Overwatch 2 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  31 Aralık 2022

Oyun

Çıktığı ilk dönemde kendi oyun kitlesini oluşturan ve başarılı bir marka hâline gelen Overwatch, bir dolu oynanış temelli yeniliği barındıran ama görsel açıdan kendisinden çok büyük farklılıklar bulundurmayan Overwatch 2’ye yerini bıraktı bile. 2023 yılında gelmesi beklenen tek kişilik senaryo modu, çok oyunculu modda seçilebilecek yeni karakterler -başka karakterler de gelecek- ve daha pek çok yeniliği taşıyan yapım, sistem gereksinimleri tarafında sizlerden neler istiyor, gelin birlikte değerlendirelim.

Yeni Oyun İçin Güncel İşletim Sistemi Gerekiyor

Subreddit’lerde zaman geçirmeye meraklıysanız, Overwatch 2’nin Windows 7 ve Windows 8,1 gibi eski nesil işletim sistemlerinden nasıl çalıştırılacağına dair mesajları görmüş olabilirsiniz ancak oyun, en stabil şekilde Windows 10 ve Windows 11 gibi güncel işletim sistemlerinde çalışıyor. Eğer rekabetçi oyun dünyasında işinizi şansa bırakmayanlardansanız, güncel bir işletim sistemi ile bu oyunu deneyimlemeniz öneriliyor.

Eski Oyun Motoru Üzerine İnşa Edildiğinden İşlemci Yükü Asgari Düzeyde

Geliştirici Blizzard Entertainment’ın “çalışıyorsa dokunma” prensibinden hareketle geliştirdiği Overwatch 2, orijinal Overwatch’un kullandığı oyun motorunun belli yönlerden iyileştirilmiş sürümü ile hayat buluyor. Böylece oyunun işlemci kullanımı, genellikle çok düşük seviyede kalıyor ki bu durum, yapımın sistem gereksinimleri listesine yansıyor. Bir işlemci örneğini hariç tutarsak oyun için spesifik işlemci modeli önerilmiyor ve bu yolla, güncel tüm işlemcilerle Overwatch 2’nin keyifle oynanabileceğine işaret ediliyor.

Sistem Gereksinim Tabloları RAM Konusunda Yanıltıcı Olabiliyor

Aynı anda çok sayıda oyuncunun bir arada mücadele ettiği Overwatch 2, geniş kapasiteli belleklere sahip bir oyun bilgisayarı ile en iyi kare/saniye oranlarında deneyimlenebiliyor. Blizzard, mütevazı davranıp RAM konusunda 6 ila 8 GB’lık kapasitenin yeterli olabileceğini belirtmiş olsa da gerçek dünya testleri, oyunun en düşük grafik detay seviyesinde ve 1080p çözünürlükte yaklaşık 10 GB bellek kullanıldığını gösteriyor.

Birkaç Sene Öncesinin Ekran Kartlarıyla Bile Yüksek FPS Değerleri Alınabiliyor

Az önce de belirttiğimiz üzere Overwatch 2, 2016 çıkışlı Overwatch ile aynı oyun motorunu paylaşıyor. Tam da bu nedenle oyun, özellikle önerilen gereksinimler listesindeki kartlarla çok yüksek kare/saniye oranları alınabilmesini sağlıyor. Minimum sistem gereksinimleri listesinde yer verilen NVIDIA GeForce GTX 600 serisinin güncel karşılığı sayılabilecek GeForce GTX 1050, 1080p çözünürlükte, oyundaki grafik detay seviyesine bağlı olarak 40 (epic) ila 120 (low) fps sağlayabiliyor.

Depolama Alanı Noktasında Rahat Hareket Edebilirsiniz

Geliştirdikleri oyunların zaman içinde alacakları güncellemeler ve ek içerikler nedeniyle oyun firmalarının sistem gereksinim listelerine ekledikleri depolama alanı ihtiyacını zaman zaman yüksek tuttuklarını görüyoruz. Fakat Blizzard, bu defa çıtayı bir hayli yükseğe koymuş görünüyor. Oyunun gereksinim listelerinde belirtilen depolama alan boyutu 50 GB olsa da yapım, bu yazının hazırlandığı hafta itibarıyla yalnızca İngilizce dil desteği içerecek şekilde kurulduğu zaman diskte 25,90 GB alan kaplıyor. Eğer desteklenen tüm dillerle birlikte oyunu kuracak olursanız, Overwatch 2 diskinizde 36,20 GB’lık yer tutuyor. Kısacası 50 GB seviyesine daha çok var. Oyuna gelecek yeni içerikleri merakla bekliyoruz.

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i3 ya da AMD Phenom X3 8650
  • Bellek: 6 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 600 veya AMD Radeon HD 7000 serisi ekran kartı
  • Depolama: 50 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Microsoft Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i7 ya da AMD Ryzen 5
  • Bellek: 8 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060/1650 veya AMD Radeon R9 380/RX 6400
  • Depolama: 50 GB
Paylaş: