League Of Legends Oyuncu Rolleri

Monster Notebook  28 Kasım 2020

Oyun

Yayımlanmasının üzerinden tam 11 yıl geçmişken popülerliğinden bir şey yitirmeyen MOBA efsanesi League of Legends (LoL), özellikle eSpor cephesinde güçlü oluşu sayesinde her gün yepyeni oyuncular tarafından keşfedilip oynanmaya başlıyor. Ancak yapıma uzak olan ve daha önce uzun soluklu bir MOBA tecrübesi yaşamamış oyun tutkunları, LoL evreni ve bu evrene renk katan karakterler hakkında detaylı bilgi sahibi olmayabiliyor. Hem oyuna alışma safhasındaki oyuncular hem de karakterler ve görevlerine dair bilgi edinmek isteyenler için hazırladığımız bu yazı, League of Legends oyuncu rolleri hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayacaktır.

140’ı Aşkın Şampiyon, 6 Farklı Rol

League of Legends evreni hakkında öğrenebileceklerinizin sınırı bulunmuyor ancak temelleri öğrenerek oyuna dâhil olmanız ve size uygun şampiyonlarla karşılaşmalara katılmanız, gösterdiğiniz performansı doğrudan belirleyebiliyor. Birçok oyunda olduğu gibi MOBA dünyasının öne çıkan oyunlarından LoL’de de farklı farklı sınıflar bulunuyor. 140’ı aşkın şampiyon için 6 farklı rol belirtilmiş olsa da bazı şampiyonlar, aynı anda birden fazla rol üstlenebiliyor. Özellikle stratejik hamleler gerçekleştirebilmek adına böylesi şampiyonları mercek altına almak isteyebilirsiniz.

Suikastçılar

Oyunda öne çıkan ilk rol, suikastçılar. Çeviklik konusunda ellerine su dökebilen hiç kimsenin bulunmadığı suikastçılar, karşılaşmalarda gizliliğe dayalı oyun stilini benimsiyorsanız, sizin için ideal yapıda. Belirlediğiniz hedefleri kendilerine özgü taktiklerle ortadan kaldırmayı başaran suikastçılar, genel olarak hızlı hareket edebilirler ve rakip takım ne denli güçlü ya da büyük olursa olsun hedeflerinden sapmaz. Saldırı zamanlaması konusunda da mahir olan suikastçılar, kendilerini seçtiğiniz takdirde yüzünüzü kara çıkarmayacaktır. League of Legends oynarken Kha’Zix, Zed ve Akali gibi önemli suikastçıları seçebilir, bu şampiyonlarla kendinizi geliştirebilirsiniz.

Dövüşçüler

Yakın dövüş konusunda uzmanlaşan şampiyonlardan oluşan dövüşçüler, karşı takıma saldırı esnasında suikastçıların yarattığı derecede hasar veremeseler de hem saldırı hem de savunma noktasında etkilidir. Çeviklik tarafında suikastçılara yaklaşabilen ve aynı anda; hareket, engelleme, hasar ve dayanıklılık gibi özellikleri sunabilen şampiyonların hasar potansiyelleri, zaman içerisinde artış gösterebilir. Bu da onları birer ölüm makinesine dönüştürebilir. Fiora, Yasuo, Darius gibi isimler, LoL oynarken seçebileceğiniz dövüşçülerden bazıları.

Büyücüler

Rol yapma oyunlarından da aşina olduğunuz yeteneklerle donatılan büyücü şampiyonlar, düşmanlarıyla aralarında belirli bir mesafe bulunsa dahi onları alt etmek konusunda oldukça hünerlidir. Tekli ya da bileşim hâlindeki büyülerden destek alarak uzun menzilli atışlar yaparak rakip takımdaki şampiyonları neye uğradıklarını şaşırtabilen büyücü şampiyonlar, oyun esnasında size ekstra esneklik kazandırabilir. Ayrıca işlevsellikleri sayesinde her takımda bulunmaları yararlı olabilir. Ahri, Azir ve Lux, League of Legends karşılaşmaları için uzmanlaşabileceğiniz büyücü şampiyonlar arasında bulunuyor.

Nişancılar

Özellikle oyunların ilerleyen aşamalarında rakiplerine karşı verdikleri ağır hasar sayesinde LoL oyuncularının gözdesi hâline gelen nişancılar, işlevsellik açısından belirli bir sınırı geçemese de uzak menzilli daimî hasar verme noktasında başarılıdır. Takımda büyücü şampiyonlarla sırt sırta vererek rakip takımdaki şampiyonları uzun menzilden alt edebilen nişancılardan bazıları; Kalista, Vayne ve Aphelios olarak sıralanabilir.

Destekler

Takım bazlı oyunların olmazsa olmazı destekler, League of Legends oyununda da karşımıza çıkıyor. Takım arkadaşlarının canını artırarak onları iyileştirme özellikleri başta olmak üzere kitle kontrol kabiliyetleriyle rakiplerini önleme gibi özelliklere sahip olan destekler, attıkları cesur adımlarla takımlarını galibiyete ulaştırabilir. Doğru anda doğru yerde oldukları takdirde karşılaşmalardaki dengeleri tamamen değiştirebilen destekler arasında; Alistar, Karma, Morgana gibi şampiyonlar sayılabilir.

Tanklar

Dayanıklılıklarıyla nam salan ve daima ön saflarda çatışmalara katılan tanklar, güçlü rakiplerini engellemekle birlikte onları sersemletme gibi işlevlere de sahiptir. Nispeten zayıf durumdaki takım arkadaşlarını koruyarak takımın toplam gücünü muhafaza edebilmesini mümkün kılan tanklar, saldırı başlatma özellikleriyle öne çıkar. Galio, Warwick ve Yorick, tank sıfatını sonuna kadar hak eden şampiyonlardan bazıları.

Paylaş: