Knight Online Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  14 Şubat 2024

Oyun

2000’li yılların ortalarında Türkiye’deki internet kafelerde en çok oynanan oyunlardan biri olan ve 2016 yılından beri Steam üzerinden deneyimlenebilen Knight Online (KO), belki eski güzel günlerindeki kadar popülaritesi olmasa da oyuncular, Knight Online’ı tamamen terk etmiş de değiller. Eğer siz de bugüne kadar Knight Online oynamadıysanız, yapımın sistem gereksinimlerini öğrenip bu oyuna da adım atabilirsiniz.

Knight Online Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 2000 ve üzeri işletim sistemleri
  • İşlemci: Intel Pentium 3 600 MHz ya da eş değeri işlemci
  • Bellek: 512 MB
  • Ekran kartı: 3D hızlandırma yeteneğine sahip bir ekran kartı
  • Depolama: 2 GB

Knight Online Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 2000 ve üzeri işletim sistemleri
  • İşlemci: Intel Pentium 4 1,8 GHz ya da eş değeri işlemci
  • Bellek: 1 GB
  • Ekran kartı: 3D hızlandırma yeteneğine sahip bir ekran kartı
  • Depolama: 2 GB

 

Windows 2000 ve Üzeri İşletim Sisteminiz Varsa Buyurun Karakter Ekranına

Evet, kulağa başta biraz tuhaf gelse de Knight Online oynayabilmeniz için işletim sistemi konusunu pek kafaya takmanıza gerek yok. Oyun, 2002 yılında yayınlandığı ve oyunun altyapısı da dönemin popüler işletim sistemlerine uygun tasarlandığı için bugün, orijinalini bile bulmakta güçlük çekeceğiniz işletim sistemlerinde KO keyfi yaşayabilirsiniz. Tabii, oyunun Windows 11 gibi güncel sistemlerde de sorunsuz çalıştığını ekleyelim.

Gigahertz Yarışları, Knight Online’ın Umrunda Değil

Güncel oyunların, işlemci ve ekran kartı gibi birimlere nasıl yük bindirdiğini her oyuncu gibi siz de görüyor, yaşıyorsunuz. Ancak 21 yaşında olan Knight Online’ın işlemcilerin gigahertz yarışlarını o kadar da umursadığını sanmıyoruz. Yapımın minimum sistem gereksinimlerinde, Intel Pentium III 600 MHz gibi bir teknoloji müzesinde sergilenmeye layık bir işlemci var ki bahse konu 1999 çıkışlı işlemci KO’yu çalıştırabiliyorsa, canavar gibi oyun bilgisayarınızın oyunda nasıl bir performans sergileyeceğini varın siz düşünün.

Knight Online İçin RAM Yükseltmesi Gerekli mi?

Bu zamana kadar Monster Notebook Blog sayfalarında, sistem gereksinimleri noktasında Knight Online kadar mütevazılıkta çok az oyuna yer verdik ve başlıktaki sorunun yanıtını buradan hareketle verelim; kesinlikle gerekli değil. Oyun, 1 GB civarı bellekle bile çalışabiliyor. Elbette çözünürlük değerleri yükseldikçe oyunun kullandığı RAM miktarı da artacaktır ama bu artış, kayda değer olmayacaktır.

Giriş Seviyesi Ekran Kartlarında Bile Sabit 60 fps Mümkün

2023 yılından baktığımızda görsel yönden o kadar da etkileyiciliği kalmayan, düşük çözünürlüklü kaplamalar ve az sayıda poligondan oluşan karakterler içeren Knight Online, tüm bu unsurlar sayesinde en zayıf ekran kartlarında bile akıcı çalışıyor. Sistem gereksinimleri listelerine eklenen, “3D hızlandırıcı” donanımı bile oyunun, ne denli güçsüz sistemlerde çalışabileceğini açıklıyor aslında. Kısacası, yapımı Full HD (1080p) çözünürlükte oynarken ekran kartı da pek yorulmayacak donanımlardan biri.

Depolama Gereksinimi, Belirtildiğinden Daha Yüksek

Steam’e gelmesiyle birlikte birçok yama da alan ve içerik bakımından güncellenen Knight Online, disklerde, sistem gereksinimlerinde belirtilenden biraz daha fazla yer kaplıyor. Oyunu, bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla bilgisayarımıza kurduğumuzda yapım, 2,64 GB yere ihtiyaç duyuyor. Tabii yeni nesil oyunların onlarca gigabaytlık alan kapladığı şu dönemde yaklaşık 700 megabaytın lafı olmaz diyoruz.

Canavar’ın Gücü, Knight Online’da Yanınızda

Hem biraz nostalji yapmak hem de arkadaşlarınızla eğlenceli saatler geçirmek için Knight Online oynamaya karar verdiyseniz, Monster Notebook imzalı, birbirinden güçlü oyun bilgisayarı modelleri tam size göre! Abra, Tulpar ve Semruk serisi gaming laptop’lar ile sadece Knight Online’ı değil tüm güncel oyunları, akıcı görseller eşliğinde oynayabilir, ray tracing ve DLSS 3’ün avantajlarından yararlanabilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Knight Online için hangi işlemci?

    • Knight Online, Intel Pentium 4 3.0 GHz veya eşdeğer AMD işlemci gerektirir. Ancak daha yüksek performans için modern bir işlemci önerilir.
  2. Knight Mobile kaç gb?

    • Knight Mobile, cihaza ve güncellemelere bağlı olarak değişiklik gösterse de, genellikle 1 GB civarında depolama alanı gerektirir.
  3. Knight Online kaç fps?

    • Knight Online, sistem donanımınıza bağlı olarak farklı FPS değerlerinde çalışabilir. İdeal olarak, oyun 60 FPS’de sorunsuz bir şekilde oynanabilir.
  4. Knight Online Ne kadar internet yer?

    • Knight Online, kurulum ve oyun içi güncellemeler dahil olmak üzere yaklaşık 2 GB internet kullanımı gerektirebilir. Oyun süresince internet kullanımı ekstra olacaktır.
  5. Knight Online 32 bit mi?

    • Evet, Knight Online 32-bit işletim sistemlerinde çalışabilir, ancak 64-bit sistemlerde daha iyi performans ve daha kararlı bir deneyim sağlar.
Paylaş: