Monster Canavarları Karşısında Eriyip Giden En Yüksek Boyutlu 8 Oyun

Monster Notebook  7 Aralık 2019

Teknoloji

Oyunların ilk yayınlandıkları zamanlarında belirtilen sistem gereksinimleri tablosu, en azından depolama alanı noktasında sizi asla yanıltmasın. Yamalar, yüksek çözünürlüklü doku paketleri, 4K çözünürlüklü ara video paketleri, indirilebilir içerikler ve online tarafı zenginleştirmek adına yapıma getirilen yeni bölümler, diskinizin tek bir oyun nedeniyle epeyce dolmasına neden olabilir. Tabii elinizin altında bir canavar varsa, boyutları 200 GB seviyesine yaklaşan oyunlardan korkmanıza gerek yok. Gelin, yeterli disk alanına sahip olmayan oyuncuların kâbusu hâline gelebilecek büyük boyutlu sekiz oyuna birlikte bakalım.

1. Grand Theft Auto V

Devasa bir açık dünyaya sahip olan GTA V, ilk yayınlandığında 50 GB civarı bir alana ihtiyaç duyuyordu. Şimdiyse oyunu oynamak için diskinizde 88 GB’lık alan ayırmanız gerekiyor. Nedeni ise GTA Online’ın onlarca güncelleme alması ve yeni içeriklerle donatılması.

2. ARK Survival Evolved

2017 yılında oyuncuların beğenisine sunulduğunda ufak tefek yer kaplamasına karşın hem gelen içerik güncellemeleri hem de indirilebilir içeriklerle giderek şişen ve bugün 93 GB gibi hayli geniş bir depolama alanına gereksinim duyan yapım, oyuncuların ilgisi sayesinde daha büyüyecek gibi görünüyor.

3. Red Dead Redemption 2

Listenin üçüncü sırasında GTA V ile birlikte bir başka popüler Rockstar Games olan Red Dead Redemption 2 bulunuyor. Konsollara çıkışından bir yıl sonra PC’yi -biraz da sorunlu şekilde- ziyaret eden yapım, 150 GB’lık depolama alanına gerektirse de kurulum esnasında 110 GB kullanıyor. Sistem ihtiyaç tablosundaki diskin geniş tutulmasının nedeni, oyunun online tarafının en az GTA V kadar canlı tutulacak olması.

4. Call of Duty: Black Ops III

FPS tutkunlarının 2015 Kasım ayından bu yana keyifle oynadıkları yapım, sonraki Black Ops’u gölgede bırakacak kadar başarılıydı ve bu başarısını, sahip olduğu ek paketlerle daha da perçinliyordu. İlk yayınlandığında birkaç on GB yer kaplayan yapımın bugün gereksinim duyduğu depolama alanı ise 120 GB’a dayanmış durumda.

5. Call of Duty: Modern Warfare

Günümüz sorunlarına biraz yanlı şekilde değinen, öte yandan ray tracing desteğiyle sinematik bir oyun deneyimi yaşatarak senaryo tarafındaki tatsızlıkları unutturan yeni Modern Warfare, zengin çoklu oyuncu yönüyle dev gibi yer tutan oyunlardan biri oluyor. 128 GB alan kaplayan oyunun ilerleyen aylarda daha da büyüyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

6. Gears of War 4

Microsoft’un inatçı tutumu nedeniyle serinin çok büyük kısmı PC yüzü görmemiş olsa da ilk GoW’dan sonra bilgisayarlara konuk olan GoW 4, yalnızca eğlenceli oynanışı ve etkileyici grafikleriyle değil, diskinizde 133 GB yer kaplamasıyla da unutamayacağınız oyunlardan biri.

7. Middle-earth: Shadow of War

Senaryo dâhilindeki birtakım mantıksızlıklar nedeniyle Orta Dünya konseptini perişan eden fakat oldukça doyurucu bir aksiyon sunan Shadow of War, yüksek çözünürlüklü doku ve video paketleri de ana oyuna eklendiğinde diskte yaklaşık 150 GB’lık bir alan kaplıyor.

8. Final Fantasy XV Windows Edition

1987 yılında yayınlanan ilk oyununun bu kadar sevilip 30 yıl boyunca RPG tutkunlarının favori oyun serilerinden biri hâline geleceğini geliştirici ekipler tahmin edebiliyor muydu bilmiyoruz, fakat FFXV’in yüksek çözünürlüklü doku paketleriyle birlikte diskte 200 GB’a yakın yer işgâl edeceğini biz tahmin edemezdik. Gerçi oyunun yaşattığı deneyim için bunun belki iki katı alan bile feda edilebilir.

Paylaş: