dünya, Rask ve Rusk şeklinde. Elbette her birinin kendine özgü karakteristiği mevcut.
İlk oyunun müdavimlerinin yeni oyundan beklentileri arasında çok oyuncu ve mod desteği de vardı. Geliştirici ekip, oyun topluluğunun bu beklentilerini cevapsız bırakmadı ve Kerbal Space Program 2 tatmin edici çok oyunculu modla geliyor. Böylece oyunu oynarken herhangi bir güçlükle karşılaştığınızda arkadaşlarınızdan yardım almanız olanaklı hâle geliyor. Aynı zamanda modlanabilir olmasıyla da beğeni kazanan ilk oyun gibi mod yapmaya açık şekilde geliştirilen ikinci oyun, yine son derece yaratıcı oyun modlarına ev sahipliği yapacak.
Kerbal Space Program 2’nin, bu yılın erken dönemlerinde bizlerle olmasını bekliyoruz. Kısacası, küçük yeşil dostlarımızla yeniden buluşmaya çok az kaldı!