Mortal Kombat 11 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  6 Aralık 2022

Oyun

Bu yazının hazırlandığı hafta itibarıyla 30. yılını kutlayan Mortal Kombat’ın en güncel oyunu Mortal Kombat 11, hem oyunun lore’una katkıları hem de içerdiği oynanabilir karakterleriyle adından en çok söz ettiren Mortal Kombat oyunlarından biri hâline geldi. Serinin en sevilen karakterlerinden bazılarında imzası bulunan John Tobias her ne kadar uzun süre önce seriyle yollarını ayırmış olsa da Noob Saibot’un adına, soyadını vermiş olan Ed Boon, serinin yönetmenlik koltuğunda oturmaya ve harikalar yaratmaya devam ediyor. Vahşet seviyesi iyiden iyiye artan serinin son oyunu, temel sürümüyle Xbox Game Pass’i de ziyaret edince, yapımla henüz tanışmayan oyun tutkunları, Mortal Kombat 11’in derinliklerine doğru yolculuğa çıkmaya başladılar. Oyunun sistem gereksinimlerini merak ediyorsanız, gelin, tüm ayrıntılara birlikte göz atalım.

Windows 7 Kullanıyor Olsanız da Oyunu Deneyimleyebilirsiniz

Hem teknik hem de yazılımsal bakımdan bir optimizasyon harikası olan Mortal Kombat 11, Microsoft tarafından desteği kesilen Windows 7’de dahi sorunsuz çalışıyor. Geliştirici ekibin 64-bit olması şartını da ekleyerek belirttiği işletim sistemine ek olarak bugün hâlâ milyonlarca kullanıcının bilgisayarında bulunan Windows 10 da oyun için elverişli işletim sistemlerinden biri.

“Ne de Olsa Bir Dövüş Oyunu” Demeyin, İşlemciyi Pas Geçmeyin

Unreal Engine 3’ün NetherRealm tarafından sıkı bir modifikasyonu üzerine inşa edilen Mortal Kombat 11, az sonra da bahsedeceğimiz üzere muhteşem görsellerin yanı sıra mekân tasarımlarıyla da büyüleyici bir yapım. Çevrim içi karşılaşmalar, yapay zekâ temelli karakterler, arka planda olan bitenler ve daha nice ayrıntı, tam da bu nedenle işlemciye biraz yük bindiriyor ve modern sayılabilecek altı çekirdekli işlemcilerin bile Full HD (1080p) çözünürlükte %30 düzeyinde kullanılmasına neden oluyor. Buradan hareketle, minimum sistem gereksinimleri tablosundaki işlemcilerden ziyade önerilenler tarafındaki işlemcilerin, oyunda daha iyi sonuçlar almanıza yardım edeceğini bilmeniz gerekebilir.

8 GB Sistem Belleğinin Yeterli Geldiği Ender Oyunlardan

Son dönemde çıkan hemen her oyun, 8 GB üstü sistem belleğine gereksinim duyarken biraz da kısıtlı görsel sahne içermesinin katkısıyla 8 GB bellekle oldukça iyi geçinen Mortal Kombat 11, nispeten eski sistemler için uygun oyunlardan birine dönüşüyor. Eğer bilgisayarınızda belirtilen oranda RAM varsa, yapımı sorunsuz şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Mortal Kombat 11’i 60 fps ve Üstü Değerlerde Oynamak İçin Güçlü Kart Şart

RAM konusunda mütevazı davransa da sunduğu harikulade görseller karşılığında güçsüz ekran kartlarının tamamına acımasızca “Fatality” yapan Mortal Kombat 11, başlarda da belirttiğimiz gibi Unreal Engine 3 oyun motorunun güçlendirilmiş ve modifiye edilmiş bir sürümünü kullanıyor. Karakter animasyonlarının detaylarından ilgili karakterlerin dokularına, çevre ayrıntılarından arka planda kalan sahnenin çizim uzaklığına kadar sayısız unsur, ekran kartına binen ekstra yük hâline geliyor. Netice itibarıyla minimum sistem gereksinimleri tablosundaki kartlar, oyunu 1080p çözünürlükte kabul edilebilir seviyede akıcı çalıştırsa da oyundan tam manasıyla keyif alabilmeniz için önerilenler listesindeki kartlardan birine sahip olmanız gerekiyor. Hatta hedefiniz, en yüksek grafik detay seviyesinde daha üst çözünürlüklerse GeForce RTX 30 serisi kartlardan birine veya bu kartları barındıran oyuncu bilgisayarlarına yönelebilirsiniz.

Oyun İçin 100+ GB Depolama Alanını Şimdiden Hazırlayın

Mortal Kombat 11, oyun içi sinematikler başta olmak üzere pek çok unsur nedeniyle diskte büyük bir yer kaplıyor. Ancak geliştirici ekip, diğer bilgisayar bileşenlerinde olduğu gibi disk konusunda net bir bilgi vermekten kaçınıyor zira oyunun diskte kapladığı alan, oyunun sürümü ve içeriğine göre değişiyor. Örneğin oyunun temel sürümünü Xbox Game Pass üzerinden indirirseniz ve 4K (2160p) çözünürlüklü sinematikleri yüklemeye dâhil ederseniz, yaklaşık 153 GB’lık bir dosya indirmeniz gerekiyor. Oyunun Ultimate sürümünü Steam üzerinden yüklerseniz, diskinizde yaklaşık 110 GB’lık alana gereksinim duyuluyor. Tüm parametreler ışığında yapım için en az 100, mümkünse 160 GB’lık bir alan ayırmanız yerinde olur.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 7/10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-750 ya da AMD Ryzen 3 1200
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 670 2 GB ya da ATI Radeon HD 7950 3 GB
  • Depolama: Belirtilmiyor

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7/10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-2300 ya da AMD Ryzen 5 1400
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB ya da AMD Radeon RX 570 8 GB
  • Depolama: Belirtilmiyor
Paylaş: