Legend of Zelda: Breath of Wild 2, Bu Yıla Damga Vurmaya Geliyor!

Monster Notebook  22 Nisan 2022

Oyun

Kurgusal hikâyesiyle seriyi 1986’dan günümüze taşıyan ekiplerin bile hayal edemedikleri bir noktaya varan The Legend of Zelda, Nintendo’nun güncel oyun konsolu Switch’teki serüvenini devam oyunuyla sürdürmeye hazırlanıyor. Kronolojik hikâye örgüsüne göre Zelda serisinin ana kahramanı Link’in, serideki baş kötü Ganon karşısında yenilmesi ya da Ganon’a karşı galip gelmesine göre şekillenen önceki oyunların zaman dilimi bakımından sonrasında geçen ve bu senaryolardan bağımsız olan Legend of Zelda: Breath of the Wild, Nintendo Switch’in en çok satan dördüncü oyunu olma unvanını hâlâ elinde tutuyor. Tam açık dünyasında, elimizden tutmadan bize -Link aracılığıyla- sınırsız bir özgürlük sunup belli bir görev sırası takip etmeden Hyrule Krallığı’nı kötülükten arındırmamızı ve Prenses Zelda’ya ulaşmamızı isteyen yapım, devam niteliğindeki oyunuyla bizi yeniden maceraya davet ediyor. Peki, şimdilik Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 şeklinde anabileceğimiz yeni oyunda, oyuncuları neler bekliyor?

Zelda, Yeni Oyunda Yanımızda Olabilir

Devasa bir açık dünyanın yanında sayısı 100’ü aşan bulmaca dolu tapınağı ve çok sayıda zindanı altüst edip ulaştığımız Prenses Zelda’nın, yeni oyunda yönetilebilir bir karakter olarak karşımıza çıkabileceği oyuncular arasında konuşuluyor. Buna dair Nintendo tarafından resmî bir açıklama yapılmasa Zelda’nın, yapay zekâ kontrollü bir karakter şeklinde yanımızda bulunması muhtemel görünüyor. Zira Nintendo’nun yeni oyunun 2019 tarihli ilk tanıtım videosunda Link ile Zelda, devasa bir mağarada birlikte hareket ederken ve dinlenirken gösteriliyor. Oyunun bütününde olmasa da bir kısmında Zelda ile bir arada bulunmak ve belki de onu yönetebilmek, kulağa hiç de fena gelmiyor.

Link’in Yeni Yetenekleri Dikkat Çekiyor

Nintendo tarafından yayımlanan iki kısa video haricinde hakkında net bir bilgiye sahip olmadığımız yeni oyunun videolarından 2021 tarihli ikincisi, Link’in yeni yeteneklerinden bazılarına ışık tutuyor. İlk oyunda yüksek yerlerden atlayıp haritanın hedeflediğimiz alanlarına kolayca ulaşabilmemizi sağlayan yamaç paraşütümüzün de yer aldığı video, gökyüzündeki yerleşim alanlarını açık ediyor. Link’in yeni yetenekleri ise zaman manipülasyonu çerçevesinde şekilleniyor. Düşmanlarının, Link’e yönelttikleri saldırı araçlarını durdurup aynı yolla onlara karşı kullanabilen karakterimiz, zamanı geriye çevirerek mekân değişimi gerçekleştirebiliyor. Hatta tanıtım videosunun tam da bu noktasında, aslında tersten çalınan bir melodi gibi duran ama bazı Zelda hayranlarının araştırmalarıyla tersten kaydedilmiş bir konuşma kesiti olduğu ortaya çıkan kısım, The Legend of Zelda: Skyward Sword’daki İblis Kral Demise ile karşılaşabileceğimize işaret ediyor. Bunun yanında Nintendo’nun, Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü’ne tescil ettirdiği bazı oynanış patentlerinin, Link’in yeni yeteneklerini temsil ettiği düşünülüyor.

Yeni Oyun, 2022’nin Sonlarında Çıkabilir

İlk yapımın oyun motoru üzerine inşa edilmesi öngörülen ve tanıtım videolarından anladığımız kadarıyla oldukça hoş görsellerle bizi karşılayacak olan yeni oyun, gökyüzü maceralarının da konuya dâhil edilmesiyle akıllara Skyward Sword’u getiriyor. Tabii oyunla ilgili detayların kısıtlı oluşu, yeni olay örgüsüne ve yapıma dair kesin sözler edebilmemizi engelliyor. Heyecanla beklenen yeni Zelda oyunuyla ilgili olarak Nintendo yetkililerinin ağzını şu sıralar bıçak açmasa da dünyanın saygın oyun yayınlarının yöneticileri, yapımın 2022’nin son aylarında (muhtemelen kasım ayı) çıkacağını öngörüyor. Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, sadece Nintendo Switch platformunda boy gösterecek ancak oyunun, şimdilik gizlenen yeni -ve daha güçlü donanımlı- bir Switch versiyonuyla birlikte yayımlanacağı da söylentiler arasında yer alıyor. 2017 çıkışlı yapımın devamı niteliğindeki oyun için özellikle Zelda serisinin fanı olan oyuncular, Nintendo’dan gelecek güzel haberleri dört gözle bekliyor.

Paylaş: