Maksimum Sanal Gerçeklik Monster ile Buluşuyor

Monster Notebook  27 Ekim 2015

HaberlerTeknoloji

Maksimum Sanal Gerçeklik Monster Notebook ile Buluşuyor

Oculus Rift kullanıcılarına özel geliştirilmiş Monster TULPAR T7 ve TULPAR T5 Notebook modelleri, sanal gerçeklik deneyimini yüksek performans ile buluşturuyor. Oculus VR destekli Monster serileri, kusursuz oyun deneyimini sanal gerçeklikte yaşamanızı sağlıyor.

Oculus VR ve Oyun Piyasasına Etkileri

Bir kickstarter projesi olarak başlayan ve sanal gerçeklik deneyimini tüm oyun tutkunları için oynanabilir hale getirmeyi amaçlayan Oculus VR, kısa sürede sağladığı başarı ile adından oldukça söz ettirir hale geldi. İsmini ingilizce adı ile virtual reality’nin baş harflerinden alan Oculus VR, daha önce hiçbir cihazın başaramadığı kadar başarılı bir sanal gerçeklik deneyiminin kapılarını açıyor. Gerek atmosferi gerekse oyun deneyimini maksimuma çıkarmak için özelleştirilmiş çizim ve optikleme sanatlarını kullanarak, 360 derece gerçeklik elde etmeyi amaçlayan sanal gerçeklik cihazı, 3 boyutlu bir deneyim yaşamayı amaçlıyor.

24 bit renk derinliğine sahip 7 inç ekranlar ile hazırlanan Oculus Rift, insan görüşünü yansıtmak adına stereoskopik 3 boyut teknolojisini kullanıyor. Daha önceki sanal gerçeklik cihazlarından çok daha iyi bir görüş açısı kazandıran Oculus Rift, cihazın içerisinde bulunan kızılötesi noktaları ile harici kameralarda bulunan hareket takip sistemini kullanıyor. DVI ve HDMI girişlerine ek olarak bir USB arayüzü ile güç adaptörünü de sanal gerçeklik seti içerisinde sunan Oculus Rift, el ve vücut hareketlerini ve nesnelerle etkileşimi kusursuz bir düzeyde sunmayı amaçlıyor.

Asıl sürümü Oculus Rift’in 2016 yılı içerisinde piyasalara sürülmesi beklenen sanal gerçeklik cihazı, beraberinde farklı oyun destekleri ile birlikte geliyor. Tüm bu seçeneklerin bir arada sunulması elbette oyun devi şirketlerin ve oyun tutkunlarının da gözünden kaçmıyor. Birbiri ardına Oculus Rift desteği sağlayacaklarını duyuran oyun şirketleri, piyasayı kökten değiştireceklerine inandıkları bu ürün için gerek piyasadaki oyunlarını gerekse gelecekte çıkaracakları oyunları uyumlu hale getiriyor.

Tulpar ile Şahlanan Sanal Gerçeklik Deneyimi

Oculus Development Kit olarak piyasada bulunan geliştirici paketi ise, çok sayıda kullanıcı tarafından şu anda kullanılıyor. Cihazın gelişmesi gereken ya da eksik kaldığı noktalarda oyun tutkunlarının geri bildirimleri ile hareket eden Oculus VR, kusursuz bir sanal gerçeklik deneyimi için çalışmalarına devam ediyor. Ancak beraberinde yüksek sistem gereksinimleri ve gelişmiş donanım ihtiyacını da birlikte getiren Oculus Rift, çoğu oyun bilgisayarı tarafından kaldırılması güç bir performans istiyor.

Tam da bu noktada devreye giren Monster Tulpar gaming laptop serileri, sanal gerçeklik deneyimini kesintisiz bir şekilde yaşamanızı sağlıyor. Sorunsuz bir şekilde çalıştırdığı Oculus DK, Monster Tulpar serileri ile şahlanarak, bu benzersiz deneyimin kapılarını açıyor. Intel i7 işlemci serilerinin gücünü, Oculus ile birleştiren Monster Tulpar serileri, 360 derece sanal gerçeklik deneyimini doyasıya çıkarmanızı sağlıyor. Takılma, bekleme ve lag problemlerinin önüne geçerek Oculus DK ile uyum içerisinde hareket eden Monster oyun bilgisayarları, sağladıkları High Speed RAID desteği ile de veri transfer hızını 17 kat daha hızlı hale getiriyor.

Yalnızca diz üstü bilgisayar üretmesine rağmen, masaüstü oyun bilgisayarlarının gücünü sonuna kadar hissetmenize olanak sağlayan Monster Notebook modelleri, etkin soğutma sistemleri ile de kesintisiz bir deneyimi amaçlıyor. İçerisinde bulunduğunuz sanal gerçeklik oyunu ne olursa olsun, etkin soğutma sistemi sayesinde sorunsuz bir kullanım amaçlayan Monster modellerini inceleyerek, TULPAR T7 ya da TULPAR T5 serileri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Paylaş: