Oyun mu Gerçek mi Ayırt Edemeyeceğiniz En İyi Grafiklere Sahip 5 Oyun

Monster Notebook  27 Ocak 2020

Oyun

Otomobil tekerleklerinin sekizgen formunda hazırlandığı, insanların detaysız yüz ve vücut hatlarına sahip olduğu, bitki örtüsünün kamera açısına bağlı olarak yön değiştirdiği oyunlar epey geride kaldı. Artık yüksek çözünürlüklü kaplamaların, sahici gölgelerin, gerçek zamanlı ışık ışını takibinin olduğu oyunlar piyasayı domine ediyor. CryEngine’in önderliğini yaptığı, oyuncuyu bilgisayarının performansı konusunda kara kara düşünmeye sevk eden grafiklere sahip yapımlar arasına her geçen dönem yenileri ekleniyor. Gelin, fotorealizm noktasına ulaşan ancak bunun karşılığında bilgisayarınızı epeyce zorlayacak beş oyuna birlikte bakalım.

  1. Red Dead Redemption 2 (2018)

Rockstar Games, yine yaptığı yapacağını ve kimilerine göre gelmiş geçmiş en iyi grafikli kimilerine göreyse Grand Theft Auto IV’te olduğu gibi optimizasyon sorunlu Red Dead Redemption 2 adlı oyunu kısa süre önce piyasaya sürdü. Yapım 4K çözünürlükte o kadar iyi görünüyor ki oyundaki ara sahneleri âdeta bir sinema filmine dönüşüyor. Intel Core i9-9900K işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti ekran kartıyla, ultra grafik ayarında ve 4K çözünürlükte 43 fps elde edildiğini ekleyelim.

  1. Call of Duty Modern Warfare (2019)

Radikal kararların ve sansasyonel fikirlerin arkasındaki Activision’ın son bombası, hem tartışmalı senaryosu hem de muhteşem grafikleriyle Call of Duty Modern Warfare oldu. Gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisini destekleyen yapım, RTX serisi NVIDIA ekran kartlarında daha güzel görünüyor, ancak RTX etkinleştirildiğinde fps sayılarında ciddi bir azalma yaşanıyor. RTX özelliği aktif değilken yine Intel Core i9-9900K işlemcili ve NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti ekran kartlı bir sistemde, ultra grafik ayarda ve 4K çözünürlükte 77,9 fps alınıyor. Oyun bu ayarlarda ve çözünürlükteyken 9373 MB gibi yüksek bir grafik belleği kullanıyor.

  1. Control (2019)

Max Payne ve Alan Wake gibi yapımlarla oyuncuların gönlünü fetheden Remedy Entertainment’ın son şaheseri Control da RTX teknolojisinin hakkını veren yapımlardan biri. Hem karakter modellemeleri hem de çevre tasarımıyla son derece gerçekçi görünen oyunu, en yüksek ayarlarda ve 4K çözünürlükte oynamayı düşünüyorsanız, size kötü haberlerimiz var. Intel Core i9-9900K işlemcili ve NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti ekran kartlı sistemde ortalama 35,6 fps alınabiliyor.

  1. Metro Exodus (2019)

İşlemci ve ekran kartlarınızı ısıtmak üzere soğuk bir şubat günü çıkagelen 4A Games oyunu Metro Exodus, benchmark uygulamalarının baş konuğu olurken güçlü bir oyun bilgisayarına sahip olan herkesin favori oyunlarından birine de dönüştü. Metro serisinin sistem zorlama ve harika grafikler sunma geleneğini sürdüren RTX destekli oyunu, Intel Core i9-9900K işlemcili ve NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti ekran kartlı sistemle RTX kapalı vaziyette 4K çözünürlükte ve ultra detay seviyesinde ortalama 50 fps’de oynanabiliyor.

  1. Gears 5 (2019)

Microsoft’un çok ama çok uzun süre PC’den uzak tuttuğu seri, MS tarafında exclusive oyun kavramının rafa kalkmasıyla birlikte PC’yi de ziyaret etmeye başladı. İlk oyunun remaster sürümü, dördüncü oyunun gelmesi ve serinin son oyununun Steam gibi platformlardan da edinilebilir olması, oyuncular için gayet güzel bir gelişme. Bu gelişmenin tek tatsız yanı, Unreal 4 oyun motorunun tüm hünerlerini ortaya koyan oyunun güçlü bir bilgisayarda akıcı çalışması. Son birkaç yılın performanslı kartları, Full HD çözünürlükte tatmin edici sonuçlar alabilmenize olanak tanıyor. Ultra detay seviyesinde ve 4K çözünürlükte Gears 5 deneyimi yaşamak istiyorsanız, Intel Core i9-9900K işlemcili ve NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti ekran kartlı bir bilgisayarın ortalama 61 fps verdiğini belirtelim.

Paylaş: