Mount & Blade II: Bannerlord Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  20 Haziran 2024

Oyun

Yıllardır süren bekleyiş nihayet sona erdi ve Erken Erişim sürecinde de olsa Mount & Blade II: Bannerlord’a kavuştuk. Sürükleyici oynanışa, açık alan çarpışmalarına ve daha nicesine bizi doyuran yapım, nasıl sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuyor? 

Mount & Blade II: Bannerlord Minimum sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-8100 ya da AMD Ryzen 3 1200
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: Intel UHD Graphics 630 ya da NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB ya da AMD Radeon HD 7850 2 GB
  • Depolama: 60 GB
  • Oyunun final sürümünde sistem gereksinimleri değişiklik gösterebilir.

Mount & Blade II: Bannerlord Önerilen sistem gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-9600K ya da AMD Ryzen 5 3600X
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB ya da AMD Radeon RX 580
  • Depolama: 60 GB
  • Oyunun final sürümünde sistem gereksinimleri değişiklik gösterebilir.

Gelen Güncellemelere Karşı Diskinizde Fazladan Yer Ayırın

Oyunun hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablolarında, 60 GB’lık bir disk alanı belirtilmiş. Ancak yapıma düzenli olarak güncelleme geldiği için bu alandan daha fazlasını boş bulundurmanızda yarar var.

Güncel Oyunlar İçin Normal Düzeyde Bellek

Yalnızca 64-bit işletim sistemlerinde çalıştığı göz önüne aldığımızda, Bannerlord’un sistem belleğini rahat rahat kullanmak istediği sonucuna ulaşabiliyoruz. Yapım, minimum 6 GB belleğe ihtiyaç duyarken 8 GB bellekle daha rahat çalışıyor. Tabii imkânınız varsa ve işlemcinizdeki entegre grafik işlemcisinden destek alacaksanız, sisteminizde daha fazla bellek bulundurmaya gayret edin.

İşlemciniz Meydan Muharebelerinde Zorlanabilir

Yapımın henüz başlarındaysanız, işlemcinizin kullanım oranının normal seviyede seyrettiğini görebilirsiniz. Ama biraz ilerleme kaydedip geniş meydan muharebelerine başladığınızda işlemciniz, eğer düşük performanslı bir modelse, oyunun akıcılığını olumsuz yönde etkileyebilir. Oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosundaki her iki örnek işlemci 4 çekirdekli olsa da Intel cephesindeki modelin, rakibine kıyasla daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz. Benzer bir durum, önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki 6 çekirdekli işlemciler için de geçerli.

Ekran Kartı Performansı Kadar Bellek Miktarı da Önemli

Bannerlord, iyi görünen grafiklerine karşın orta düzey performans gösteren ekran kartlarıyla bile iyi sonuçlar alabilmenizi sağlıyor. Fakat ekran kartınızın gücü ne kadar yüksek olursa olsun, özellikle üst düzey grafik ayarlarında bir oyun deneyimi yaşamak isterseniz, en azından 3-4 GB grafik bellekli (VRAM) ekran kartına ihtiyaç duyabilirsiniz. Zira oyun, yüksek grafik ayarlarında standart olarak 2,5 GB civarı VRAM kullanılacağını söylese de oyuna girdiğinizde kullanılan VRAM düzeyi 4 GB’a yaklaşabiliyor.

Canavarınızı Seçin, Sistem Gereksinimleri Tabloları Arasında Kaybolmayın

Mount & Blade II: Bannerlord ve daha birçok popüler oyun için bilgisayarınızın yeterli olmayacağını düşünüyorsanız, sistem gereksinimleri tabloları arasında kaybolmayın ve kendinize uygun bir canavar seçin. Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarıyla meydan muharebelerinden daima muzaffer ayrılın. 

 

Mount & Blade II: Bannerlord Oyunu Hakkında Merak Edilenler

  1. Mount & Blade II: Bannerlord 4 GB RAM kaldırır mı?

  • Bannerlord, minimum sistem gereksinimleri arasında 6 GB RAM gerektirir. 4 GB RAM ile oyunu çalıştırmak mümkün değildir ve oyun performansı ciddi şekilde düşecektir. Daha akıcı bir oyun deneyimi için minimum 6 GB RAM, önerilen ise 8 GB veya daha fazla RAM kullanılması tavsiye edilir.
  1. Mount & Blade II: Bannerlord kaç GB RAM yeter?

  • Bannerlord için minimum 6 GB RAM yeterlidir. Ancak, daha yüksek performans ve daha akıcı bir oyun deneyimi için 8 GB veya daha fazla RAM önerilir. Yüksek grafik ayarlarında ve büyük savaş sahnelerinde daha iyi performans elde etmek için bu RAM miktarları idealdir.
  1. Mount & Blade II: Bannerlord kaç saat sürer?

  • Bannerlord’un oynanış süresi, oyuncunun oyun tarzına ve hedeflerine bağlı olarak değişir. Ana hikaye ve görevleri tamamlamak ortalama 50-100 saat sürebilir. Ancak, yan görevler, keşifler ve farklı stratejiler ile bu süre 200 saat veya daha fazlasına çıkabilir.
  1. Mount & Blade II: Bannerlord internetsiz oynanır mı?

  • Evet, Bannerlord internet bağlantısı olmadan da oynanabilir. Tek oyunculu modda internet bağlantısı gerekmemektedir. Ancak, güncellemeler ve çok oyunculu modlar için internet bağlantısı gereklidir. Oyun, çevrimdışı modda tam deneyim sunar.
  1. Mount & Blade II: Bannerlord hangi zamanda geçiyor?

  • Bannerlord, Orta Çağ döneminde, kurgusal bir kıta olan Calradia’da geçmektedir. Oyun, M.S. 1084 civarında, dağılmış bir imparatorluğun yeniden birleştirilmesi veya fethedilmesi teması üzerine kuruludur. Tarihsel doğruluk yerine, kurgusal ve dinamik bir dünya sunar.
  1. Mount & Blade II: Bannerlord’da nasıl para kazanılır?

  • Bannerlord’da para kazanmanın birçok yolu vardır. Ticaret yaparak, köyleri yağmalayarak, turnuvalara katılarak ve görevleri tamamlayarak gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca, kiralık asker olarak çalışabilir veya kendi ordunuzu kurarak fetihlerden ganimet toplayabilirsiniz. Ticaret rotalarını ve stratejik hamleleri kullanarak zengin olabilirsiniz.
Paylaş: