Monster ile Crysis 3’ün Sistem Gereksinimlerine Meydan Okuyun!

Monster Notebook  12 Ekim 2019

HaberlerOyun

Dünya çapında bilgisayar oyuncularının literatürüne “Bilgisayarım Crysis açar mı?” sorusunu kazandıran 2007 çıkışlı Crysis, o yıllarda “Açılın, ben güçlü bilgisayarım!” diyen sistemleri bile bunu söylediklerine pişman edip gözleri yaşlı şekilde bekleme moduna sokuyordu. 2011’in başlarında yayınlanan ikinci oyun ise ilk yapımı aratmıyor, ortalama güçteki bilgisayarların oyun içerisinde tasvir edilen New York gibi enkaza dönüşmesini sağlıyordu. Bu esnada Yerli Kardeşler ve Crytek boş durmuyor, üçüncü oyunu geliştiriyordu. Takvimler Şubat 2013’ü gösterdiğinde serinin üçüncü oyunu Crysis 3 çıkageldi. Tahmin edeceğiniz üzere o yıllarda oyunu, akıcı çalıştırabilmek gayet zordu. Peki, aradan geçen kocaman 6 yılın ardından değişen bir şey var mı? Gelin, oyunun sistem gereksinimlerine birlikte bakalım ve kararı buna göre verelim.

En Az 17 GB Kapasiteli Depolama Alanı Şart

Yayınlandığı ilk zamanlarda disklerde 10 GB civarı yer kaplasa da zaman içerisinde gelen güncellemelerle boyutları daha da artan Crysis 3, yayıncı konumundaki Electronic Arts’ın oyun platformu Origin’in de belirttiğine göre en az 17 GB’lık depolama alanına gereksinim duyuyor. Yükleme sürelerinin kısalması için oyunu SSD’lerinize kurmanızı öneriyoruz.

RAM Konusunda Sistem Gereksinimleri Tablosunu Görmezden Gelin

Bu tarz bir uyarıyı genellikle yapmıyoruz, fakat oyun 2013 çıkışlı olduğu için sistem gereksinimleri tablosundaki kimi veriler, hem günceli hem de pratikteki oyun seanslarını yansıtmıyor. Oyunu Full HD çözünürlükte oynamayı düşünüyorsanız, tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablosunda belirtilenin aksine 4 GB değil çok daha fazla sistem RAM’inizin olması gerekiyor. Zira yapım bu çözünürlükte ve tüm grafik detayları yüksek seviyedeyken işletim sistemi ve arka plan uygulamalarıyla birlikte 6 GB civarı bellek tüketiyor. Yine de oyun sürecinizi riske atmamanız için bilgisayarınızda 8 GB ve üzeri RAM’e yer vermenizi öneriyoruz.

Crysis 3’ün Orman Bölümünü Görmeden İşlemcinizin Gücünden Emin Olmayın

Zihninizde eğlenceli bir Guns N’ Roses parçası olarak yer eden “Welcome to the Jungle” cümlesini artık, Crysis 3’ün işlemcinizi duman ettiği bölüm olarak anımsamanız gayet mümkün. Zira yapımın genelinde olduğu gibi bu bölümde de oyun, bilgisayarın işlemcisine ciddi miktarda yük bindiriyor. Öyle ki orman bölümündeki çatışma sahneleri, çevredeki bitkiler ve diğer tüm elementler, bugünün işlemcilerine bile kök söktürebiliyor. Oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimleri tablosunda, son yıllarda esamesi bile okunmayan Intel Core 2 Duo ve AMD Phenom II X4 805 gibi işlemciler bulunsa da siz yine de en az dört çekirdekli ve Hyper-Threading özellikli bir işlemci kullanmaya gayret edin.

Ekran Kartınız, Yıllara Meydan Okuyan Etkileyici Grafiklere Fan Döndürecek

DirectX 12’nin yayınlanmasından 2 yıl önce oyun tutkunlarıyla buluşmuş olsa da en az DX12 destekli yapımlar kadar iyi grafiklere sahip olan Crysis 3, donanım kullanımı noktasında hiç şakası olmadığını ekran kartı cephesinde de gösteriyor. Bugünün ortalama ve ortalama üstü ekran kartlarını zorlayan yapım, çıktığı yıl NVIDIA GeForce GTX 560 ya da AMD Radeon HD 5870 ekran kartlarını önerse de sizin çok daha güçlü ekran kartlar edinmeniz, oyunu Full HD ve üzeri çözünürlüklerde akıcı oynamanız için şart.

Güçlü Bilgisayarları Dize Getiren Crysis 3’e Monster ile Diz Çöktürün

Donanım kullanımı konusunda şakası olmayan Crysis 3’ü, yüksek performans konusunda şakası olmayan Monster’dan başkası diz çöktüremiyor. Eğer siz de yıllara meydan okuyup oyun tutkunlarını fps hesabından fps hesabına sürükleyen yapımı yüksek çözünürlüklerde ve 60 fps+ hızlarında oynamayı planlıyorsanız, zaman kaybetmeden Monster Tulpar T7 V19.5 17.3″ Oyun Bilgisayarı modelini satın alın. Yalnızca Crysis 3’ü değil Control gibi yoğun ray tracing kullanan güncel yapımları da mükemmel şekilde oynayabilmenize imkân tanıyan model, Intel Core i7-9750H işlemcisi ve NVIDIA GeForce RTX 2070 ekran kartından gücünü alıyor. 16 GB DDR4 RAM ve 256 GB SSD ile desteklenen oyun bilgisayarı, 144 Hz tazeleme hızı sunan 17.3 inçlik ekranı ve RGB LED arka aydınlatmalı klavyesiyle beklentilerinize yanıt veriyor.

Paylaş: