Mutlaka Oynamanız Gereken En Etkileyici Hikayeye Sahip Oyunlar

Monster Notebook  6 Ekim 2017

OyunVLOG

Steam’e her login oluşunuzda üstünüze henüz yarım yamalak haldeki “Erken Erişim” oyunlarının ve Free To Play oyunların yağdığını biliyoruz. Eğer okulunuz veya iş hayatınız nedeniyle oyunlara eskisi gibi zaman ayıramıyorsanız ve gerçekten kaliteli hikâyeye sahip oyunlarla zaman geçirmek istiyorsanız, sizin için süper bir liste hazırladık.

Baştan belirtmemizde fayda var; listeye The Elder Scrolls, Mass Effect, The Witcher gibi büyük RPG’leri ve yalnızca konsollara çıkan oyunları almadık. Ayrıca, listedeki oyunların tamamının Türkçe yamaları mevcut. Hazırsanız başlıyoruz; karşınızda, en etkileyici hikâyeye sahip olan oyunlar.

Silent Hill 2

Bir insana, vefat eden eşinden mektup gelebilir mi? Hem de kendi el yazısı ve imzasıyla… Eğer Silent Hill, bir kişiyi cezalandırmaya karar verdiyse her şey olabilir. Sanat yönetmenliğinden senaryosuna, seslendirmelerinden müziklerine kadar tam anlamıyla bir şaheser olan Silent Hill 2, oyuncunun aldığı kararlara göre şekillenen altı farklı sona sahip. Ne yapın edin, Blue Velvet ve Jacob’s Ladder filmlerine göndermelerle dolu Silent Hill 2’yi deneyimleyin.

To The Moon

To The Moon’un, RPG Maker ile yapılan yüzlerce oyun arasından sıyrılmasını sağlayan sizce ne olabilir? Tasarımı mı, hikâye işlenişi mi, müzikleri mi, bittiği anda oyuncuyu ağlatabilmesi mi? Doğru tahmin ettiniz, hepsi. Kan Gao’nun ellerinden çıkan To The Moon’u oynamayı ihmal etmeyin, emin olun çok şey kaçırırsınız.

L.A. Noire

1940’lı yıllarda geçen oyunda Cole Phelps adında bir dedektifi kontrol ediyorsunuz. Göreviniz gereği kimi zaman katillerin, kimi zamansa kundakçıların peşine takılıyorsunuz ve oyun sizi her yeni görevde daha fazla içine çekiyor. GTA tarzı oyunlara aşinaysanız, oyuna mutlaka göz atın ve Team Bondi’nin kapanmış olmasına siz de üzülün.

Sanitarium

Gözünüzü, kafalarını duvarlara vuran hastaların olduğu bir akıl hastanesinde açıyorsunuz ve yönettiğiniz karakterlerle kâh lunaparkta kâh laboratuvarda ilginç maceralara atılıyorsunuz. Ama gerçekten ilginç maceralara. “Üç boyutlu oyunlar dururken kim uğraşacak şimdi eski kafa Adventure oyunlarıyla…” demeyin ve unutamayacağınız diyaloglara şahit olacağınız Sanitarium’u en kısa zamanda oynayın.

Alan Wake

Mutlu mesut başlayan bir hikâye, ne kadar kasvetli ve ürkütücü bir yapıya bürünebilirse, Alan Wake bunu başarıyor. Amerikan yapımı korku oyunlarının hep aynı şekilde olmayacağının kanıtı niteliğindeki oyun; olay örgüsü, hikâye anlatımı ve Poets of the Fall grubunun şarkı desteğiyle devleşiyor.

Specs Ops: The Line

“Vur vur ilerle…” gibi görünüp, kendisini az daha zorlasa David Lynch filmlerinden birine dönüşebilecek potansiyele sahip Specs Ops: The Line, hiç de alışık olmadığınız türde bir yapım. Aksiyonu harika, senaryosu ise muhteşem olan oyun, hâlâ birçok oyuncunun kütüphanesinde duran ama oynanmayan yapımlardan maalesef.

The Stanley Parable

Oyun dünyasında farklılık yaratmak, kişisel maharet ve tabii yaratıcılık gerektiriyor. The Stanley Parable’ı geliştirenlerde bunlar fazlasıyla mevcut. Sıra dışı bir oyun oynamak ve oyun süresince yer yer kahkaha atmak istiyorsanız, yapımı mutlaka oynayın.

Dr. Langeskov, The Tiger, and The Terribly Cursed Emerald: A Whirlwind Heist

Böyle oyun ismi mi olur demeyin, aslında yapımın adı, oyunun bir özeti gibi. The Stanley Parable’ın tasarımcılarının geliştirdiği oyun, ciddi anlamda komedi unsurları içeriyor. Size tavsiyemiz, oyunu gecenin ilerleyen saatlerinde oynamamanız. Zira oyunu oynarken gülme sesleriniz tüm evi ayağa kaldırabilir.

Life Is Strange

Steam’de bir şekilde karşınıza çıktığında “fazla Amerikan işi” veya “kız oyunu” gibi olduğunu düşünerek oyunu pas geçmeyin. Oyunda yönettiğiniz karakter ergen sayılabilecek bir kız olsa da yaşadıkları ve size yaşattıkları, gayet ciddi ve gerçekçi.

Portal 2

Portal’ın ne kadar ilginç bir oyun olduğunu ve hikâye kurgusunun ne kadar iyi olduğunu arkadaş arasında saatlerce konuştuğunuzu biliyoruz, bunu biz de yaptık. Ancak Narbacular Drop oyunundan evrilen Portal’ın, nasıl olup kendini aşmakla kalmayıp kült statüsüne erişen Portal 2’ye dönüştüğü konusunda hâlâ herhangi bir fikre sahip değiliz.

Half-Life 2

Portal’dan bahsedip Half-Life 2’ye değinmemek olmaz. Bilim kurgu temasını alıp olabilecek en iyi şekilde işleyen ve oyun değil de heyecanlı bir film izliyor hissiyatı yaşatan yapım, Episode’larıyla hikâyesini bir yere kadar taşısa da, henüz senaryonun gidişatı belli değil. Gabe, sence de Half-Life 3’ün çıkma zamanı gelmedi mi?

Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter

Her yeni Sherlock Holmes oyununda kendini daha da aşan Frogwares, serinin belki de en ilginç ve kurgusal açıdan ilgi çekici oyunuyla hikâye bazlı oyunlara meraklı olanları şaşırtmayı başardı. İç içe geçmiş olayların üstesinden gelmeye çalışan Sherlock, bu defa, gerçek anlamda kötü insanlara karşı mücadele ediyor ve mükemmel sahnelere imza atıyor.

Firewatch

Yürüme simülatörü ayarında başlayıp çok başka bir oyuna dönüşen Firewatch, oyunun daha en başından ne kadar ilginç bir yapım olduğunu gösteriyor. Sizi ikilemde bırakacak sayısız ana denk gelebileceğiniz ve bitiminde, kendinizi boşlukta gibi hissetmenize neden olacak oyun, son yılların en başarılı yapımlarından.

Assassin’s Creed II

Senelerin Ubisoft’u, deneyimini ve maddi gücünü bir araya getirip Assassin’s Creed adında bir seriye başladı. İlk oyun tamam, güzeldi ama ikinci oyun bambaşka bir dünyaydı tam anlamıyla. İtalya’da geçen ve Ezio Auditore da Firenze ile kendimizi özdeşleştirdiğimiz yapım, gerek yaşananları anlatış tarzıyla gerekse tarihi olayları ele alışıyla mükemmeldi.

BioShock Infinite

Listenin sonsuza doğru uzandığını fark ettiğimiz anda eklememiz gerektiğini düşündüğümüz son oyun, Bioshock Infinite oldu. İlk iki oyunda benimsediği “Denizler Altında Yirmi Bin Fersah” modundan çıkıp oyuncunun kendini, gökyüzünde savrulurken bulmasını sağlayan yapım, senaryosunun gidişatıyla ve sonuyla ne kadar enteresan bir oyun olduğunu gösteriyor.

Saydığımız oyunların tamamını ve daha fazlasını, üst düzey grafik ayarlarında oynamayı hedefliyorsanız, birbirinden performanslı Monster oyuncu bilgisayarlarından dilediklerinizi edinebilir, bu muhteşem oyunları en iyi şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Paylaş: