Outriders Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  16 Mayıs 2021

Oyun

People Can Fly denilince aklınıza Painkiller, Duty Calls, Bulletstorm gibi oyunlar geliyor olabilir. Bundan sonra geliştirici ekiple birlikte Outriders’ı da anımsayacağınıza eminiz. İçinde birçok oyundan izler bulunan ve eşli oyun oynamaktan hoşlananların büyük bir keyifle deneyimledikleri yapım, çıktığından bu yana isminden söz ettiren oyunların başında geliyor. Özellikle bilim kurgu temelli oyunlara aşinaysanız ve RPG elementleriyle güçlendirilen üçüncü şahıs kameralı, doyurucu bir yapım arayışındaysanız Outriders’ın sistem gereksinimlerini dikkate alarak oyunu hemen edinebilirsiniz. Gelin, oyunun sistem gereksinimlerinin nasıl olduğunu hep birlikte inceleyelim.

70+ GB Disk Alanını Oyun İçin Feda Etmeye Hazırlanın

Güncel pek çok AAA oyunun diskte oldukça büyük bir yer kapladığını biliyoruz. Outriders da bu durumu sürdürüyor ve 70 GB gibi bir alana talip oluyor. Eğer oyunlarınızı SSD’de saklıyorsanız ve diskinizin kapasitesi yeterli değilse yalnızca bu oyun için ekstra yer açmanız gerekli. Yapımın çevrim içi odaklı yapısını göz önüne aldığımızda, mekanik sabit disklerin bu oyun için pek de iyi bir kurulum alanı olmadığını söyleyebiliriz. Bu noktada SSD’nizin kapasitesini artırmaya gidebilirsiniz veya taşınabilir SSD alarak depolama sorunlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Günümüz Standartları İçin Normal Bellek Gereksinimleri Var

Outriders, oyun mekaniklerinden dolayı birçok unsurun sistem belleğinde hazır bulundurulmasını gerektiren yapımlardan biri. Bu nedenle yüksek miktarda RAM kullanan yapımın, minimum 8 GB sistemli bilgisayarda çalışabileceği ifade ediliyor. Ne var ki Full HD (1080p) çözünürlükte oyun çalışırken 9 GB seviyesine yaklaşan bir RAM tüketimi gerçekleşiyor. İmkânınız varsa sisteminizin belleğini 8+ GB düzeyine taşımanız yerinde olacaktır.

Minimum Gereksinim Tablosundaki Örnek İşlemciler Biraz Yanıltıcı

Unreal Engine 4 ile geliştirilen Outriders, şüphesiz 2021 yılında bir AAA oyununun nasıl görünmesi gerekiyorsa o şekilde görünüyor. Çevre detayları, karakter etkileşimleri, fizik detayları ise işlemciye yer yer büyük yük bindirebiliyor. Örneğin, altı çekirdekli ve altı iş parçacıklı Intel Core i5-8400 gibi bir işlemci, 1080p çözünürlükte ve ultra detay seviyesinde %50’yi aşan düzeyde kullanılabiliyor. Buradan hareketle, minimum sistem gereksinimleri tablosundaki dört çekirdekli ve dört iş parçacıklı örnek işlemci i5-3470’in, bu süreçte zorlanacağını öngörmek zor değil. Oyun esnasında güvenli alanda kalmak adına işlemcinizin güçlü olmasını sağlayın ve gerekiyorsa sistem yenilemeye gidin.

İki Nesil Öncesinin Orta Seviye Ekran Kartlarıyla 60 FPS Hayal Değil

Optimizasyon konusunda en başarılı oyun motorlarından birini kullanan Outriders, bu sayede 1080p çözünürlükte ve yüksek grafik detay seviyesinde NVIDIA GeForce GTX 1060 gibi ekran kartlarında dahi 60 FPS’yi görebilmenizi sağlıyor. Daha yüksek çözünürlükte, daha akıcı bir oyun deneyimi için GeForce RTX 20 ve RTX 30 serisi ekran kartlarının ya da bu grafik işlemcilerini kullanan oyuncu bilgisayarlarının şart olduğunu ifade etmeliyiz.

Enoch’taki Mücadelenizde Canavar’dan Destek Alın!

Outriders’da geliştirdiğiniz karakterle girişeceğiniz zorlu mücadelelerde asla yılgınlığa düşmeyin, çünkü yanınızda herkesi tir tir titreten bir Canavar olacak! Monster’ın imzasını taşıyan Abra, Tulpar ve Semruk serisi oyuncu bilgisayarlarıyla yalnızca Outriders’ı değil, sistem eriten yeni nesil tüm oyunları akıcı görüntüler eşliğinde oynayabilirsiniz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-3470 ya da AMD FX-8350
  • Bellek: 8 GB
  • Depolama: 70 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2 GB ya da AMD Radeon R9 270X 2 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7-7700K ya da AMD Ryzen 5 2600X
  • Bellek: 16 GB
  • Depolama: 70 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 ya da AMD Radeon RX Vega 56
Paylaş: