LOL’de En Çok Oynanan Solo Karakterler

Monster Notebook  3 Aralık 2021

Oyun

Uzun soluklu bir League of Legends (LoL) tecrübesi yaşayan oyuncuların hayali, solo olarak da nitelendirilen üst koridorda takımına destek çıkmak olabiliyor. Bu noktada, her ne kadar üst koridora özgü şampiyonlar olmasa da belli başlı yetenekleriyle üst koridor için biçilmiş kaftan hâline gelen karakterler de bulunabiliyor. Kısa süre önce oyun için yayımlanan 11,23 yamasıyla LoL’e eklenen özelliklerle birlikte şampiyonların seçim oranları da değişime uğradı, yazının hazırlandığı gün itibarıyla da değişmeyi sürdürüyor. Peki, bu yama sonrasında METAsrc’nin verileri, hangi şampiyonların solo olarak tercih edildiğini gösteriyor? Gelin, birlikte bakalım.

Jayce (God / S+ – %10,58)

jayce“Yarının Savunucusu” takma adına sahip olan Jayce, üst koridorda %10,58’lik seçim oranıyla listenin ilk sırasında bulunuyor. Hextech çekici ile dövüşçü rolüne uygun şekilde önüne geleni yıkıp geçen şampiyon, aynı zamanda usta bir nişancı. Üst koridordayken arkasını kollayacak kimse olmasa bile başının çaresine bakabilecek kudretteki Jayce, tam da bu yüzden seçim oranını artırıyor.

Camille (God / S+ – %8,78)

camilleLoL hikâyesi kapsamında onun bir kadın mı yoksa öldürmeye programlı bir makine mi olduğu tartışıladursun, “Çelik Gölge” lakaplı Camille, listede Jayce’in hemen arkasından geliyor. Birincil rolü dövüşçü, ikincil rolü ise tank olan Camille, doğal olarak üst koridor/solo oyuncularının öncelikli tercihlerinden biri. %8,78’lik seçim oranı da bunu kanıtlıyor.

Jax (God / S+ – %7,96)

jaxLoL evrenine en erken dâhil edilen şampiyonlar içinde yer alan ve birkaç ay sonra evrendeki 13. yılına ulaşacak Jax, silah kullanma konusunda “Büyük Usta” lakabını hak edecek kadar önemli bir şampiyon. %7,96’lık seçim oranıyla üst koridor oyuncularının beğenisini kazanan hem dövüşçü hem de suikastçı niteliklerine sahip Jax, listenin üçüncü sırasına da adını yazdırıyor.

Teemo (God / S+ – %7,57)

teemoSevimli görünümünün arkasında rakiplerini affetmeyen bir nişancı ve suikastçı bulunan Teemo, Jax’le aynı tarihte LoL evrenine katılan şampiyonlardan biri. %7,57’lik seçim oranına sahip şampiyon, gerek hızlı hamleler yapabilmesi gerekse beklenmedik düzeyde ölümcül olmasıyla öne çıkıyor.

Irelia (God / S+ – %7,56)

ireliaÜst koridorda sıklıkla tercih edilen, dövüşçü ve suikastçı rollerini başarıyla kotaran bir şampiyonla karşı karşıya kaldıysanız, karakterinizin yaşama tutunma süresinin ne kadar sınırlı olduğunu tahmin edebilirsiniz. %7,56’lık seçim oranıyla listeye katılan Irelia, beklenmedik hamleleri ile rakiplerini kısa sürede ortadan kaldıracak özel yeteneklerle donanıyor. Bu yeteneklerin birçoğunda bıçak kullanma ve dans yeteneklerini değerlendirmesi ise ona “Bıçak Dansçısı” takma adını kazandırıyor.

Sett (Strong / S – %7,51)

settLoL evrenindeki en tehlikeli ve güçlü şampiyonlar arasında gösterilen Sett, “Patron” takma adıyla anılıyor. İyi bir dövüşçü rolünü üstlenmesinin yanı sıra solo oyunlarda rakiplerini kısa sürede ebediyete uğurlayacak kadar kudretli bir tank olmasıyla oyuncular tarafından giderek daha fazla seçilen Sett, %7,51’lik seçim oranıyla geliyor.

Yone (God / S+ – %6,59)

yoneKarşımıza, yüksek seçim oranı sayesinde orta koridorda da çıkan Yone, %6,59’luk seçim oranı ile üst koridor/soloda da listeye girmeyi başarıyor. Suikastçı rolü ile dövüşçü rolünü tek potada eriten şampiyon, LoL oyuncularının favori karakterlerinden.

Darius (Strong / S – %6,15)

dariusÇocukluğu büyük zorluklar içinde geçen, yetişkinliğe adım atmaya başladığındaysa kendini sürekli kavgaların ve savaşların içinde bulan Darius, belki de bu nedenle rakiplerine karşı amansız. Dövüşçü ve tank rolleri ile dikkat çeken “Noxus’un Eli” Darius, %6,15 seviyesindeki seçim oranıyla listenin son sırasına girmeye hak kazanıyor.

Paylaş: