Monster Hızıyla Korkmadan Oynayabileceğiniz 5 Zombi Temalı Oyun

Monster Notebook  28 Temmuz 2020

Oyun

Zombi kavramı, 1930’lu yıllardan bu yana epey değişti ve bu değişim yalnızca beyaz perdeye yansıyan sinema filmlerini değil, oyun endüstrisinin deneyimli isimlerinin geliştirdiği dijital oyunları da etkiliyor. Konseptleri, türleri ve içerikleri büyük değişime uğrayan zombi temalı oyunlar, hâlâ çok seviliyor, hâlâ çok oynanıyor. Dilerseniz gelin, son yıllarda çıkan ve Monster hızıyla oynayabileceğiniz beş zombi temalı başarılı oyuna birlikte göz atalım.

Resident Evil 2 (2019)

Raccoon City’nin o eski hâlinden eser kalmamış, köşe bucak her yanı zombiler basmış; bu esnada çaylak polis Leon ve Claire, başlarının çaresine bakmak zorunda bırakılmışlardır. Bir remake oyundan bekleyeceğiniz tüm yenilikleri taşıyan, bununla da kalmayıp orijinal hikâyeye farklı bakış açıları kazandıran yapım, şüphesiz son yıllarda çıkan en iyi zombi temalı oyunlardan biri. Capcom’un güncel oyunlarında yer verdiği oyun motorunun RE2 özelinde yarattığı görsel şölen ise görmeye değer.

Left 4 Dead 2

Biraz fazla gerçekçi taktikler uygulayarak ilerleyen zombi yığınlarına karşı takım olarak mücadele etmek, hiçbir zaman Left 4 Dead 2’deki kadar eğlenceli olmadı. Valve’ın, World at War’da zombilerin boy göstermesinden ilham almasıyla geliştirdiği ilk oyunun üstüne sayısız yenilik ekleyen Left 4 Dead 2 büyük başarı elde etti. Kafa dengi arkadaşlarla yüzlerce saat oynanabilecek Left 4 Dead 2’nin devamı dört gözle bekleniyor.

Dying Light

Yarı gerçek yarı kurgusal Harran’da geçen Dying Light, parkur mekaniklerinin mükemmel biçimde yedirildiği, belki de en hareketli zombi temalı oyun. Yapımdaki eşya bulma ve bulunan parçalardan yeni eşyalar yapma sistemi ise oldukça iyiydi. Sürükleyici senaryosu ve kapsamlı çok oyunculu modu ise oyuncuların beğenisini kazandı; zombi oyununun ikincisi de yolda.

DayZ

Hayatına bir oyun modu olarak başlayıp çok geçmeden bir türün oluşmasını sağlayan DayZ, listedeki en zorlayıcı belki de en herkese göre olmayan zombi temalı yapım. Çünkü, oyun size tahmin edilebilirlikten uzak bir oyun dünyası sunuyor ve sizi, hayatta kalma dinamiklerinden yararlanarak en uzun oyun deneyimini yaşamaya davet ediyor. Left 4 Dead 2’de olduğu gibi oyunun tadının arkadaşlarınızla oynadığınızda daha çok çıkacağını ekleyelim.

Plant vs. Zombies

Konu zombi oyunu ise Plant vs. Zombies’den bahsetmezsek çok büyük bir hata yapmış oluruz. Kale savunma temellerine dayanan ve çıktığı dönemde olduğu kadar bugün de popülerliğini sürdüren yapım; değişken ortam koşulları, zombi çeşitliliği, espri anlayışı ve Laura Shigihara imzalı müzik parçalarıyla -taklitleri yapılsa dahi- eşsiz bir oyun.

Paylaş: