Oynarken “Üşümemek” İçin Palto Arayacağınız Buz Gibi 6 Oyun

Monster Notebook  20 Mart 2020

Oyun

Oyunlar çok uzun süredir sıradan birer eğlence aracı olmaktan öteye geçip görsellikleriyle kendilerine hayran bırakan yapımlara dönüştü. Artık bir oyunun başarılı olabilmesi için olay örgüsü kadar oyun tasarımının ve genel görselliğinin de iyi olması gerekiyor. Gerçekçi detaylarıyla şaşırtan yapımlar, mevsimleri de aynı başarıyla işleyebiliyor. Gelin, sizi ekran karşısında tir tir titretecek kadar soğuk altı oyuna birlikte göz atalım.

Max Payne

Kara bahtlı, kem talihli oyun karakterleri sıralaması yapılsa, ilk üçe rahatlıkla girebilecek olan Max Payne, ilk oyununda işlenen kış temasıyla da akıllarda yer etmişti. Her ne kadar içini ısıtan, hatta yakan intikam ateşi ve uzun paltosuyla kış onun umurunda olmasa da siz ekran karşısında Max’i bir o yana, bir bu yana koştururken yer yer üşüyebilirsiniz.

Lost Planet: Extreme Condition

Başından sonuna kadar kara kışı hem gerçek hem de mecaz anlamıyla yaşatan yapımda soğuk o kadar etkili bir unsurdu ki donmamak için kendi önlemlerimizi almamız gerekiyordu. Tabii soğuktan donan yaratıkları tuzla buz etmek, bu zorlu sürecin belki de en eğlenceli ve stres azaltıcı yönüydü.

Silent Hill: Shattered Memories

Team Silent gitti, Silent Hill bitti derken çıkagelen ve serinin belki de en ilginç oyunu olan Silent Hill: Shattered Memories, karlı buzlu temasıyla listeye girmeye hak kazandı. Oyun içindeki hareketlerinizin kısıtlı olmasına neden olan buzlar, bölüm dönüşümlerinde eriyebiliyordu, ama iç mekânlardan dış mekâna geçiş yaptığınızda o dondurucu soğuğu yine iliklerinize kadar hissediyordunuz.

The Last of Us

Bir yanda Tıkırdayanlar, diğer yanda yağmacılar… Islık çalmayı yeni yeni öğrenmeye başlayan Ellie ve bitik dünyanın yitik karakterlerinden biri olmaktansa mücadele edip hayatta kalmaya çalışan Joel için zor bir durum daha var, o da mevsim dönümünde denk geldikleri kış. Oyunun dinamik yapısı nedeniyle çoğu zaman farkına varmasanız da tansiyonun düşmeye başladığı anlarda soğuğu derinden hissetmeniz mümkün.

Until Dawn

Bir başka PlayStation exclusive oyunu olan Until Dawn da oyuncuyu gerim gerim geren atmosferi ve tabii ki kış temasıyla listeye dâhil oluyor. Yapımın kısa bir bölümünde karakterleri kapalı alanlarda kontrol etseniz de oyun süresince diz boyu karda yürümek ve soğukla yüzleşmek zorundasınız.

Rise of the Tomb Raider

Reboot edilen serinin ikinci oyununda Lara Croft, önceki yapımdaki kadar çıtkırıldım değildi, fakat bu defa onu zorlayacak, sizi de ekran karşısında yıpratacak bir başka zorluk vardı: Kar. 10 saatten fazla oynanış süresi vadeden yapımın kapalı alanlar haricindeki pek çok noktası kar ve buzla kaplıydı.

Paylaş: