Microsoft Flight Simulator İncelemesi

Monster Notebook  12 Kasım 2020

İncelemelerOyun

Gerçekçilik, derinlik ve tekrar oynanabilirlik özellikleri ile öne çıkan Microsoft Flight Simulator, şimdiye kadar bir bilgisayarda görebileceğiniz en inanılmaz deneyimi sizlere yaşatıyor. Bu simülasyon, daha önce karşılaşmadığınız seviyede bir gerçeklik ile geliyor. 2020’nin en iddialı yapımları arasında yer alan Microsoft Flight Simulator, bir uçağa atlayarak dünyanın herhangi bir yerine uçma özgürlüğü sunuyor. Gerçek uçuş hissini, mükemmel bir doğruluk düzeyinde yansıtan yapım, hem havacılık tutkunlarını hem de simülasyon hayranlarını memnun edeceğe benziyor.

Ultra Gerçekçi Uçuş Deneyimini Sonuna Kadar Yaşayın

Asobo Studio ve Microsoft Game Studios ortaklığı ile hazırlanan Microsoft Flight Simulator hem havada hem de kokpit içinde sıra dışı bir deneyim vadediyor. Simülasyon sistemi, küresel bir bulut bilişim ağı olan Bing Maps’ten alınan coğrafi verilere ve gerçek zamanlı hava durumu bilgilerine uygun olarak geliştiriliyor. Bu sayede tam anlamıyla gerçekçi ve sınırları zorlayan bir uçuş deneyimi elde ediliyor. Özellikle oyun grafikleri ultra ayarlara alındığında, fotogerçekçi manzaranın ve değişken hava durumunun tüm detayları da açığa çıkıyor. Sarp yamaçlardan karla kaplı dağlara, derin vadilerinden hareketli şehirlere, ünlü yapılardan devasa ormanlara kadar rotanız üzerinde yer alan her şey eksiksiz bir şekilde görülebiliyor.

37.000’den Fazla Havaalanı ve Onlarca Uçak Modeli İçinden Seçiminizi Yapın

Microsoft Flight Simulator oyununun temel sürümü, 20 uçak ve birebir olarak modellenmiş 30 havaalanı ile birlikte geliyor. Geriye kalan 37.000 civarı havaalanı ise gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar gelişmiş bir teknoloji kullanılarak tasarlanıyor. Havaalanlarında bulunan kulelere, ek binalara, pistlere ve taksi yaparken kullanılan hangarlara kadar birçok yer ayrıntılı olarak görülebiliyor. Microsoft Flight Simulator’ün Deluxe Edition ve Premium Deluxe Edition olmak üzere iki üst paket seçeneği de bulunuyor. Deluxe Edition paketinde 25 farklı uçak, Premium Deluxe Edition paketinde ise 30 farklı uçak seçeneği yer alıyor. Oyunda hafif uçaklardan kargo uçaklarına, geniş gövdeli jetlerden yolcu uçaklarına kadar çok sayıda seçenek, dinamik ve gerçekçi bir şekilde sunuluyor.

Pilotluk Yeteneklerinizi Test Edin

Microsoft Flight Simulator, her seviyeden kullanıcıya hitap edebilen kontrol seçenekleri sayesinde hemen hemen herkesin uçuş deneyimine uyum gösterebiliyor. Gerçek kokpitlerden birebir olarak alınan destek butonlarının tamamı işlevsel olarak çalışıyor. Kokpit butonlarına kontrol ataması yaparak uçuş hakimiyetini tamamen kendi üstünüze alabilmek mümkün oluyor. Tüm kontrol destek ünitelerini açarak Flight Simulator’ü atari tarzında oynayabilir veya kontrol desteklerini tamamen kapatarak gerçekçi bir uçuş deneyimi yaşayabilirsiniz. Pilot lisansı veya simülasyon tecrübesi olmayan kullanıcılar, belirli bir süre sonra havada ufak bir panikle karşılaşabiliyor. Tam simülasyon ile en yüksek destek ayarları arasında yarı yarıya bir denge yakalamak ise uçuştan alacağınız keyfi en üst seviyeye taşıyor.

Dünya Üzerinde Dilediğiniz Her Yere Uçun

Canlı hava durumu özelliği, kullanıcıların uçuş süresi boyunca sıcaklık, rüzgâr yönü, nem, yağmur ve tipi gibi hava olaylarını anlık olarak takip edebilmelerine destek oluyor. Özel olarak hazırlanan gündüz ve gece modu, dilediğiniz her rotada ve istediğiniz her an uçuş kurallarına uygun bir şekilde yolculuk yapabilmenizi mümkün hale getiriyor. Düzlem başına 1000’den fazla kontrol yüzeyine sahip aerodinamik modelleme özelliği, uçuşun her anında oyunun gerçeklikle olan bağını koruyor. Kalkış ve varış noktası belirleyerek İstanbul semalarında gezebilir, tarihi yarımada üzerinde süzülebilir, Atlantik boyunca ilerleyebilir veya uçsuz bucaksız Ural dağlarının üzerinden uçabilirsiniz. Bu yeni nesil simülatör, nereye giderseniz gidin, dünyayı farklı bir şekilde görmenin ruhsal ve duygusal heyecanını harika bir şekilde yansıtmayı başarıyor.

Paylaş: