LoL’de En Çok Oynanan ADC Karakterler

Monster Notebook  25 Şubat 2022

Oyun

2021’nin son ayında 11,24 yaması ile kapsamlı denge değişiklikleri yapılan League of Legends (LoL) 2022’ye buff’ların ve nerf’lerin havada uçuştuğu 12,1 yamasıyla başladı. Riot Games’in, LoL takipçileri tarafından garip karşılanan ve sorunlu bulunan güncellemelerinde geri adım olarak değerlendirilen noktalarda yaptığı değişikliklerle öne çıkan 12,1 yaması, tek atıp tek yemekten korkmayan ADC oyuncuları için şampiyon seçimi konusunda devasa değişiklikler yaratmadı. Ama yine de METAsrc oyun istatistikleri ışığında LoL’de en çok tercih edilip oynanan ADC şampiyonlarına bir bakalım.

Jhin (God / S+ – %23,53)

Oyunun önceki güncellemeleriyle kıyaslandığında 12,1 yamasıyla yıldızı parlayan ve daha fazla seçilmeye başlanan şampiyonlardan ilki, cinayetin bir sanat olduğuna inanan soğukkanlı Jhin. Karşısına çıkan rakipleri ezip geçmek isteyen LoL oyuncularının favorisi hâline gelen Jhin’in seçim yüzdesi %23,53 seviyesinde seyrediyor. Geliştirici ekip, Jhin’in seçim yüzdesini dikkate alıp bir sonraki yama ile bir nerf’leme yapar mı bilmiyoruz ama şampiyonun bir süre daha listenin ilk sırasında kalacağı kesin gibi.

Caitlyn (God / S+ – %21,37)

LoL evrenindeki on birinci yılını dolduran, suçlulara karşı yaptığı hamlelerle üstün zekâlı olduğunu ispat eden Caitlyn, seçim yüzde sıralamalarında %21,37’lik oranıyla ikinci sırada. Benzersiz bir Hextech silahına sahip karakter, galibiyeti şansa bırakmayan canavar LoL oyuncularının en çok tercih ettiği ADC şampiyonlarından biri oluyor.

Jinx (God / S+ – %20,91)

Patlayıcıların, bir kızın en iyi arkadaşı olduğunu savunan ve mutlulukla parlayan gözleri, aslında içindeki kaos bağımlısı ruh hastasının yeni arayışlarına işaret eden Jinx, %20,91’lik seçim oranıyla üçüncü sırada yer alıyor. Sonuçlarına aldırış etmeden rakiplerini tarihin derinliklerine gömme hevesiyle karşılaşmalara katılan Jinx’in patlayıcılarla arasının ne denli iyi olduğunu, maçlarda kendisine yaklaşanlar acı şekilde öğreniyor.

Kai’Sa (God / S+ – %20,26)

Azim ve iradesi ile hayata tutunan, yetişkinliğinden itibaren bu özelliklerini düşmanlarına karşı kullanacağı avcılık yeteneklerine kanalize eden Kai’Sa, az bir farkla Jinx’in hemen arkasından listeye yerleşiyor. %20,26’lık seçim yüzdesiyle LoL oyuncularının teveccühünü kazanan şampiyonun, sıralamadaki yerini, sonraki yamalarda da koruması gayet mümkün.

Ezreal (God / S+ – %19,41)

Kendine özgü çıkış yolları bularak karşılaştığı her türlü sorunun üstesinden gelmeyi başaran, bununla birlikte büyücülük yetenekleriyle rakiplerini alaşağı etme konusunda da dikkat çeken Ezreal, %19,41’lik seçim yüzdesine sahip. Göz kamaştıran görseller sunarken rakiplerinin canını epey acıtan büyüleri bulunan Ezreal, popülaritesi artan isimlerden biri.

Vayne (Strong / S+ – %13,36)

Ezreal oyuncular arasındaki popülerliğini artırmış olsa da Vayne için aynı şeyi söylemek pek olası değil. Her ne kadar sıralamaya %13,36’lık seçim yüzdesiyle katılmış olsa da ADC şampiyonları arasında popülerliği hızla azalan canavar avcısı Vayne, öldürmekten zevk aldığını her fırsatta dile getirse de oyuncular belli ki ona bu zevki artık daha az tattıracaklar.

Lucian (Good / A – %9,20)

ADC şampiyonları arasındaki seçim yüzdesi, tek haneli sayılara Lucian ile geçiyor. Ölümsüz ruhların amansız avcısı olan ve bir Işık Nöbetçisi olan Lucian, %9,20’lik seçim oranıyla listenin sondan bir önceki konuğu oluyor.

Miss Fortune (Good / A – %8,95)

“Daha büyük risk, daha büyük ödül.” mottosuyla hareket eden ve güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan Miss Fortune, %8,95’lik seçim oranıyla listenin son sırasında. Çocukluğunda yaşadığı travmanın da etkisiyle görünüşüyle tezat oluşturacak bir kişiliğe bürünen ve acımasız bir kaptana dönüşen Miss Fortune, kendisini seçen LoL oyuncularını memnun edecek istatistiklere sahip.

Paylaş: