Outlast Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  5 Kasım 2021

Oyun

Korku türü oyunların son on yıl içerisinde yeniden ayağa kalkmasında en önemli pay sahibi, İsveçli oyun stüdyosu Frictional Games’in geliştirdiği Penumbra ve Amnesia serisi dersek pek de hata etmeyiz. Önceki nesil korku oyunlarında bulunan ve oyuncunun kendine güven duyarak oynayabilmesini sağlayan silah ve sağlık paketi gibi unsurları devre dışı bırakıp saklanma ve düşmandan kaçma mekaniklerini sahaya süren Frictional oyunları, kaçınılmaz olarak başka oyun stüdyolarına da ilham verdi.

Daha evvel Ubisoft ve EA Games gibi dev şirketlerde çalışan yetenekli geliştiricilerden oluşan Red Barrels’ın, ilk atışta hedefi 12’den vurmasını sağlayan Outlast de ilhamını Penumbra ve Amnesia serisinden alan bir oyun oldu. Ama birkaç farkla. Bu oyun daha korkunç, daha tekinsiz ve oyuncuyu daha çaresiz bırakır nitelikteydi. Her şeyin “daha”sını yaparak ilham aldığı oyunlardan daha başarılı olması da Outlast’in kaçınılmaz yazgısıydı ve yapım, çıktığı 2014’ten bu yana korku türünün en önemli örneklerinden biri kabul ediliyor. Peki, Outlast nasıl bir bilgisayar konfigürasyonunda akıcı çalışıyor? Gelin, oyunun sistem gereksinimlerini birlikte değerlendirelim.

Eski Nesil İşletim Sistemi Dostu Bir Oyun

“Windows XP kullanıyorum ama güncel sayılabilecek bir oyun oynamak istiyorum,” diyorsanız karşınızda Outlast. Windows XP ve üzeri işletim sistemlerini destekleyen oyunla jumpscare’lerden jumpscare beğenebilir, kameranız için pil ararken akıl hastanesinin tekinsiz ortamı nedeniyle neye uğradığınızı şaşırabilirsiniz. Eğer kullandığınız bilgisayar 32-bit işletim sistemine sahipse Steam’deki 32-bit optimizasyon dokümanlarını incelemenizi öneririz.

Düşük Performanslı İşlemciyle Yüksek Düzeyde Korkmak Mümkün

Unreal 3 oyun motoruyla geliştirilen Outlast, bir korku oyunundan bekleyeceğiniz gibi tekinsizlik yaratmak adına mekânlardaki boşlukları kullanmaktan çekinmiyor. Oyunun amacına hizmet eden bu durum, işlemcinin daha rahat çalışması anlamına geliyor. Genelde önceden hazırlanmış sahnelerle oluşturulan aksiyon sahneleri nedeniyle neredeyse uyku modunda çalışan işlemci, size oyun esnasında zorluk çıkaran belki de son bileşen olacak. Yapımın, ortalama hızlardaki çift çekirdekli bir işlemciyle bile rahatça oynanabildiğini hatırlatalım.

Bugünün Bellek Standartları İçin Şaşırtıcı Bellek Kullanımı

Oldukça hünerli bir geliştirici ekibinin elinden çıktığı için sistem kaynaklarını makul seviyede kullanan Outlast, bu başarısını bellek (RAM) tarafında da gösteriyor. Minimum ve önerilen sistem gereksinim tablosunda sırasıyla 2 GB ve 3 GB bellekli sistemlerde çalışabildiği belirtilen oyun, bugünün bilgisayarlarında sorunsuz biçimde oynanabiliyor. 8 GB kapasitesinin minimum, 16 GB belleğin ise ideal sayılabilecek miktarlar olduğunu dikkate aldığınızda oyunun, bellek cephesinde sizi üzmesi mümkün olmayacak.

Siz Korkudan Titrerken Ekran Kartınız Outlast’e Gülüp Geçecek

Yayımlanmasının üzerinden yedi koca sene geçmesine rağmen Unreal 3 oyun motorunun nimetlerinden en iyi şekilde yararlandığı için hâlâ genç görünebilen Outlast, sisteminizin geneline olduğu gibi ekran kartınıza da büyük bir yük getirmiyor. Birkaç nesil öncesinin popüler ekran kartlarından NVIDIA GeForce GTX 1060 modelinin, yapımı yüksek grafik ayarlarında ve 1080p çözünürlükte, saniyede 150+ fps değerinde çalıştırabildiğini ekleyelim.

Oyunu, USB Belleğinize Bile Yedekleyebilirsiniz

Optimizasyon konusunda hayli iyi iş çıkaran geliştirici ekip, oyunun boyutlarını küçültme konusunda da yeteneklerini konuşturmuş durumda. Yapımın sistem gereksinimleri tablolarında 5 GB’lık bir alana ihtiyaç duyduğu yazsa da oyunun güncel hâli 3,72 GB’lık bir alana kuruluyor. Eğer oyunu yedeklemek isterseniz USB belleğinizi bile kullanabilirsiniz.

4K ve Üzeri Çözünürlükler İçin Bir Canavar Şart!

Outlast, her ne kadar bundan seneler öncesinin donanım konfigürasyonları gözetilerek geliştirilmiş olsa da 4K (2160p) çözünürlükte oyun keyfi yaşamak için de ideal yapımlardan biri. Görüntü keskinliğini artırmak ve oyunu oynarken fotogerçekçiliğe biraz daha yaklaşabilmek için oyunu 4K çözünürlükte deneyimlemeniz önemli. Tabii bu süreçte bir canavara ihtiyacınız olacağını bilmelisiniz. Monster’ın sunduğu Abra, Tulpar ve Semruk serilerinden oyuncu bilgisayarları, Outlast’in ilk iki oyununu da, yakında çıkması beklenen The Outlast Trials’ı da akıcı şekilde oynatabilecek kudrete sahip.

Outlast Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows XP ve üzeri (64-bit)
  • İşlemci: 2,2 GHz çift çekirdekli işlemci
  • Bellek: 2 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9800 GTX 512 MB ya da AMD Radeon HD 3000 serisi
  • Depolama: 5 GB

Outlast Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows Vista ve üzeri (64-bit)
  • İşlemci: 2,8 GHz dört çekirdekli işlemci
  • Bellek: 3 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 460 1 GB ya da AMD Radeon HD 6850 veya üzeri
  • Depolama: 5 GB
Paylaş: