Little Nightmares III Oyun İncelemesi

Monster Notebook  1 Eylül 2024

Oyun

2021 yılında Monster Notebook Blog sayfalarında yayına giren Little Nightmares II inceleme yazısının ilk ara başlığında da belirttiğimiz gibi “Küçük Değil Büyük Kâbuslara Hazır Olun!” ifadesinin hakkını veren Little Nightmares serisi, karanlık atmosferi ve derin psikolojik unsurlarıyla korku ve gerilim türünde kendine özgü bir yer edindi bile. İlk oyun, küçük bir kız çocuğu olan Six’in, devasa ve ürkütücü yaratıklarla dolu bir dünyada hayatta kalma mücadelesini konu alırken ikinci oyun bu kez Mono adlı yeni bir karakteri karşımıza çıkararak seriye farklı bir boyut kazandırdı. Her iki oyun da etkileyici görselleri, özgün sanat tasarımı ve sessiz ama güçlü hikâye anlatımıyla dikkat çekti. Bulmaca çözme, gizlilik ve gerilim dolu kaçış sahneleri, oyunculara unutulmaz anlar yaşattı. Çıkışını merakla beklediğimiz Little Nightmares III, serinin karakteristik özelliklerini daha da kapsamlı hâle getirmeye geliyor.

Yeni Geliştirici, Yeni Hikâye, Yeni Karakterler, Yeni Korkular

Özellikle korku-gerilim türündeki oyunlardan hoşlananların başucu oyunları hâline gelen ilk iki oyunun ardından, serinin üçüncü oyunu Little Nightmares III, bu yazının hazırlandığı dönemin yaklaşık bir yıl öncesinde duyuruldu. Ancak bu kez geliştirici koltuğunda, ilk iki oyuna hayat veren ve oyun geliştirme macerasına LittleBigPlanet DLC’si yaparak başlayan İsveçli Tarsier Studios yerine bir başka korku oyunu üstadı olan ve ne tesadüf ki yine oyun geliştirme kariyerlerine LittleBigPlanet DLC’si yaparak başlayan İngiliz Supermassive Games oturuyor. Bu isim size tanıdık gelmediyse yakın zamanda PC’yi de ziyaret edecek PlayStation klasiği Until Dawn ve PC’ye de gelen The Dark Pictures Anthology gibi korku oyunları/oyun serilerini anımsatalım. Bu bağlamda Supermassive’in, Little Nightmares serisine yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

nightmares3

Little Nightmares III, oyuncuları Low ve Alone adlı iki yeni karakterle tanıştırıyor. Bu iki karakter, The Spiral olarak adlandırılan ve birbirine bağlı distopik bölgelerden oluşan bir dünyada sıkışıp kalmış durumdalar. Low ve Alone, hayatta kalmak ve bu karanlık dünyadan kaçmak için birlikte çalışmak zorunda kalıyorlar. Low, yay ve ok kullanırken Alone ise bir İngiliz anahtarı taşıyor; tabii bu silahlar, hem bulmacaları çözmek hem de düşmanlarla başa çıkmak için kullanılıyor. Serinin hayranları için en büyük yeniliklerden biri, kuşkusuz Little Nightmares III’ün eşli oynanış sunuyor olması ki bu sayede oyuncular, çevrim içi olarak bir arkadaşlarıyla birlikte ya da yapay zekâ kontrolündeki bir karakterle oyunu oynayabilecekler. Eşli oynanış, bulmacaları çözmek ve düşmanlarla mücadele etmek için karakterler arasında geçiş yapmayı gerektiriyor. Tahmin edeceğiniz üzere oyunun atmosferi, önceki yapımlar gibi karanlık ve gerilim dolu olacak. Hatta uzun sayılabilecek bir oynanış videosunda Necropolis adlı bir çölde geçen bir bölüm gösteriliyor; burada, Low ve Alone’un devasa bir canavardan kaçmaya çalıştığı sahneler dikkat çekiyor.

Görsel ve Atmosferik Tasarım Kadar Ekstra İçerikler de İlgi Çekiyor

Supermassive Games imzası taşıyacak Little Nightmares III, etkileyici görsel tasarımı ve atmosferiyle öne çıkıyor. The Spiral’in çeşitli bölgeleri, her biri benzersiz temalara ve tehlikelere sahip mekânlardan oluşuyor. Oyuncular, hem üst seviyelerde hem de karanlık yer altı mezarlarında canavarlarla yüzleşiyorlar. Oyunun ses tasarımı da bu korkutucu atmosferi destekliyor; müziğin az kullanılması ve çevresel seslerin yoğunluğu, oyuncuların sürekli olarak tedirgin olmasını sağlıyor. Burada, orijinal Silent Hill serisindeki ses kullanımı ve müzikleriyle oyun dünyasının saygınlığını kazanan Akira Yamaoka’nın, bir korku oyununda ürkütücü sesler kadar sessizliğin de oyuncuları korkutabileceğine dair sözleri ister istemez akıllara geliyor.

Bunların yanında serinin hayranları için “The Sounds of Nightmares” adlı altı bölümlük bir podcast serisinin de duyurulduğunu belirtelim. İlgili podcast, Little Nightmares evreninin derinliklerine inerek karakterlerin geçmişi ve yaşadıkları korkunç olaylar hakkında daha fazla bilgi sunuyor. İlk iki bölüm zaten, Spotify ve Apple Podcasts gibi yaygın kullanılan platformlarda yayınlanmış durumda ve geri kalan bölümler de yakında çıkacak​.

Geliştirilme sürecinin uzaması nedeniyle 2024 yerine 2025 yılında bizlerle buluşacak olan Little Nightmares III’ü, çıktığı gibi yüksek çözünürlükte ve performans sorunlarıyla boğuşmadan oynamak istiyorsanız, vakit kaybetmeden “canavar” ile tanışın. Oyundaki canavarların aksine sizin yanınızda olan ve sizi, oyuncuların asıl kâbusu olan düşük performansa karşı koruyan; Monster imzalı Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarlarıyla oynayamadığınız hiçbir oyun kalmayacak. 

 

Little Nightmares III Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • The Little Nightmares 3 çıkacak mı?

    • Evet, The Little Nightmares 3’ün çıkması planlanıyor. Oyun, serinin önceki iki oyunuyla büyük bir hayran kitlesi kazandı ve yeni oyunla bu hikayenin devam etmesi bekleniyor.
  • Little Nightmares 3 iki kişilik mi?

    • Evet, Little Nightmares 3, iki kişilik oynanabilir. Oyun, bir arkadaşınızla birlikte oynayabileceğiniz bir ortak oyun (co-op) modu sunuyor.
  • Little Nightmares amacı nedir?

    • Little Nightmares’in amacı, oyuncuları karanlık ve ürpertici bir dünyada korkutucu yaratıklardan kaçarken çeşitli bulmacaları çözerek hayatta kalmaya çalışmaktır.
  • Little Nightmares korku oyunu mu?

    • Evet, Little Nightmares bir korku oyunudur. Karanlık atmosferi, gerilim dolu sahneleri ve ürkütücü düşmanlarıyla oyunculara korku dolu bir deneyim sunar.
Paylaş: