Mitoloji Sevenlerin Kaçırmaması Gereken 8 Oyun

Monster Notebook  19 Temmuz 2020

Oyun

Oyun geliştiriciler, oyunlarına aktaracakları konu hususunda zaman zaman zorluk yaşayabiliyor. Zira, bugüne dek yayımlanan on binlerce oyun oldu ve belki de işlenebilecek konular ve temaların tamamına yakını işlendi. Ancak ne var ki farklı kültürlere dair mitolojiler, geçmişten bu yana oyunlar için de cazibesini yitirmiş değil. Bu nedenle bağımsız oyun geliştiriciler de büyük oyun stüdyoları da hazırladıkları oyunlarda mitolojiden doğrudan ya da dolaylı olarak beslenebiliyor. Sözü daha fazla uzatmadan mitoloji tutkunlarının kaçırmaması gereken 8 oyundan bahsetmeye başlayalım.

Titan Quest Anniversary Edition

İzometrik kamera açılı RPG oyunlarına mesafeli olsanız bile Titan Quest’i açtığınız andan itibaren oyunu saatlerce kapatamayacaksınız. Yunan mitolojisinden beslenen ve gerek sunumu gerekse atmosferiyle size eski Yunan havasını yaşatan yapımda karşılaşacağınız düşmanların da bu dönemlere ait olduğunu belirtelim.

God of War III

Her bir oyununda ayrı maceraları konu edinse de Kratos’un bu defaki macerası epey zorluydu. Daha oyunun başından itibaren kontrolcüyü nasıl tutacağınızı şaşıracağınız büyüklükte varlıklarla kapışmaya başladığınız yapım, yine Yunan mitolojisiyle var oluyor.

Ōkami

Beyaz kurda dönüşmüş güneş kraliçesi Ōkami Amaterasu’yu yönettiğimiz yapım, kendine has görsel dili ve sanat yönetmenliğiyle herkese hitap etmese de Shinto ve Japon efsanelerinde yer alan karakterlere ilgili olanların kaçırmaması gereken bir yapım.

Age of Mythology

Yunan, Mısır ve Kuzey mitolojisini bir arada sunan Age of Mythology, bugüne dek strateji oyunlarına yolu düşmüş olanların en az bir kere bitirdikleri yapımlardan. Şayet türe ilgili değilseniz bile sırf oyunda işlenen temaları ve yapımın seyrini takip etmek için oyuna şans vermelisiniz.

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Kuzey mitolojisinden bahsetmişken Hellblade: Senua’s Sacrifice oyununu listeye almamak olmaz. Yaşadığı acı olay nedeniyle akli dengesini yavaş yavaş yitirmeye başlayan Senua’yı kontrol ettiğimiz yapım, gerek atmosferi gerekse kendine has yanlarıyla bugüne dek yapılmış en özgün oyunlardan biri. Yapımın ikincisinin de yolda olduğunu hatırlatalım.

Assassin’s Creed: Odyssey

Ubisoft’un AC serisinin takipçilerini şaşkına çeviren Assassin’s Creed Odyssey, serinin RPG elementlerini iyiden iyiye kullanmaya başlayan, bununla da kalmayıp Eski Yunan’ın önemli figürleriyle iletişime geçebilmemizi de sağlayan bir yapım. Oyun için hazırlanan keşif turu moduysa dönemle ilgili ayrıntılar öğrenmeniz için birebir.

Nioh

Japon mitolojisini, folklorik ögelerini ve yaşanmış sıra dışı anlatıları başarıyla harmanlayarak Dark Souls tarzı bir oynanışla sunan Nioh, sizleri 1600’lü yılların Japonya’sına davet ediyor. Bazı ürkütücü ve zorlu boss’lar sabrınızı zorlayabilir; ama oyunun ödüllendirici sistemi, oyundan kopmanızı engelleyecek.

Persona 4 Golden

Sürpriz şekilde ilk defa PC’yi ziyaret eden Persona 4 Golden da arkasına Japon mitolojisini ve kırsal anlatılarını alan yapımlardan. Persona 4 Golden’ı, Japon rol yapma oyunlarına ve mitolojiye meraklı olan oyuncuların tecrübe etmesi şart.

Paylaş: