Marvel’s Avengers Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  7 Ekim 2020

Oyun

Hem PC hem de konsol cephesinde harika süper kahraman oyunlarına denk geliyoruz. 2020’yi sonlandırmaya çok az bir süre kalmışken çıkagelen Avengers da adını, iyi sayılabilecek süper kahraman oyunları arasına yazdırmayı başardı. Gerek güçlü hikâyesi ve etkileyici öykü anlatımı gerekse loot temelli oyunlara meraklı olanları kendine bağlayan yapısı, oyunu, pas geçilmemesi gereken yapımlardan biri hâline getirdi. Peki, Marvel’s Avengers sistem gereksinimleri nasıl, gelin birlikte göz atalım.

Oyunun Devasa Güncellemelerine Hazırlıklı Olun

Yeni nesil oyunların yüksek disk kapasitesi istemesine artık şaşırmıyoruz. 8K çözünürlüklü kaplamalar, kapsamlı animasyon verileri, ses dosyaları, 4K ve üstü çözünürlükte videolar, oyunların boyutlarının büyümesinde etkili. Şaşırmadığımız bir diğer nokta ise oyunlara gelen devasa güncellemeler. 80 GB bir oyunu indirip yükledikten birkaç gün sonra yapıma 50 GB’lık güncelleme gelmesini artık doğal karşılıyoruz. Ama oyunun, minimum ve önerilen sistem gereksinimlerinde yer alan depolama alanı ihtiyacı arasında %50’ye yakın bir fark bulunması, bizi hâlen şaşırtmakta. Avengers’ın minimum sistem gereksinimleri tablosunda 75 GB, önerilen sistem gereksinimleri tablosunda ise 110 GB disk alanı ihtiyacından söz ediliyor. Bunun anlamı şu; oyuna devasa güncellemeler gelecek ve buna hazırlıklı olun.

RAM Kullanımı Noktasında Obur Bir Oyun

Başlıkta, yapımın ne denli RAM kullanabileceği konusunda biraz spoiler vermiş olduk ama 2020 yılında çıkmış AAA bir oyunun düşük miktarda bellek kullanmasını aslında pek beklemiyorduk. Avengers, Full HD ila 4K çözünürlüklerde, arka plan uygulamaları ve işletim sistemini de hesaba kattığımızda toplam 10-11 GB sistem belleğini meşgul ediyor. Bu durumda, minimum sistem gereksinimleri tablosundaki 8 GB RAM miktarı düşük, önerilenler tablosundaki RAM oranı ise ideal seviyede kalıyor. RAM’in fazlası olmaz, siz bilgisayarınızdaki bellek miktarını yüksek tutmaya gayret edin.

İşlemci Kullanımı Hiç de Düşük Değil

Avengers oynarken üstünüze akın akın gelen düşmanlar, çevrede etkileşim kurabileceğiniz onlarca obje, fiziksel etkiyle yıkılıp dökülen alanlar ve daha nicesi, bilgisayarınızın işlemcisine epey yük bindiriyor. Oyun, Intel Core i9-10900K gibi üst düzey bir işlemciyi, Full HD çözünürlükte %60 civarında kullanırken 4K çözünürlükte ise %30 düzeyinde kullanıyor. Buradan hareketle yine önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemcinin ve üzeri işlemcilerin, oyunda tıkanmalara denk gelmemeniz için uygun olabileceğini söyleyebiliriz.

Önerilen Ekran Kartının Nefesi Yüksek Detaya Yetmiyor

Oyun tutkunlarının gözünü korkutmamak için son zamanlarda oyunu akıcı olarak çalıştıracak değil de 30 fps sınırında oynatabilecek donanım bileşenlerini tablolarına ekleyen oyun yayıncıları kervanına Square Enix de katılıyor. Şayet Avengers’ı Full HD çözünürlükte ve yüksek grafik detay seviyesinde oynamayı hedefliyorsanız, NVIDIA GeForce GTX 1060 ekran kartının nefesinin, bu çözünürlük ve grafik detay seviyesine yetmediğini söyleyelim. Bu çözünürlük ve detaylardayken aksiyon dolu sahnelerde 30-35 fps verebilen GTX 1060 veya bu ayarda bir karta sahipseniz, detay seviyesini düşürmek ya da donanım yükseltmesi yapmak iyi bir çözüm olabilir. Yapımın, NVIDIA GeForce RTX 3090 ile 4K çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda, 70+ fps ile oynanabildiğini belirtelim.

Canavar Gibi Bilgisayar ile Siz de Bir Süper Kahramana Dönüşün

Avengers serisinin ve Marvel Evreni’ndeki süper kahramanların hayranıysanız, Avengers oyununu mutlaka oynamak isteyeceksiniz. Eğer Avengers’ı, harikulade grafikler eşliğinde soluksuz bir şekilde deneyimlemek istiyorsanız, Monster’ın Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarından size uygun çözümü edinebilirsiniz. Sizi, dijital dünyadaki bir süper kahramana dönüştürebilecek canavar gibi bilgisayarlarla yalnızca Avengers’ı değil yüksek sistem gereksinimine sahip tüm oyunları, keyifle oynayabilirsiniz.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-4160 ya da AMD eş değeri
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 950 2 GB ya da AMD Radeon R9 270 2 GB
  • Depolama: 75 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-4770K ya da AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 480 8 GB
  • Depolama: 110 GB
Paylaş: