League of Legends Hızlı Seviye Atlama Rehberi: Nasıl Hızlıca Yükselirsiniz

Monster Notebook  27 Şubat 2024

Oyun

Bu yıl 15. yaşını kutlayacak olan League of Legends (LoL), her geçen yıl daha da büyüdü ve gelişti. Artık League of Legends dünyasında seviye atlamak, şampiyonunuzun yalnızca yeteneklerini geliştirmeniz anlamına gelmiyor; yeni oyun modlarına erişim, prestij kazanma ve Sihirdar Vadisi’nde saygın bir konuma yükselme yolunda bir adım daha atma fırsatınızı da temsil ediyor. Sihirdar Vadisi’nde rakiplerinizi geride bırakıp deneyim puanlarınızı maksimize etmek ise sandığınız kadar karmaşık bir süreç değil. Oyunun heyecanına yeni kapılmış bir yordle ya da zafer avcısı kimliğiyle oyuna adım atan deneyimliler için yazımızın yararlı olacağını düşünüyoruz. O hâlde gelin, deneyim puanlarınızı artırmanız ve oyunun tadını çıkarmanız için hızlı seviye atlama rehberimize başlayalım.

League of Legends Oyununda Seviye Atlamaya Dair Temel Bilgiler

Konunun derinlerine dalmadan önce seviye veya level atlama ifadesinin anlamına kısaca değinelim. League of Legends oyununda seviye atlamak, oyuncuların deneyim puanları (XP/Experience Point) kazanarak summoner ve şampiyon seviyelerini artırmalarını sağlayan temel bir unsurdur. Size daha yüksek prestij, rün, büyü ve oyun modu gibi içeriklerin kapısını da aralayan XP, hızlı level atlamanızın da anahtarıdır. Rekabetin en yoğun olduğu dereceli/ranked oyunlara katılabilmek için gereken seviyeye hızla ulaşmanız, sahip olduğunuz seviyeye ve toplam XP değerinize de bağlıdır. LoL oyununu göz önüne aldığımızda 30. seviyeden önce dereceli maçlara katılmanız mümkün değildir. Bunun yanında seviye atladıkça yeni şampiyonlar ve ögeler satın almanıza olanak tanıyan yüksek miktarda Mavi Öz kazanabilirsiniz. Deneyim puanınızı artırmanız için şu yolları deneyebilirsiniz:

  • Deneyim puanı kazanmanızın en kestirme yolu, bol bol League of Legends oynamanızdır. Kazanacağınız XP oranı, oynadığınız oyunun modu ve oyunun süresine göre değişiklik gösterir.
  • XP artırıcıları, her bir oyun sonunda yüksek deneyim puanları kazanmanıza kısa sürede hızlı seviye atlamanıza yardım edebilir. Süre ve galibiyet artırıcıları, en bilinen XP artırıcılardır.
  • Oyuna yeterince hâkimseniz ve herhangi bir oyun modunda günün ilk galibiyetini alırsanız, bunun karşılığında ekstra XP kazanabilirsiniz. Bonus niteliğindeki XP gayet değerlidir ve daha hızlı seviye atlamanıza yardımı dokunabilir.

Doğru Stratejileri Uygulayarak Hızlıca Seviye Yükseltebilirsiniz

LoL’de hızlı seviye atlama konusunda uygulayabileceğiniz bazı stratejiler var ve bunların bazıları, oyunun da ruhuna uygun şekilde oldukça taktiksel bir düşünce gerektirir. Bu stratejilerden en öne çıkanlarını sıralamamız gerekirse:

  • Her Maçı Arkadaşlarınızla Yapın: Çevrim içi çok oyunculu oyunlar arasında en dikkat çeken yapımların başında gelen League of Legends, arkadaşlarınızla oynamanız için harika bir seçenektir. Oyunu, arkadaşlarınızla oynayarak bonus XP’ler kazanabileceğiniz gibi oyun içi iletişimin had safhaya çıkmasından hareketle eğlence dozu artan yapımdan ekstra keyif de alabilirsiniz.
  • İdeal Şampiyon Seçimi Önemli: XP kazanmanın ve hızlıca seviye atlamanın bir yolu da kendiniz için en ideal şampiyonları seçmenizdir. Yüksek hasar verebilen agresif şampiyonlar, hızlı öldürme ve öldürme yardımı sağlama konusunda iyidir. Tabii şampiyonların hızlı farm yetenekleri, kuleleri yıkma konusundaki katkıları gibi özelliklerini de göz önünde bulundurmanız yararlı olur.
  • Botlara Karşı Oynamaktan Çekinmeyin: Pratik yapmanın ve XP kazanmanın hızlı yollarından biri, botlara karşı oynamaktır. Botlarla oynamak, gerçek oyuncularla oynamaktan daha az zorlayıcıdır fakat XP kazanmak niyetindeyseniz, botlara karşı oynamaktan çekinmemeniz gerekir.

Ayrıca; rün ve şampiyon kapsüllerinden yararlanarak, oyun içindeki hedefleri yok ederek, görevleri ve kilometre taşlarını tamamlayarak, yüksek miktarda XP kazanıp seviye atlayabilirsiniz. Bunun yanında herkes tarafından tavsiye edilmeyen, profesyonel oyuncuların sizin hesabınızda oynayarak size XP kazandırmalarına izin veren hizmetlerden de yararlanmanız mümkün. Ancak bu genellikle tavsiye edilen ve etik görülen bir yöntem değil.

Siz de LoL evreninin derinliklerine, saniyede 200+ fps ile dalmayı hedefliyor, maçlarda rakiplerinize göz açtırmamayı istiyorsanız, seçtiğiniz şampiyon kadar tercih ettiğiniz “canavar” da son derece önemli. Monster imzası taşıyan; Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarı modelleri, yüksek performansları sayesinde League of Legends oynarken seviye atlamanıza olumlu yönde katkı sağlar.

Paylaş: