LOL’de Son Zamanlarda En Çok Oynanan Support Karakter

Monster Notebook  4 Ekim 2021

Oyun

League of Legends (LoL) evreninde tansiyon hiç düşmüyor. Yapıma düzenli aralıklarla gelen güncellemeler sayesinde oyun içi dengeler biraz daha yerine otururken şampiyon sıralamaları da belirli parametreler çerçevesinde değişikliğe uğruyor. Eylül ayı başlarında yayımlanan 11.18 yaması da oyundaki support (destek) şampiyonlarının hangi oranda tercih edildiğini ortaya koyuyor. Dilerseniz gelin, son yamayla birlikte hangi destek şampiyonunun hangi oranda seçildiğine istatistikler üzerinden birlikte bakalım.

Thresh

Yazının hazırlandığı zaman itibarıyla 101.713 maçta görev alan ve %11,15’lik seçim oranıyla listenin ilk sırasına yerleşen Thresh, B Tier’da bulunuyor. Önceki yamaya oranla seçim oranı azalan şampiyon, %47,07’lik galibiyet oranı ile takımındaki ADC’lere maksimum desteği sağlıyor. Şampiyonun saldırı yeteneklerinin gücü maçın seyrini değiştirebilirken kullandığı büyüler ise hem rakibin ciddi hasar alabilmesini sağlıyor hem de şampiyonun kısa mesafeleri ışınlanarak kat etmesini mümkün kılıyor.

Yuumi

Thresh’in hemen arkasından 11.18 yaması kapsamında ikinci sıra yer alan Yuumi, 92.041 maçta tercih edilirken %10,09’luk seçim oranına ulaşıyor. A Tier’da konumlanan şampiyon, önceki yamaya oranla küçük bir farkla da olsa daha fazla seçilse de maç kazanma oranı geçen yamayla neredeyse aynı seviyede, %50,34’te kalıyor. Sevimli olduğu kadar ölümcül de olmayı başarabilen Yuumi sahip olduğu büyülerle rakibini bitkin düşürebiliyor ve yüksek oranda hasar verebiliyor.

Lulu

A Tier’da bulunan bir diğer şampiyon da Peri Sihirbaz Lulu. 90.633 maçta görev alan ve %9,94’lük seçim oranıyla üçüncü sıraya yerleşen Lulu’nun kazanma oranı, seçilme oranı gibi az miktarda aşağı yönlü seyrediyor ve %49,93 düzeyinde kalıyor. Thresh ile benzer büyüleri bulunan ve rakibinin yanarak hasar almasını sağlayan şampiyon, özel büyüsüyle ışınlanma özellikleri de kazanıyor.

Pyke

Seçilme oranı yeni yamayla birlikte aşağı yönlü bir seyre giren şampiyonlardan biri de listenin dördüncü sırasında kendine yer bulan Pyke. Kanlırıhtım’ın Öcü Pyke, B Tier’da konumlanırken 11.18 yaması ile %9,19’luk seçim oranına ulaşıyor. 83.824 maça dâhil olan ve maç kazanma oranı önceki yamaya göre azalan şampiyonun bu oranı ise %48,14. Sıçra ve Tutuştur büyüleri ile rakiplerine kayda değer seviyede hasar verirken büyük bir hareket serbestisi kazanan Pyke, son dört yamadır yerini başarıyla muhafaza ediyor.

Soraka

Listenin tek Tier S şampiyonu olan Soraka, 80.130 maçta görev alırken seçilme oranı %8,79 düzeyinde kalıyor. Önceki yamaya kıyasla hem seçim hem de kazanma oranında zıplama gerçekleştiren Soraka’nın maç kazanma oranı %53,95 seviyesine çıkıyor. Yıldız Çocuk Soraka’nın bir sonraki yamada hangi konumda olacağını bilmek zor ama son üç yamadaki hâli dikkate alınırsa şampiyonun yeni yamada da başarılı olacağı öngörülebilir.

Tahm Kench

Support şampiyonları arasındaki rekabet, her yeni yamada daha da kızışırken sıralamaya 11.13 yamasıyla katılan Nehrin Kralı Tahm Kech, sabit sayılabilecek bir kazanma oranıyla %50,36 seviyesine ulaşıyor. 52.166 maça katılan şampiyonun seçim oranı ciddi anlamda dalgalı seyrediyor. 11.14 yaması ile başladığı yükseliş trendini 11.16 yamasıyla kaybeden ve önemli bir kırılma yaşayan Tahm Kech, yazının hazırlandığı dönem itibarıyla %5,72’lik seçim oranına sahip.

Nami

Tier A’da yer alan Dalga Çağıran Nami, 50.960 maçta görev alırken seçim ve galibiyet istatistikleriyle dikkat çekiyor. 11.16 yamasından sonra seçilme oranı 1,5 kat artış yaşasa da bu artış trendini sürdüremeyen şampiyon, 11.18 yamasına gelindiğinde %5,59’luk seçilme oranında kalıyor. Maç kazanma oranı ise küçük adımlarla yukarı yönlü ilerleyen Nami, 11.15 yamasından bu yana kazanma seviyesini yükselterek son yamada %52,67 noktasına taşımış durumda.

 

League of Legends’ta rekabetin doruklarında yer alan ve sevilen destek şampiyonlarını en iyi şekilde oynamak için güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var. İşte burada Monster Notebook’un Abra, Tulpar ve Semruk serileri gibi yüksek performanslı oyun bilgisayarları devreye giriyor. Bu seriler, LoL oyununu sorunsuz ve yüksek grafik kalitesinde oynayarak, şampiyonların tüm yeteneklerini akıcı ve kesintisiz bir şekilde kullanmanıza olanak tanıyor. Monster Notebook ile League of Legends’taki destek rollerinde zirveye çıkın!

Paylaş: