Mount & Blade II: Bannerlord Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  28 Ağustos 2020

Oyun

Yıllardır süren bekleyiş nihayet sona erdi ve Erken Erişim sürecinde de olsa Mount & Blade II: Bannerlord’a kavuştuk. Sürükleyici oynanışa, açık alan çarpışmalarına ve daha nicesine bizi doyuran yapım, nasıl sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuyor?

Gelen Güncellemelere Karşı Diskinizde Fazladan Yer Ayırın

Oyunun hem minimum hem de önerilen sistem gereksinimleri tablolarında, 60 GB’lık bir disk alanı belirtilmiş. Ancak yapıma düzenli olarak güncelleme geldiği için bu alandan daha fazlasını boş bulundurmanızda yarar var.

Güncel Oyunlar İçin Normal Düzeyde Bellek

Yalnızca 64-bit işletim sistemlerinde çalıştığı göz önüne aldığımızda, Bannerlord’un sistem belleğini rahat rahat kullanmak istediği sonucuna ulaşabiliyoruz. Yapım, minimum 6 GB belleğe ihtiyaç duyarken 8 GB bellekle daha rahat çalışıyor. Tabii imkânınız varsa ve işlemcinizdeki entegre grafik işlemcisinden destek alacaksanız, sisteminizde daha fazla bellek bulundurmaya gayret edin.

İşlemciniz Meydan Muharebelerinde Zorlanabilir

Yapımın henüz başlarındaysanız, işlemcinizin kullanım oranının normal seviyede seyrettiğini görebilirsiniz. Ama biraz ilerleme kaydedip geniş meydan muharebelerine başladığınızda işlemciniz, eğer düşük performanslı bir modelse, oyunun akıcılığını olumsuz yönde etkileyebilir. Oyunun minimum sistem gereksinimleri tablosundaki her iki örnek işlemci 4 çekirdekli olsa da Intel cephesindeki modelin, rakibine kıyasla daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz. Benzer bir durum, önerilen sistem gereksinimleri tablosundaki 6 çekirdekli işlemciler için de geçerli.

Ekran Kartı Performansı Kadar Bellek Miktarı da Önemli

Bannerlord, iyi görünen grafiklerine karşın orta düzey performans gösteren ekran kartlarıyla bile iyi sonuçlar alabilmenizi sağlıyor. Fakat ekran kartınızın gücü ne kadar yüksek olursa olsun, özellikle üst düzey grafik ayarlarında bir oyun deneyimi yaşamak isterseniz, en azından 3-4 GB grafik bellekli (VRAM) ekran kartına ihtiyaç duyabilirsiniz. Zira oyun, yüksek grafik ayarlarında standart olarak 2,5 GB civarı VRAM kullanılacağını söylese de oyuna girdiğinizde kullanılan VRAM düzeyi 4 GB’a yaklaşabiliyor.

Canavarınızı Seçin, Sistem Gereksinimleri Tabloları Arasında Kaybolmayın

Mount & Blade II: Bannerlord ve daha birçok popüler oyun için bilgisayarınızın yeterli olmayacağını düşünüyorsanız, sistem gereksinimleri tabloları arasında kaybolmayın ve kendinize uygun bir canavar seçin. Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarıyla meydan muharebelerinden daima muzaffer ayrılın.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3-8100 ya da AMD Ryzen 3 1200
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: Intel UHD Graphics 630 ya da NVIDIA GeForce GTX 660 2 GB ya da AMD Radeon HD 7850 2 GB
  • Depolama: 60 GB
  • Oyunun final sürümünde sistem gereksinimleri değişiklik gösterebilir.

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-9600K ya da AMD Ryzen 5 3600X
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 3 GB ya da AMD Radeon RX 580
  • Depolama: 60 GB
  • Oyunun final sürümünde sistem gereksinimleri değişiklik gösterebilir.
Paylaş: