Multiplayer Oyunlarda Hile Yapıp Yakalanan 5 Oyuncu

Monster Notebook  4 Ocak 2019

HaberlerOyun

Oyunlarda hile yapmak yeni bir olgu değil ancak hilenin ne amaçla kullanıldığı çok önemli. Oyuncunun senaryo tabanlı bir oyunda bireysel olarak gerçekleştirdiği hileler yalnızca kendini bağlarken çoklu oyuncu modlu oyunlarda hile yapmak oyuna katılan herkesi genellikle kötü yönde etkiliyor. Eğer hile yapan oyuncu, bir de takım üyesiyse ve temsil ettiği değerler varsa o zaman işler kötüye gidebilir. Çok kısa bir süre önce CS: GO maçında hile yaptığı ortaya çıkan Hindistan’ın en önemli oyuncularından Forsaken’in yaşadıkları gibi. Tabii Forsaken bu alanda ne ilk ne de son profesyonel oyuncu olacak. Zira hileye başvuran daha nice oyuncu mevcut. Gelin bu oyuncuların hangi oyunlarda nasıl hileler yaptıklarına birlikte bakalım.

KQLY ve SF – Counter Strike: Global Offensive

Aimbot kullanımı çok uzun süredir oyuncuların özellikle de iyi niyetli olmayan oyuncuların tercih ettikleri türden bir hile. Nişangahı rakiplere otomatik olarak kilitlemeyi sağlayan bu yazılıma başvuran profesyoneller de yok değil. Tıpkı KQLY ve Sf gibi. Her iki oyuncu da 2014 yılındaki karşılaşmalarında aimbot kullanmaları nedeniyle takımlarının maçtan atılmasına neden oldu. Tüm bu olanlar neticesinde KQLY, profesyonel oyunculuk kariyerine “VAC Banned” damgası eşliğinde devam etse de Sf’nin oyunculuk kariyeri, Epsilon takımından atıldıktan sonra sonlanmış durumda.

D1ablo – Call of Duty 4: Modern Warfare

Bu defa karşımızda “Görev Çağrısı” konseptini epeyce yanlış anlayan bir oyuncu var; D1ablo. Oyuncular arasında eskiden beri süregelen bir alışkanlık vardır. Genellikle eğlence olsun diye birbirlerinin oluşturdukları karakterlerle oyun oynarlar. Arkadaşlarının oluşturduğu karakterin daha yüksek seviyede olması bunda temel etkendir. Ancak ünlü CoD takımı FatGames’in Call of Duty 4: Modern Warfare karşılaşmasında yaptığının izahı olamaz. Zira takımın yeni oyuncusu D1ablo, farklı bir hesapla oturum açarak karşılaşmaya girmeye çalışmış ve hem kendinin 6 ay banlanmasına hem de takımının büyük miktarda puan kaybetmesine neden olmuş. Oyuncunun profesyonel oyun kariyeri devam ediyor hatta büyük başarılara imza atmış. Tabii ki hileden uzak durarak.

Darksider – Guild Wars 2

Oyuncuda klavyeyi bulunduğu yerden alıp monitöre vura vura parçalama hissi uyandıran hileciler, hemen her oyunda cirit atıyor maalesef. Bu oyunlardan biri ve en çok oynananı da ArenaNet’in meşhur devasa online oyunu Guild Wars 2 idi bir süre öncesine kadar. Oyuna dadanan Darksider isimli oyuncu -hacker demek daha doğru olur- PvP alanlarını haftalarca işgal etti. Yenilmesi imkansız bir karakter yaratan, başka karakterlerden güç transferi yapabilen ve aşırı güçlü olması nedeniyle karşısına çıkan herkesi ezip geçen bu karakterin sahibi, yapılan çalışmalar neticesinde oyunda etkisiz hale getirildi. Süreç ise Darksider için utanç verici oldu. Karakteri herkesin görülebileceği yüksek bir yere getirildi. Karakterin tüm kıyafetleri çıkarıldı ve karaktere veda niteliğinde el sallatıldı. Ardından da karakter kalıcı şekilde banlandı.

KiD X – Overwatch

Güney Kore’nin en tanınan Overwatch oyuncularından ve oyun yayıncılarından biri olan KiD X, yayınlarının birinde ve herkesin gözü önünde, herhangi bir gizleme ihtiyacı duymadan Aimbot kullanmaya ve rakiplerini haksız şekilde elimine etmeye başladı. Lakin oynadığı oyun Overwatch’tu ve oyunun geliştiricisi Blizzard, bu tarz hile olaylarına karşı en sert ve ani tavır alan markalardan biriydi. Blizzard’ın sıfır tolerans politikasının hışmına uğrayan KiD X, kendine ve izleyicilerine göre eğlenceli geçen yayınının ortasında Blizzard tarafından banlandı ve oyuncunun hesabı kalıcı olarak silindi.

Paylaş: