Lise Öğreniminizde Canavar Gibi Bir Yardımcıya Ne Dersiniz?

Monster Notebook  14 Eylül 2021

Haberler

Öğrencilerin eğitim hayatlarının en önemli basamaklarından birini hiç şüphesiz, lise tercihleri oluşturuyor. Sekizinci sınıf öğrencilerinin büyük bir emekle hazırlanıp girdikleri Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ile öğrenciler, hayalini kurdukları okula yerleşebiliyor. Eğitim müfredatı bakımından çeşitlilik gösteren okullara devam ederken özellikle mesleki alanda eğitim yapan okulları tercih eden öğrencilerin, teknolojinin tüm imkânlarından yararlanmaları gerekebiliyor. Güçlü bir bilgisayarsa ortaöğretimin son basamağında öğrencilerin ufuklarını açarken onlara hem eğitim yaşantılarında hem de okul dışı zamanda üzerinde çalıştıkları projeleri gerçeğe dönüştürmelerine yardım edebiliyor.

Okuldaki Dersler İçin Yüksek Performanslı Bir Bilgisayar Gerekiyor

Öğrencilerin ilerleyen yıllarda girmeyi hedefledikleri üniversite bölümleri için hazırlık niteliğinde olan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri; teknolojinin işlevsel bir araç olarak değerlendirilebilmesine yardım ediyor. Özellikle tercihini Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi gibi bölümlerden yana kullananlar, derslerde öğrendikleri bilgileri daha rahat kavrayıp öğretmenlerin talep ettikleri projeleri sorunsuz biçimde tamamlayabilmek için yüksek performanslı bilgisayarlara ihtiyaç duyuyorlar.

Web tabanlı uygulama geliştirmeden grafik animasyon derslerine, bilgisayarla devre dizaynı derslerinden gelişmiş CAD araçlarıyla iki ve üç boyutlu modelleme derslerine kadar hemen her aşamada değerlendirilebilecek bilgisayarlar, gençlerin konuya hâkimiyetlerini artırmalarında etkili rol alıyor. Ayrıca diğer pek çok alanda bilgi sahibi olmaları, yerli ve yabancı kaynak taramaları yapmaları ve örnek projeler üzerinde çalışmaları, yeni nesil donanım bileşenlerine sahip bilgisayarlarla mümkün oluyor.

Uzaktan Eğitim Sürecinde Güçlü Bir Bilgisayarla Dersleri Takip Etmek Daha Kolay

Küresel çapta yaşanan salgın ve devam eden yeni normal, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları tarafından gerekli görülen hâller doğrultusunda gerçekleştirilen uzaktan eğitim süreciyle devam ettiriliyor. Altyapısı ve içeriği günbegün güçlendirilen Eğitim Bilişim Ağı’nı kullanan lise öğrencileri, bu platformu en konforlu ve etkili şekilde bilgisayarları üzerinden takip edebiliyor. Bu noktada öğrencilerin sahip oldukları bilgisayarın niteliği, gücü, web kamera ve mikrofon gibi birimleri taşıyıp taşımaması, çevrim içi eğitim faaliyetlerinin verimliliğini büyük ölçüde belirleyebiliyor. Buradan hareketle öğrencilerin, güçlü olduğu kadar iletişim aşamasında herhangi bir eksiği bulunmayan bilgisayarlarla uzaktan eğitime iştirak etmeleri bekleniyor.

Türkiye’de hem oyuncuların hem de profesyonellerin yakından tanıdığı Monster Notebook; lise öğrencilerinin eğitim faaliyetlerinde onların daima yanlarında olacak Abra, Tulpar ve Semruk serilerinden bilgisayarlarını, “Okula Dönüş Kampanyası” kapsamında indirimli fiyatlarla sunuyor. Öğrencilerin lise hayatları boyunca memnuniyetle kullanabilecekleri üstün performanslı modeller, güçlü birer oyuncu bilgisayarı olduğu için ders haricinde kalan zamanlarda yepyeni oyunları akıcı oynayabilmelerine de imkân tanıyor.

Monster Okula Dönüş İndirimi

Paylaş: