League of Legends Rekabetçi Oyunculuğa Giriş: Nasıl Profesyonel Oyuncu Olunur

Monster Notebook  11 Mart 2024

Oyun

Oyuncu sayısı her geçen dönem artan ve bu yazının hazırlandığı dönem itibarıyla 150 milyonu aşkın aktif aylık kullanıcısı bulunan League of Legends (LoL), kendine has rekabetçi atmosferiyle oyuncuların gözdesi olmaya devam ediyor. Fakat bu oyunda profesyonel bir oyuncu olmak, yetenekten çok daha fazlasını gerektiriyor. LoL’ün dinamikleri, oyuncuları; disiplinli olmaya, stratejik düşünmeye ve kendilerini sürekli geliştirmelerine teşvik ediyor. Sizin de hayalleriniz arasında LoL profesyoneli olup eSpor turnuvalarında hem bireysel yeteneklerinizi göstermek hem de takım bazlı başarınızla gururlanmak varsa, bu yazı tam size göre.

Profesyonel League of Legends Oyuncusu Olma Yolunda İlk Adımlar

Yazının başında da belirttiğimiz üzere milyonlarca oyuncuyu peşinden sürükleyen League of Legends oyununda profesyonel oyuncu olmak isteyenler için başarının anahtarı, sürekli gelişim ve uyum yeteneği olarak özetleniyor. Az sonra detaylarından söz edeceğimiz yeni değerlendirme sistemi TrueSkill 2 ise bu dinamik ortamda oyuncuların becerilerini daha adil ve kapsamlı bir şekilde ölçmeyi amaçlıyor. Tabii profesyonel bir LoL oyuncusu olma sürecinde gerekenler, bunlarla sınırlı kalmıyor.

Riot Games, profesyonel arenada rekabet etmek isteyen oyun tutkunları için belirli yaş ve seviye gereksinimlerini zorunlu tutuyor. Bu noktada oyuncuların en az 17 yaşında olmaları ve belirli bir oyun içi rütbe seviyesine ulaşmaları bekleniyor. Böylece oyuncunun hem oyunun temel mekaniklerine ne denli hâkim olduğu hem de rekabetçi bir seviyede performans gösterebildiği kanıtlanmış oluyor. Riot Games bu yıl (2024), oyuncu değerlendirme sistemi olarak Elo’yu, “TrueSkill 2” ile değiştirmeyi planlıyor. Yeni sistemin, Microsoft tarafından geliştirilen ve özellikle çok oyunculu video oyunları için tasarlandığı biliniyor. Oyuncuların sadece galibiyet sayısına göre değil aynı zamanda oyundaki etkin rolleri ve görevlere yönelik oyunlarına göre de değerlendirilmesini sağlıyor. Özellikle maçlardaki önemli anlarda ve görev odaklı oyunlarda etkili oyuncuların, LP (Lig Puanı) kayıplarını azaltmasına ve kazançlarını artırmasına olanak tanıyan TrueSkill 2, kendi içinde farklı bir hesaplama mekanizması kullanıyor.

League of Legends cephesinde profesyonelleşmek arzusundaki oyuncuların, ilk etapta dikkat etmeleri gereken başka hususlar da bulunuyor. Farklı oyun tarzlarına uyum sağlamak ve çeşitli şampiyonları etkili şekilde yönetebilmek, ayrıca rakip takımın stratejilerine karşı hamleler yapabilme yeteneğine sahip olmak da profesyonellik yolundaki oyunculardan bekleniyor.

Profesyonel Bir LoL Kariyeri İnşası, Sürekli Gelişim ve Pratikle Mümkün

LoL oyuncularının hayranlıkla takip ettikleri profesyonel League of Legends eSporcuları, oyun becerilerini sürekli geliştirmek amacıyla günlük pratiklerini ve scrim şeklinde isimlendirilen takım antrenman maçlarını ciddiye alıyor. Bahse konu maçlar, oyuncuların farklı stratejileri denemelerine, zayıf yönlerini geliştirmelerine ve takım olarak uyum içinde çalışmalarına olanak tanıyor. Profesyonel oyuncu olmayı hedefleyenlerin, profesyonellerin izinden gitmeleri öneriliyor. Bunun yanında oyunun her yönünü kapsamlı bir şekilde anlamak, rakip takımların stratejilerini analiz etmek ve oyun içi karar verme yeteneklerini geliştirmeleri de büyük önem taşıyor.

Elbette bu süreç, oyun yeteneklerini maksimize etmekle sınırlanmıyor. Profesyonel oyuncu olmayı amaç edinen LoL oyuncularının, kişisel markalarını oluşturmaları ve LoL topluluklarıyla etkileşimde bulunmaları gerekiyor. Oyuncuların, sosyal medya ve yayın platformları aracılığıyla bir takipçi kitlesi oluşturarak kendi kişisel markalarını geliştirmeleri öneriliyor. Bu sayede oyuncuların tanınırlığını artıyor ve potansiyel sponsorluk ya da takım fırsatları konusunda avantaj yakalayabiliyorlar. Konu “takım”a gelmişken profesyonel LoL oyuncusu adaylarının, takım arkadaşlarıyla daima etkili iletişim kurabilmeleri, takım içi stratejileri anlayabilmeleri ve takım çalışmasına mutlak surette katkı sağlayabilmeleri bekleniyor. Özellikle zorlu anlarda hızlı ve doğru kararlar verme becerisi, oyuncuların profesyonel olup olamayacaklarını belirleyen unsurlar arasında yer alıyor.

Bunlara ek olarak bir antrenörle çalışmak, düzenli oyun antrenmanları gerçekleştirmek, kişiliğini geliştirmeye yönelik adımlar atmak da rekabetçi oyun dünyasına, profesyonel bir oyuncu olarak katılmak isteyenlerin yapmaları gerekenlerden bazılarını oluşturuyor. Tabii söz konusu oyun LoL olunca, doğru oyuncu ekipmanı seçimi, daha da önem kazanıyor. Monitörden klavye-fare ikilisine kadar pek çok ekipman, oyuncuların, karşılaşmalardaki performanslarını etkiliyor. Monster imzalı oyuncu ekipmanları, bu noktada profesyonel LoL oyuncusu adaylarının imdadına yetişiyor. Oron, Aryond ve Pusat serilerindeki çözümler, oyun tutkunlarının, LoL performanslarını zirveye taşımalarına imkân tanıyor.

 

Paylaş: