Metal Gear Sevenlere Müjde: Metal Gear Solid 3 Remake Duyuruldu!

Monster Notebook  24 Ağustos 2023

Oyun

Monster Notebook blog sayfalarında konusu açıldıkça “Oyun dünyasının dâhi çocuğu” diyerek andığımız Hideo Kojima’nın, kökeni 36 sene öncesine dayanan Metal Gear efsanesi, kendisinin, Konami ile yollarını ayırmasına rağmen devam edecek gibi görünüyor. Kojima’nın, Konami ile yollarını ayırmadan evvel yaptığı son iş birliği neticesinde ortaya çıkan ve yine Kojima’nın giderayak bir tür yaratmasına vesile olan Metal Gear Solid V: The Phantom Pain sonrasında gelen Metal Gear Survive, Kojima’sız bir Metal Gear oyununun ne denli başarısız olabileceğinin başarılı bir örneğiydi. Aslında bu, o kadar da şaşılacak bir durum değildi. Zira Hideo Kojima’nın yaratıcı vizyonu ve kendine has hikâye anlatım yöntemleri sayesinde Metal Gear Solid serisi, oyun dünyasında kendine özel bir yer edinmişti. Serinin en sevilen oyunlarından Metal Gear Solid 3: Snake Eater’ın yeniden yapımı, 24 Mayıs 2023’te gerçekleşen PlayStation Showcase kapsamında duyurulduğunda, birçok hayranın aklında aynı soru belirdi: Kojima olmadan efsanevi bir MGS oyununun remake’i nasıl olacak?

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, Kojima’sız Bir Dünya

Şimdilik kimler tarafından geliştirildiği belli olmayan ve yalnızca kısa bir CGI duyuru videosu ile açık edilen Metal Gear Solid Δ: Snake Eater’ın kendisinden ve oyuna dair beklentilerimizden bahsetmeden evvel, yapımın, adıyla konuya giriş yapalım. Sizin de dikkatinizi çekmiş olacağı üzere remake olarak sunulması planlanan “Snake Eater”ın tam adı, orijinalinden küçük bir farklılıkla ayrılıyor. 17 Kasım 2004’te PlayStation 2 ve Nintendo 3DS platformlarında boy gösteren orijinal Metal Gear Solid 3: Snake Eater oyunun adında, “3” takısı bulunuyor ve bu, yapımın, serideki ana oyunlardan biri olduğunu vurguluyordu. Yeni gelecek remake oyunda ise 3 rakamı yerine Yunanca Δ (Delta) harfi yer alıyor. Matematikte, değişimin sembolü olarak kullanılan Δ/Delta, terim olarak ele alındığında yeni bir aşamanın ya da dönüm noktasının başlangıcını ifade edebiliyor.

Yalnızca Delta harfinden yola çıkarak bile geliştirilen yeni oyunun, Konami cephesinde, Metal Gear özelinde yeni bir başlangıç olarak yer alacağını öngörmek mümkün oluyor. Ancak her bir oyununun; yazarı, yönetmeni, yapımcısı hatta müzik seçicisi olan Hideo Kojima’nın yer almadığı bir Metal Gear oyununun, kusursuz olmasını veya orijinalinin başarısını aşmasını beklemek, pek çoklarına göre biraz hayalcilik oluyor. Diğer yandan Metal Gear serisinin bugünlere ulaşmasında büyük payı bulunan ve serideki birçok oyunun sanat yönetmenliğini, karakter ve mekanik tasarımını üstlenen sanatçı Yoji Shinkawa’nın da Kojima ile hareket ettiğini, dolayısıyla yeni oyunda görev almayacağını anımsatmak gerekiyor.

Eşi Benzeri Görülmemiş Grafikler ve Sürükleyici Sesler

Şimdilik sadece “Development Team” adı verilen, isimsiz bir ekip tarafından geliştirildiğini bildiğimiz Metal Gear Solid Δ: Snake Eater’ın, duyuru videosu ile gösterilen unsurlar haricinde açıklanan detaylar da bulunuyor.

Öncelikle orijinal oyunun seslendirme kadrosunda yer alan tüm sanatçılar, remake için de görev alacaklar ki Snake’e ses veren David Hayter’ın bahse konu seslendirme kadrosunda yer aldığı doğrulanmış durumda. Konami’nin özellikle dile getirdiği bir başka husus da oyunun, eşi benzeri görülmemiş grafiklere ve sürükleyici seslere sahip olacağıydı. Şimdilik oyunun hangi oyun motoruyla geliştirildiği bilinmese de kendi imzasını taşıyan son oyunu Death Stranding’de, Decima oyun motorunu tercih eden Kojima’nın, Metal Gear isim hakkı gibi bu serinin son oyunlarına can veren Fox Engine oyun motorunu da Konami’ye bırakmış olması ve yeni yapımın, daha da güçlendirilmiş bir Fox Engine ile hazırlanıyor olması muhtemel.

Snake’in köken hikâyesini kapsamlı şekilde anlatan Metal Gear Solid 3: Snake Eater remake’in, gerek oyun tasarımı gerekse senaryo noktasında aslına sadık bir yapım olacağı ifade ediliyor. Kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunacak oyun, PC ve yeni nesil konsollara geliyor. Bunun yanında serinin 35. yıl dönümü dolayısıyla oyuncuları bir başka sürpriz de bekliyor. Orijinal oyunların, yeni nesil platformlarda oynanabilmesini sağlayacak Metal Gear Solid: Master Collection adlı paket, Metal Gear markasının yeniden ayağa kalkmasında etkili rol oynayacak gibi duruyor. Ne var ki bu oyunların, PC tarafında klavye-fare desteğine sahip olmaması da şimdiden çokça eleştiriliyor.

Nefesimizi tuttuk ve canavar gibi oyun bilgisayarlarımızı hazırladık, “yeni”lenen Metal Gear Solid oyununu heyecanla bekliyoruz.

 

Paylaş: