Marvel’s Spider-Man Remastered Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  1 Aralık 2022

Oyun

Sony, PC’yi çok sevdi ve PlayStation konsolları için hazırladığı münhasır oyunları, peşi sıra PC platformuna taşıyor. Bu yapımlardan biri de şimdiye dek yapılmış en iyi Spider-Man oyunlarından biri olarak kabul edilen Marvel’s Spider-Man Remastered. PC için elden geçirilmiş olan temel oyunun tüm özelliklerini taşıyan ve konsollarda olduğu gibi kare/saniye kısıtlaması yaşamaksızın deneyimleyebileceğiniz yapım, gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisinin de devreye girmesiyle gerçekten sinematik bir deneyim yaşatıyor. Dilerseniz gelin, oyunun sistem gereksinimlerine birlikte bakalım.

Güncel Oyuna Güncel İşletim Sistemi

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan Windows 10 64-bit işletim sistemiyle oynanması önerilen ve arzu ettiğiniz takdirde Windows 11 işletim sistemine de kurabileceğiniz yapım, Oyun Modu gibi özelliklerle daha keyifli tecrübe edilebiliyor.

Yaşayan Bir New York’u Hazırlamak Kolay Değil

Grand Theft Auto serisindeki kadar kompleks olmasa da gerçekten yaşadığını hissettiren bir New York ile karşınıza çıkan Marvel’s Spider-Man, bu yaşayan kenti ortaya çıkarabilmek için işlemciden büyük destek alıyor. Minimum sistem gereksinimleri tablosunda, eski nesil bir Intel Core i3 işlemci veya AMD eş değeri belirtilmiş olsa da işlemci kaynaklı darboğazlarla karşılaşmamanız için daha güçlü, dört veya altı çekirdekli işlemciler kullanmanız gereklidir. Yapımın yaklaşık 5 GHz frekansında çalışan altı çekirdekli işlemcileri, şehir kalabalığının ekrana yansıdığı anlarda %40 oranında kullandığı düşünüldüğünde, işlemciyi güçlü tutmanın ne kadar önemli olduğu anlaşılabilir.

Bunca Hengâme İçin Geniş Kapasiteli RAM Şart

Aksiyonun nadiren yavaşladığı ve gerek görev icabı gerekse şehirdeki insanlardan aldığınız görevler nedeniyle oradan oraya ağ atmanızı gerektiren yapım, az önce adını andığımız şehri ve içindekileri ekrana taşıyabilmek için bolca sistem belleği kullanıyor. Bu noktada, minimum sistem gereksinimleri tablosundaki bellek kapasitesini, giriş olarak değerlendirebilirsiniz. Zira 1080p çözünürlükte, biraz da güçlü bir ekran kartınız varsa, veri akışına da bağlı olarak 14 GB kadar RAM kullanılmasına zemin hazırlayan oyun, daha düşük RAM’li bilgisayara sahip kullanıcılara kötü bir sürpriz yapabilir. Bu nedenle sisteminizdeki bellek kapasitesinin en az 16 GB olmasını öneririz.

Minimum Gereksinim Tablosundaki Kartlardan Uzak Durun

Geliştirici ve oyunu PC’ye port eden ekiplerin üzerinde anlaşmaya vardığı sistem gereksinimleri, bazı noktalarda kabul edilebilir olsa da işin ekran kartı tarafında aynı yorumu yapmamız mümkün değil. Minimum sistem gereksinimleri tablosunda belirtilen her iki ekran kartı da oyunu, 1080p çözünürlükte, en düşük grafik detay seviyesinde 30 fps hızında zar zor çalıştırıyor. Grafik detay seviyesini artırmanız, performansın düşmesine neden olurken ortaya bir de grafik bellek yetersizliği çıkıyor. Bu yüzden oyunu mümkünse, önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki kartları kullanarak oynayın. Eğer yapımdaki ray tracing (gerçek zamanlı ışın izleme) teknolojisinin, oyunun çehresini nasıl değiştirdiğini merak ediyorsanız, GeForce RTX 30 serisi bir ekran kartı veya bu kartları bulunduran canavar gibi oyun bilgisayarları edinmenizi tavsiye ederiz.

Tüm İndirilebilir İçeriğe Rağmen Makul Boyutlu Bir Oyun

Uzun oynanış süresi ve bu süreyi daha da artıran indirilebilir içerikleri beraberinde getirmesine karşın sizden, yalnızca 75 GB’lık bir disk alanı ayırmanızı talep eden Marvel’s Spider-Man Remastered, özellikle SSD’ye kurulduğunda son derece akıcı oynanıyor. Özellikle binalar arasında salınırken yükleme sorunlarıyla karşılaşmamak ve anlık gelişen aksiyonlarda görsel tıkanmalarla karşılaşmamak adına, oyunu, mekanik diskten ziyade SSD üzerinden çalıştırmanız yerinde olur.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-4160 ya da AMD eş değeri
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 950 2 GB ya da ATI Radeon RX 470 4 GB
  • Depolama: 75 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-4670 ya da AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 580 8 GB
  • Depolama: 75 GB
Paylaş: