Max Payne 3 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  25 Eylül 2020

Oyun

Eski dostumuz Max Payne, yaşadığı ve hepimizi derin bir üzüntüye boğan trajedilerin ardından kendini karanlık adamlardan uzak tutmak ister. Ama bulduğu yeni iş, onu yine karanlık adamlarla karşı karşıya getirir. 2012 yılında çıktığında serinin hayranlarını ikiye bölse de katıksız bir aksiyon oyunu olduğu su götürmeyen Max Payne 3, bugün bile yaşını belli etmeyen, harika grafiklere sahip. Peki, oyun güncel sisteminizde nasıl çalışıyor? Yapımın minimum ve önerilen sistem gereksinimleri, bu soruya ışık tutabilir.

Mütevazı Sayılabilecek Depolama Alanı Gereksinimi

2020 yılını tamamlamak üzere olduğumuz şu günlerde bağımsız oyunların bile disklerde onlarca gigabayt yer kapladığına şahit olabiliyoruz. Rockstar Studios’un hünerli ellerinden çıkan Max Payne 3, 35 GB’lık bir alana rahatlıkla sığıyor. Oyun, son güncellemeleriyle hâlihazırda 33 GB civarı bir yer kaplıyor. Bu alana, oyun için yayımlanan diğer içerikler dâhil hem de. Kısacası mekanik disklerinize ve SSD’nize çok yük getirmeyen bir yapım Max Payne 3.

Optimizasyon Harikası Olmasıyla RAM Kullanımı Azalıyor

Kullandığınız işletim sistemi, arka plana uygulamalarıyla birlikte nereden baksanız 3-4 GB sistem belleği kullanabiliyor. Deneyimli oyun stüdyosunun gerçekleştirdiği optimizasyonlar sayesinde Max Payne 3 çok düşük bellekli bilgisayarlarda bile çalışabiliyor. Oyunun minimum sistem belleği ihtiyacı 2 GB, önerilense 16 GB. Fakat bu 16 GB kafanızı karıştırmasın. Zira oyun, 1080p çözünürlükte ve en yüksek grafik detay seviyesindeyken sistem belleği kullanımı toplam 5 GB seviyesinde seyrediyor.

Düşük Performanslı İşlemciler Bile Oyun Deneyimini Etkilemiyor

Genellikle script’lere dayalı bir oynanış sunduğu için belirli düzeyde işlemci kullanan oyun, çift çekirdekli işlemcilerle tatmin edici şekilde oynanabiliyor. Tabii güçlü bir ekran kartınız varsa ve dikey senkronizasyonu etkinleştirmek istemiyorsanız, işlemci kullanımı artabilir. İşlemcinizin, Max Payne 3 için yeterli olup olmadığını merak ediyorsanız, önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki işlemcileri kendi işlemcinizle kıyaslayabilirsiniz. Bize sorarsanız, son 10 yıl içerisinde çıkan işlemciler, yapım için gayet yeterli.

Orta Karar Bir Ekran Kartıyla 100+ FPS Almanız Mümkün

GTA IV ve GTA V gibi yapımların geliştirilme sürecinde de kullanılan RAGE oyun motorunun modifiye edilmiş versiyonuyla hazırlanan Max Payne 3, GTA IV’teki optimizasyon sorunlarını taşımamakla birlikte hem muhteşem görüntüler sunarken hem de güncel ekran kartlarını çok fazla zorlamıyor. Her ne kadar minimum sistem gereksinimleri tablosundaki kartlar, 1080p çözünürlük için uygun olmasa da önerilenler tablosundaki çözümler, 1080p çözünürlük için fazlasıyla yeterli olacaktır. Tablolar dışındaki ekran kartlarında oyunun nasıl bir performans gösterdiğini merak ediyorsanız, 1080p çözünürlük ve yüksek grafik detay seviyesinde, NVIDIA GeForce GTX 1060, 100+ fps verebiliyor.

Brezilyalı Çetelerle Mücadelede Canavar’dan Destek İsteyin

Oyun boyunca üstünüze akın akın gelecek Brezilyalı çete üyeleriyle mücadele etmeniz, yaşlı kurt Max’in mesleki deneyimi sayesinde çok zor olmayacak ama siz yine de başınız sıkıştığında Canavar’dan yardım istemeyi unutmayın. Monster’ın geliştirdiği Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyun canavarları, Max Payne 3 gibi klasik oyunların yanı sıra güncel yapımları da yüksek çözünürlükte ve akıcı şekilde oynayabilmenizi sağlıyor. Size düşen, kendinize uygun modeli seçmek ve hemen almak.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows XP
  • İşlemci: Intel Dual Core 2.4 GHz ya da AMD Dual Core 2.6 GHz
  • Bellek: 2 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8600 GT 512 MB ya da AMD Radeon HD 3400 512 MB
  • Depolama: 35 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-3930K ya da AMD FX 8150
  • Bellek: 16 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 680 2 GB ya da AMD Radeon HD 7970 3 GB
  • Depolama: 35 GB
Paylaş: