LOL’de En Çok Oynanan Jungle Karakterler

Monster Notebook  31 Ocak 2022

Oyun

Maçlarda dur durak bilmeden rakiplerine karşı amansız bir mücadele içine giren, bunu yaparken koridorlardaki takım arkadaşlarına çeşitli kolaylıklar sağlayan Jungle, namıdiğer Ormancı karakterler, League of Legends (LoL) evrenindeki önemlerini koruyor. Orman bölgesindeki düşmanları ortadan kaldırıp deneyimlerine deneyim katan Jungle’dan sorumlu şampiyonların oynanma oranları, LoL’e gelen 12,1 numaralı ilk 2022 yılı yamasıyla küçük değişikliklere uğradı. Dilerseniz son yamayla global çapta Jungle karakterlerin seçim yüzdelerinin nasıl değiştiğine, METAsrc verileri üzerinden göz atalım.

Lee Sin (God / S+ – %16,24)

Karşısına çıkanları ezip geçmek için bir çift göze ihtiyaç duymadığını her maçta kanıtlayan “Kör Keşiş” Lee Sin, %16,24’lük seçim oranıyla en çok oynanan Ormancı şampiyonu konumunda. Önceki yama dönemine kıyasla tercih edilme oranında küçük bir düşüş yaşasa da hem LoL oyuncularının alışkanlıklarını pek değiştirmek istememelerinden hem de görevini her defasında layıkıyla yerine getirdiğinden Lee Sin, Ormancı rolünde olmak isteyen oyuncuların favorilerinden.

Viego (God / S+ – %12,94)

Eşinin ölümünü bir türlü kabullenemeyen, bunun üstüne bir de hükümdarlığını yitiren “Yıkık Kral” Viego, LoL oyuncularının Jungle cephesindeki destekçilerinden biri. %12,94 seviyesindeki seçim oranıyla listeye ikinci sıradan giren Viego, aralarında “Kalp Kırıcı”nın da yer aldığı birçok özel yeteneğiyle Orman mevkiindeki düşmanlarını ebediyete uğurluyor.

Diana (God / S+ – %12,08)

LoL oyuncuları tarafından çok tercih edildiği için geliştirici ekip tarafından oyun içi dengelerin sağlanması amacıyla nerf’lenen Diana’ya 2022’nin ilk yaması olan 12,1 ile itibarı iade edildi. Gücü nihayet artırılan ve eski güzel günlerine yeniden dönen Diana, hilal biçimindeki ay kılıcıyla Orman mevkiinin en kudretlileri arasına katıldı. Şimdi Diana’nın karşısına çıkacak olan düşmanlar ve canavarlar düşünsün!

Kayn (Strong / S – %9,63)

LoL evrenindeki en tehlikeli ve tekinsiz şampiyonlardan Shieda Kayn, %9,63’lük seçim yüzdesi ile listenin dördüncü sırasında bulunuyor. Yakın dövüş saldırılarında son derece becerikli olan Kayn, düşmanının bedeninde saklanıp onu “içeriden” zarara uğratma gibi sıra dışı maharetlere de sahip.

Master Yi (Strong / S – %8,62)

Uzak Doğu felsefesinin LoL evrenindeki iz düşümü şeklinde değerlendirebileceğimiz isimlerden Master Yi, karşılaşma esnasında huzurlu bir zihnin sükunetinin, en keskin bıçağın kenarından daha etkili olduğunu düşünüyor. Meditasyon yaparak savaşlarda aldığı hasarı ortadan kaldırıp düşmanlarına zorlu anlar yaşatmaya devam edebilen Master Yi’nin seçim oranı %8,62 düzeyinde.

Graves (Strong / S – %7,95)

Yayımlanan bir önceki yamaya kıyasla seçim oranı düşüş gösteren Graves, belli ki LoL oyuncularının radarından ufak ufak uzaklaşmaya başlayan bir şampiyon. Kumarbaz, hırsız, paralı asker ve saymakla bitmeyen unvanları, Malcolm Graves’in oynanma yüzdesi gibi popülaritesi de neredeyse %10 seviyesinde azalmış durumda. Şampiyonun seçim değeri, son yama ile %7,95’e dayandı. Belki ilerleyen yamalarda bu karakter için bir buff’lama yapılabilir.

Hecarim (Strong / S – %7,48)

Oyuna gelen 12,1 yaması ile seçim yüzdesi neredeyse 2 puan artarak %7,48’e ulaşan “Savaşın Gölgesi” Hecarim, oyuncular arasında daha çok tercih ediliyor. İnsan ve hayalet karışımı bir varlık olmasıyla rakiplerini fena hâlde ürküten şampiyon hem fiziksel hem de büyü temelli saldırılar gerçekleştirebiliyor.

Kha’Zix (Strong / S – %7,30)

Listenin son sırasında “Öldür, tüket, uyum sağla.” mottosuyla varlığını sürdüren sevimli dostumuz Kha’Zix var. Hecarim’in aksine önceki yama dönemine oranla seçim oranı %7,30 düzeyine gerileyen şampiyon, Görünmez Tehdit gibi rakiplerine ciddi anlamda zarar veren saldırılarıyla elini güçlendiriyor.

Paylaş: