LOL’de META Karakterler

Monster Notebook  30 Eylül 2021

Oyun

Aylık ortalama 100 milyon oyuncunun keyifle oynadığı League of Legends (LoL), oyun içi dengeleri kimi zaman derinden kimi zamansa yüzeysel olarak değiştiren yamalar almaya devam ediyor. LoL oyuncuları da oyun içi şampiyon seçimlerini ve taktik belirlemelerini bu doğrultuda yapıyor. Çünkü her yeni güncelleme, aynı zamanda META değişimine de neden oluyor. İngilizce “Most Effective Tactics Available”, yani “Kullanılabilir En Etkili Taktikler” ifadesinin kısaltması olan META, LoL şampiyonlarının oyuncular tarafından tercih edilmeleri ve güncellemeler sonucundaki denge değişimleriyle farklılaşıyor. Oyuna gelen 11,16 güncellemesi de LoL META karakterlerinin biraz değişmesini sağladı. Dilerseniz gelin; üst koridor, orman, orta koridor ve alt koridordaki yüksek skorlu S+ ve S Tier META şampiyonlardan bazılarına kısaca göz atalım.

Üst Koridor Şampiyonları

 

S+ Tier

Irelia: 92,48 puanlık skoru ve %51,33’lük kazanma oranıyla S+ Tier’ın en önemli META şampiyonu konumunda Irelia var. Tabii kendisi, farklı alanlarda da karşımıza çıkacak.

Camille: İstatistik tarafında Irelia’yı yakından takip eden güçlü şampiyon Camille, 79,71 puanlık skora ve %51,08’lik kazanma oranına sahip.

Sett: Kendine has avantajları sayesinde LoL oyuncularının META şampiyonları arasında en çok seçtikleri karakterlerden biri olan Sett, 79,33 puanlık skoru ve %50,01’lik kazanma oranıyla en S+ Tier üst koridor şampiyonları arasında üçüncü sırada.

S Tier

Garen: LoL güncellemeleri boyunca adım adım üst sıralara çıkan Garen, 65,95’lik skoru ve %53,42’lik kazanma oranıyla S Tier’ın yıldızı.

Malphite: Garen ile arasında ciddi sayılabilecek bir fark bulunan bir diğer S Tier META şampiyonsa Malphite. 60,73 puanlık skoru ve %50,36’lık kazanma oranıyla ikinci sırada bulunan şampiyon, oyuncuların sevdiği isimlerden.

Shen: S Tier’ın yükselen değerlerinden biri de Shen. 60,27’lik skoru ve %50,55’lik kazanma oranıyla dikkat çeken şampiyon, takıma sağladığı hamle avantajlarıyla öne çıkıyor.

Orman Şampiyonları

 

S+ Tier

Lee Sin: LoL oyuncularının favori şampiyonlarından Lee Sin, 93,22 gibi muazzam bir skor ve %49,92’lik kazanma oranıyla rakiplerinden epey önde.

Viego: Baskın düzenlemeden de kampları kolayca temizleme özelliğiyle dikkat çeken Viego, 90,16 puanlık skora ve %50,28’lik kazanma oranına sahip.

Kayn: 68,88’lik skoru ve diğer iki S+ Tier şampiyona kıyasla daha yüksek olan %50,51’lik kazanma oranıyla üçüncü sıraya yerleşen Kayn, ilerleyen dönemde adından daha çok söz ettirecek.

S Tier

Kha’Zix: LoL evreninde onuncu yılını doldurmaya hazırlanan Kha’Zix, çoğu oyuncunun favori orman şampiyonlarından. Bunun en önemli kanıtlarından biri 61,98’lik skoru, diğeri de %50-55’lik kazanma oranı.

Xin Zhao: Özellikle profesyonel oyuncuların elinde karşı konulmaz bir silaha dönüşen Xin Zhao, en önemli orman şampiyonları içerisinde bulunuyor. Karakter 61,48 puanlık skora ve %51,03’lük kazanma oranına sahip.

Master Yi: Alışması ve ustalaşması zor olsa da etkin kullanıldığında oyundaki dengeleri altüst edebilen Master Yi, istatistik tarafında da çok iyi. 59,57 puanlık skoru ve %51,66’lık kazanma oranı da bunun kanıtı.

Orta Koridor Şampiyonları

 

S+ Tier

Zed: Adı daima amansız suikastlarla anılan Zed, orta koridorun en önemli isimlerinden. 90,78’lik skoru ve %50,36’lık kazanma oranıyla yoluna devam eden şampiyon, LoL tutkunlarının favorisi.

Yasuo: Her ne kadar eskisi kadar etkili olmasa da hâlâ LoL oyuncuları tarafından sıklıkla tercih edilen Yasuo, 82,37 puanlık skor ve %51,25’lik kazanma oranına sahip.

Irelia: LoL şampiyonlarından Irelia bu defa karşımıza orta koridorda çıkıyor. 74,18 puanlık skor ve %52,29’luk kazanma oranı, Irelia’yı orta koridorda üçüncü sıraya taşıyor.

S Tier

Akshan: League of Legends evrenine katılan yeni şampiyonlardan biri olan Akshan, belki de popülerliğinin etkisiyle META karakterlerinden birine dönüşüyor. 61,27 puanlık skoru ve %47,91’lik kazanma oranı, bu şampiyonun popülaritesini sürdüreceğine bir işaret olabilir.

Sylas: Akshan kadar olmasa da LoL evreni için genç sayılabilecek Sylas, oyunda üçüncü senesine girerken 60,46 puanlık skoru ve %48,98’lik kazanma oranıyla orta koridorun güçlü isimleri arasına adını yazdırdı.

Ahri: Oynaması en keyifli LoL şampiyonlarından biri olan Ahri, sıralamadaki üçüncü sırasını 56,83 puanlık skora ve %50,18’lik kazanma oranına borçlu.

Alt Koridor Şampiyonları

 

S+ Tier

Ezreal: Rakiplerinin canını kolayca yakabilen Ezreal, üzerinde biraz uzmanlaştıktan sonra galibiyetin anahtarı niteliğinde bir şampiyona dönüşüyor. 93,18’lik skoru ve %49,94’lük kazanma oranı, onu, S+ Tier’ın birincisi yapıyor.

Ashe: Üzerinde uzmanlaşan oyuncuların, rakiplerini alt koridora uğradıklarına pişman etmelerini sağlayan Ashe, 82,57 puanlık skora ve %52,24’lük kazanma oranına sahip.

S Tier

Jhin: Çok yönlü bir şampiyon olan Jhin, LoL evrenindeki varlığının altıncı senesine yaklaşırken alt koridorun da yıldızlarından biri hâline geliyor. Şampiyonun skoru 74,83. Kazanma oranı ise %50,52.

Vayne: Yönetim tarzına bağlı olarak arenada devleşebilen Vayne, 71,35 puanlık skoru ve %52,77 kazanma oranıyla S Tier seviyesinde alt koridorun iki numaralı META şampiyonu.

Paylaş: