Muhtemelen Daha Önce Oynamadığınız 10 RPG Oyunu

Monster Notebook  20 Ağustos 2022

Oyun

Tüketim çağındayız ve tüketebileceğimizden fazla içeriğe maruz kalıyoruz. Müzik, dizi, film ve benzeri sanat eserlerinin yanı sıra tutkumuz olan oyunlar konusunda da benzer bir durum söz konusu. Her gün yalnızca Steam’de yüzlerce oyun yayımlanıyor ve bunların arasından bazıları, çok fazla oyuncuya ulaşamadan maalesef mağazanın derinliklerinde keşfedilmeyi bekliyor. FPS, yarış ve diğer popüler türlere kıyasla daha az bir kitleye hitap eden RPG türü yapımlar da bu olumsuz durumdan nasipleniyor. İşte bu yüzden, muhtemelen daha önce oynamadığınız 10 RPG’den söz edeceğiz. Hazırsanız başlıyoruz.

1. Legend of Grimrock

Almost Human Games’in geliştirip yayımladığı oyunda, yeteneklerine göre sıralayabileceğiniz dört karakter seçip akıl almaz bir maceraya adım atıyorsunuz. Oyunda bir harita yok ve harita, siz karakterlerinizi hareket ettirdikçe oluşuyor. Eski usul rol yapma oyunlarının izinden giden, aynı zamanda dungeon crawler olarak da tanımlanabilen Legend of Grimrock, mutlak surette deneyimlemeniz gereken bir yapım. Bunu bitirdikten sonra ikinci oyunu oynamayı unutmayın, o oyunda da muazzam yenilikler var.

2. Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning

Yayımlanmasından birkaç ay önce The Elder Scrolls V: Skyrim’in çıkması gibi bir talihsizliği yaşayarak oldukça az bir kitle tarafından tam manasıyla değerlendirilebilen Kingdoms of Amalur: Reckoning, listenin ikinci sırasında. Tek kişilik fantezi rol yapma oyunlarına meraklıysanız, güçlü bir lore ve sürükleyici bir oynanış ilginizi çekiyorsa, hiç durmayın ve oyunun, elden geçirilmiş “Re-Reckoning” sürümüne yelken açın.

3. Dragon’s Dogma: Dark Arisen

Orijinal sürümü, 2013 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360’a çıkan, 2016 yılındaysa Dark Arisen genişlemesiyle PC’de de yayımlanan Capcom imzalı Dragon’s Dogma: Dark Arisen, muhtemelen oynamadığınız RPG’lerden biridir. Özgün bir hikâye sunan, ejderhalara hükmedip onları kullanabildiğiniz ve türlü çeşitli maceralara katılabildiğiniz açık dünyalı oyunu, Skyrim gibi yapımları seviyorsanız kesinlikle pas geçmeyin.

4. Titan Quest Anniversary Edition

İzometrik kamera açılı aksiyon RPG’ler ilginizi çekiyorsa orijinal sürümü 2007’de, elden geçirilmiş hâli ise 2016’da yayımlanan Titan Quest, gözünüzden kaçmış olabilir. İlk Age of Empires’ın tasarımcısı olan Brian Sullivan tarafından dizayn edilen yapım, son derece sürükleyici bir yapıya sahip. Oyunun temel hâlini beğenirseniz, yapımın yıldönümü şerefine hazırlanan genişleme paketlerini de oynamanızı öneririz.

5. Grim Dawn

Konu aksiyon rol yapmaya gelmişken geniş kitlelerce hakkı yenilmiş ve çok daha iyi yerlerde olması gereken Grim Dawn ile listemize devam edelim. Karanlık fantezi temasına sahip yapım, uçsuz bucaksız karakter gelişim imkânları, çift sınıf kullanma, on binlerce sihirli eşya kombinasyonu gibi sizi ekran karşısında saatlerce tutabilecek unsurlar içeriyor. Yapımın senaryosu ise kusursuz.

6. Sword and Fairy 7

Ünlenen ve ünlenemeyen sayısız yapımla milyonlarca oyuncuya ulaşan Tayvan oyun sektörü, RPG cephesinde de güçlü yapımları piyasaya çıkarıyor. The Legend of Sword and Fairy gibi özünde nelerin olduğunu daha adıyla açık eden serinin güncel oyunu Sword and Fairy 7, Çin mitolojisini merkeze alıyor. Eğer bu temaya ilginiz varsa, yapımı oynamanızı tavsiye ederiz.

7. Xuan-Yuan Sword VII

Sekizinci nesil oyun konsollarının yanı sıra PC’ye de gelen bir başka Tayvan menşeli yapım Xuan-Yuan Sword VII. Aksiyon rol yapma türünün başarılı örneklerinden biri olan oyun, zengin anlatım ögeleri ve sizi aksiyona doyuracak savaş sekanslarıyla öne çıkıyor.

8. Pathfinder: Wrath of the Righteous

Aksiyon rol yapma türünden ziyade klasik rol yapma oyunlarına (CRPG) daha ilgiliyseniz, müdavimi olduğunuz oyunlardan vakit bulup Pathfinder: Wrath of the Righteous’ı oynamamış olmanız mümkün. Daha çıkmadan büyük bir beklenti yaratan ve yayımlandıktan sonra büyük övgü toplayan yapım, hâlâ niş bir oyuncu kitlesine hitap ediyor ve bu, bizi çok üzüyor.

9. CrossCode

Piksel grafikli, bol bulmacalı, aksiyon dozu yerinde bir rol yapma oyunu arayışındaysanız, gerçekten çok az bilinen ve oynanan ancak gayet başarılı bir yapım olan CrossCode’u mutlaka oynamalısınız. 2018’de yayımlanan ve çok sayıda ödüle layık görülen oyun, 80 saate kadar oyun süresi vadediyor.

10. Jade Empire: Special Edition

Adını daha önce duyduğunuz ama muhtemelen hiç oynamadığınız muhteşem RPG’lerden biri de Bioware’in Bioware olduğu zamanlarda çıkan ve bugün, adını efsane yapımlar arasına yazdıran Jade Empire. Orijinal sürümü 2005 yılında, özel sürümü ise bundan iki yıl sonra çıkan yapım, Çin kültürü ve dövüş sanatlarını en iyi işleyen oyunlardan.

Paylaş: