Mafia 3 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  7 Ekim 2019

HaberlerOyun

İlk oyunuyla kendine özgü bir oyuncu kitlesi yaratarak açık dünya türü aksiyon oyunlarının da duygusallık içerebileceğini gösteren Mafia serisi, ikinci oyunuyla ilki kadar olmasa da büyük etki yaratmış, gerek konusuyla gerekse oyun dinamikleriyle serinin takipçilerini memnun etmişti. Mafia 3 ise serinin geri kalanından farklı olarak beklendiği üzere farklı bir zaman dilimi ve beklenmediği üzere bambaşka bir tema ile oyuncularla buluştu. Yeni oyun, serinin fanlarını ikiye bölse de yadsınamayacak bir gerçek vardı: Oyun çok güzel görünüyordu ve fizik etkileşimi gayet başarılıydı. 2016’nın son aylarında yayınlanan yapım, çıktığı dönemde bilgisayarları en çok zorlayan oyunlardan biriydi. Peki, Mafia 3’ün sistem gereksinimleri neydi ve daha önemlisi güncel donanımlara sahip canavar bilgisayarlar, oyunu 60 fps ve üzeri değerlerde çalıştırabiliyor mu?

Nokta Atışlı Sabit Disk Alanı Tespiti: En Az 50 GB

Oyun tutkunlarına küçük tatlı sürprizler yaparak sistem gereksinimleri tablosundaki sabit disk alanı boyutunu, gerekenden daha az belirten geliştirici ve yayıncıların aksine Mafia 3 oyununa imza atanlar, yapımın ihtiyaç duyacağı depolama alanını doğru şekilde belirtiyor. Oyunun kendisi doğrudan doğruya 40 GB civarı alan kaplıyor, ancak ek paketleri de almayı planlıyorsanız, sabit diskinizde 50 GB civarı bir delik açılıyor. Kısacası, yeterli disk alanınız yoksa, oynamadığınız oyunların yedeklerini alıp esas diskinizde yer açma vakti. Oyundaki yükleme sürelerini azaltmak için SSD kullanmanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Ne Kadar Çok Sistem Belleği Olursa O Kadar İyi

Yapımın sistem gereksinimleri tablosu incelendiğinde, sistem belleği tarafında, artık güncel bilgisayarların birçoğunda bulunan miktarda RAM’e denk gelen oranlar görülüyor. Mafia 3 minimum sistem gereksinimleri tablosunda 6 GB RAM yer alırken önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise 8 GB RAM bulunuyor. Oyunun açık dünya tarzı bir yapım olduğu, her an her şeyle karşılaşabileceğinizi dikkate aldığınızda sabit diski ya da SSD’yi meşgul etmemek adına RAM’inizi yüksek tutmanızda yarar var. 8 GB şu an ideal gibi dursa da 16 GB ve üzeri bellek de hem bu oyunda hem de başka oyunlarda sisteminizi rahatlatacaktır.

Bunca Karmaşık Hesaplamaya İşlemci mi Dayanır?

Hemen yanıt verelim, işlemciniz çok çekirdekliyse ve Hyper-Threading gibi teknolojilere sahipse evet, dayanır. Aksi durumda hesaplamalara yetişemeyip pes ederek bilgisayarın geneline darboğaz yapmaya başlar ve sizi tatsız bir oyun deneyimine sürükler. Yapımın minimum sistem gereksinimleri tablosunda Intel Core i5-2500K veya AMD FX-8120, önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise Intel Core i7-3770 ve AMD FX-8350 işlemcileri bulunuyor. Her iki tabloda da dikkat edeceğiniz üzere Intel tarafında çok çekirdekli ve çekirdek adedince izleğe sahip modeller var ve bu güncel Intel işlemcilerle oyunu sorunsuz şekilde tecrübe edebileceğiniz anlamına geliyor.

Grafik Hesaplamaları Mafia Hesaplaşması Kadar Zorlu

2016 yılında çıkmış bir oyundan bahsetmemize karşın yapımın sunduğu grafikler öyle iyi ki, çoğu ekran kartı oyunu akıcı çalıştırmakta güçlük çekiyor. Bu tarz oyunlarda hedeflenen kare/saniye oranı 60 olduğu için ekran kartını yüksek performanslı modellerden seçmek gerekiyor. Mafia 3’ün sistem gereksinimleri tabloları da biraz buna işaret ediyor. Oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosunda NVIDIA GeForce GTX 660 ve AMD Radeon HD 7870 modelleri yer alsa da Full HD çözünürlükte, akıcı bir oyun süreci yaşamanız için önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki NVIDIA GeForce GTX 1060 ve AMD Radeon R9 290X gibi kartlara yönelmeniz gerekiyor. Tabii hedefiniz daha yüksek çözünürlük ve daha fazla fps ise ekran kartı tarafında bir sınırlama bulunmuyor.

Monster ile Lincoln Clay’in Yaşadıklarına Kusursuz Biçimde Tanıklık Edin

Mafia 3’ün kahramanı Lincoln Clay’in oyun içerisinde yaşadığı olaylara tanıklık etmek ve bu maceranın âdeta içinde olmak istiyorsanız güçlü, hatta canavar gibi bir bilgisayara ihtiyacınız var. Full HD çözünürlüklü ve 15.6 inç genişliğinde IPS mat ekranlı Tulpar T5 V19.1 15.6″ oyun bilgisayarı, Mafia 3’ü, yüksek çözünürlük ve grafik detay seviyesinde 60 fps ve üzerinde hızlarda oynamanızı sağlıyor. Intel Core i7-9750H işlemci ve NVIDIA GeForce GTX 1660Ti ekran kartıyla güç kazanan model, 16 GB DDR4 belleği ve 256 GB kapasiteli M.2 SSD’si ile kendinizi oyunun dünyası içinde gibi hissetmenizi sağlıyor. Dört bölgeli RGB LED aydınlatmalı klavye ise maceralarınızı, günün ilerleyen saatlerinde de sürdürebilmenize olanak veriyor.

Unutmayın, intikam soğuk yenen bir yemektir ve Lincoln Clay gibi bir canavarın yer aldığı oyunun tadını ancak canavar gibi bir bilgisayarla çıkarabilirsiniz.

Paylaş: