LOL’de En Çok Kazanma Oranına Sahip Karakterler

Monster Notebook  26 Kasım 2021

Oyun

Her ay düzenli olarak gelen League of Legends sürüm güncellemeleri, oyun içindeki dengeleri kimi şampiyonların lehine kimilerinin aleyhine değiştirmeye devam ediyor. Dünya çapında gerçekleştirilen on binlerce maç, şampiyonların reytinglerini doğrudan etkilerken son gelinen noktada şampiyonların kazanma oranları da farklılaşıyor. Ekim ayı başlarında yayımlanan 11.20 yaması, Amumu ve Darius gibi önemli şampiyonların kaderini etkilemiş gibi görünse de atılan adımların ilerleyen günlerde nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor. Dilerseniz 11.20 yaması ışığında yenilenen kazanma oranı istatistiklerine kısaca bakalım.

Wukong (Good / A Tier – %56,01)

Wukong

Ormancı sınıfında rol üstlenen Wukong, METAsrc’nin topladığı verilere göre %56,01’lik değerle, 11.20 yamasıyla birlikte en çok kazanan şampiyon konumunda bulunuyor. Her ne kadar son bir ay içerisinde kendisi farklı rollerde az oynanmış olsa da yama sonrası +13,13’lük bir artış trendini yakalayan şampiyon, 50,08’lik skorla listeye adını yazdırıyor.

Janna (Strong / S Tier – %55,90)

JannaDestek sınıfında görev alan Janna, listenin en sürpriz ismi değil ama yine de geçmiş haftaların istatistikleri dikkate alındığında kendisi adına kayda değer gelişmelerin olduğu görülüyor. Listedeki en çok seçim yüzdesine sahip şampiyonlardan biri olan Janna, %4,45’lik seçim yüzdesine ek olarak 61,26’lık skorla geliyor. +9,62’lik trendiyle Wukong’un hemen peşinden gelen şampiyon, %0,44 gibi düşük bir banlanma yüzdesiyle de dikkat çekiyor.

Shyvana (Good / A Tier – %55,82)

ShyvanaJanna ile arasında çok küçük bir kazanma oranı yüzde farkı bulunan Shyvana, listenin şüphesiz en sürpriz ismi. Trendlere henüz giren ve üst koridor rolünü üstlenerek maçlarda oyuncuların favorilerinden birine dönüşen şampiyon, 48,14’lük skoru elinde bulunduruyor. Listedeki en düşük banlanma yüzdesine sahip Shyvana’nın bu cephedeki yüzdesi %0,32 seviyesinde kalıyor.

Seraphine (Good / A Tier – %55,47)

SeraphineSaldırı Gücü Taşıyıcısı rolüyle listeye adını yazdıran Seraphine, %55,47’lik kazanma oranıyla dördüncü sırada yer alıyor. 52,38 puanlık skora sahip şampiyon, +14,12’lik trend değeriyle yine listenin en güçlü isimlerinden biri oluyor. %0,72’lik seçim oranı ve %1,26’lık banlanma yüzdesiyle dikkat çeken Seraphine, önümüzdeki dönem için umut vadediyor.

Karthus (Good / A Tier – %55,17)

KarthusListede kendinden önce gelen Seraphine ve kendinden sonra gelecek olan Swain gibi Saldırı Gücü Taşıyıcısı rolünde olan Karthus, rakibinin az bir farkla gerisinde kalıyor. 48,16 puanlık skoruyla listenin en skorer şampiyonu olmasa da %0,92’lik seçim oranı, Karthus’ın LoL’cüler tarafından, listedeki pek çok şampiyona kıyasla daha çok tercih edildiğini gösteriyor.

Swain (Good / A Tier – %54,97)

SwainAynı rol ve Tier’da olmasına karşın kazanma oranı bakımından Seraphine ile Karthus’ın gerisinde kalan Swain, %54,97’lik kazanma oranıyla geliyor. 50,79’luk skoru, 8,43’lük trend değeri ise şampiyonun elini güçlendiren unsurlar oluyor.

Vi (Good / A Tier – %54,89)

ViGeçtiğimiz haftalara kıyasla daha fazla tercih edilen Vi, Ormancı rolünde görev alarak istatistik listesinin yedinci sırasına %54,89’luk kazanma oranıyla oturuyor. Listedeki en yüksek ikinci rol yüzdesine sahip şampiyon, %87,56’lık rol yüzdesiyle Kha’Zix’i takip ediyor. 51,28 puanlık skoru, Vi’yi değerli kılarken %2,56’lık seçim oranı ise şampiyonun listede en çok tercih edilen karakterlerden biri olduğunu ortaya koyuyor.

Kha’Zix (God / S+ Tier – %54,73)

KhazixAz önce kendisinden söz ettiğimiz Kha’Zix, %54,73’lük kazanma oranına sahip olsa da 71,96 puanlık skoru ve %98,58’lik rol yüzdesiyle listenin en iyisi konumunda yer alıyor. Ormancı rolünde görev alan şampiyon, bulunduğu Tier’ın da etkisiyle %9,23’lük seçim yüzdesiyle yine listenin güçlülerinden biri oluyor.

Paylaş: