Mafia 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  8 Kasım 2019

Oyun

Adı sonradan 2K Czech olarak değişecek Illusion Softworks’un yıldızının Mafia ile parlamıştı. Benzer zamanlarda çıkan Grand Theft Auto 3’e göre yüksek düzeyde gerçekçilik sunan yapımın etkileyici senaryosu, oyuncularda karşılık bulmuştu. Bu nedenle, oyunun senaryo bakımından olmasa da konsept açısından devamının gelmemesi düşünülemezdi. Beklenen oldu ve ilk oyundan sekiz sene sonra Mafia II çıkageldi. Yine başarılı sayılabilecek hikâyesi, atmosfere uygun şarkıları, bugün bile iyi görünen grafikleri ve NVIDIA PhysX destekli oyun motoru, Mafia 2’nin sevilmesini sağladı. Peki, Mafia II bugünün bilgisayarlarıyla nasıl oynanır? Bu sorunun yanıtı, yapımın sistem gereksinimleri tablolarında gizli. Hazır, oyunun remastered sürümünün yayımlanacağıyla ilgili söylentiler çıkmaya başlamışken orijinal oyunun nasıl bir sistem gereksinimi varmış, gelin birlikte bakalım.

Oyunun Zengin İçeriği Karşısında Depolama Alanı Gereksinimi Makul Kalıyor

Ek paketleri de işin içine dâhil ettiğinizde rahatlıkla 30 saatin üzerinde bir oyun süresi sunan ve dilerseniz, bu süreyi daha da artırabileceğiniz Mafia II için belirtilen minimum depolama alanı 8 GB, tavsiye edilense 10 GB. Günümüzün 100+ GB yer kaplayan oyunlarıyla kıyasladığınızda neredeyse bağımsız bir oyun kadar yer kaplayan yapımı, güncel bilgisayarlara rahatlıkla kurabilirsiniz. Hatta oyunu, USB belleğe kurmayı bile deneyebilirsiniz.

Giriş Seviyesi Bilgisayarlarda Bile Çalışabilecek Bir Oyun

Güncel herhangi bir bilgisayarda 4 GB ve daha üstü sistem belleği bulunuyor ancak bundan birkaç yıl önce, özellikle de indirim dönemlerinde satılan masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda, 2 GB sistem belleği görebiliyorduk. Mafia II öyle bir oyun ki 1,5 GB RAM’e sahip bilgisayarlarda bile gıkını çıkarmadan çalışabiliyor. Bunda, oyunun ilerleyen yaşının etkisi büyük tabii. Siz yine de oyun ve çalışma süreçlerinizin herhangi bir şekilde aksamaması için yüksek bellekli bilgisayarlar kullanın.

Mafia II’yi Çalıştırmak, Yeni Nesil İşlemciler İçin Çocuk Oyuncağı

Yapım her ne kadar bugün için güzel görünüyor ve açık dünya oyunları arasında yer alıyor olsa da, güncel herhangi bir çok çekirdekli işlemci, oyun süresince %15 civarında çalışıyor. Oyun için minimum işlemci tavsiyesi, çift çekirdekli modeller içeriyor. Tavsiye edilen işlemci tarafında ise spesifik bir marka/model belirtilmeksizin 2,4 GHz frekansında çalışabilen dört çekirdekli bir işlemci belirtiliyor ki bu gerekliliği karşılamayan işlemciye bu zamanda denk gelmek gayet zor.

4K@60 FPS Değerleri Eşliğinde Mafia II Oynama İmkânınız Var

İlk çıktığı dönemde ekran kartlarını, bilhassa NVIDIA PhysX özelliği nedeniyle ağlatan Mafia II, geçen zamanın ardından güncel orta seviye kartlarda oldukça rahat çalışıyor. Çoğu ekran kartı, yapımı Full HD çözünürlükte kolayca oynatabilirken NVIDIA GeForce RTX 2060 gibi kartlarla oyun 4K çözünürlükte ve 60 fps’ye kilitli şekilde deneyimlenebiliyor. Şayet bu çözünürlüğü destekleyen bir de televizyonunuz varsa, bilgisayarınızı televizyonunuza bağlayarak benzersiz bir oyun süreci yaşayabilirsiniz.

Canavar ile Düşmanlarınıza Korku Salın

Oyun boyunca Vito Scaletta ile birbirinden çetin mücadelelere girecek, kimi zaman gülecek kimi zamansa üzüleceksiniz. Ama yanınızda amansız bir canavar varken düşmanlarınızdan asla korkmayacaksınız. Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarıyla Mafia II’yi keyifle oynayacak, hatta dilerseniz binlerce kişinin takip edebileceği canlı yayınlar dahi gerçekleştirebileceksiniz. Bilgisayarınızı emekli edip tam anlamıyla bir canavar sahibi olmak istiyorsanız, ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.

 

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP ve üstü
  • İşlemci: Intel Pentium D 3 GHz/AMD Athlon 64 X2 3600+ (Dual core)
  • RAM: 1,5 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8600/ATI HD2600
  • Gerekli Depolama Alanı: 8 GB
  • DirectX: 9c

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP ve üstü
  • İşlemci: 2,4 GHz dört çekirdekli işlemci
  • RAM: 2 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 9800 GTX/ATI Radeon HD 3870
  • Gerekli Depolama Alanı: 10 GB
  • DirectX: 9c
Paylaş: