Oyun Tarihinin En Beğenilen 10 Kadın Karakteri

Monster Notebook  31 Temmuz 2019

HaberlerOyun

Daha çok erkekler tarafından oynanan dijital oyunlar, uzunca süredir kadın oyun karakterlerine de ev sahipliği yapıyor. Arcade (Atari) salonlarındaki yapımlardan modern bilgisayar ve konsol oyunlarına kadar sayısız yapımdaki kontrol edilebilir kadın karakterleri, çeşitli özelliklerine göre sınıflandırmak ve onlara dair bir liste hazırlamak bile mümkün. Gelin, oyun tarihinin en beğenilen kadın oyun karakterlerine birlikte göz atalım.

1. Lara Croft (Tomb Raider Serisi)

Oyuncuların, 1996 yılında yayınlanan ilk Tomb Raider ile tanıdıkları Lara Croft, o zamanlarda dişiliği ön plana çıkarılan bir karakterdi, tabii zaman oyun geliştirici ekipler Lara’yı daha “normal” ölçülere kavuşturdu.

2. Samus Aran (Metroid Serisi)

Samus Aran, Galaktik Federasyon askeriyken galaksiler arası ödül avcısına dönüşen ve 1986 yılında yayınlanan ilk Metroid ile oyuncuların karşısına dev süitinin içinde çıkan bir kadın karakter. 

3. Chun-Li (Street Fighter Serisi)

Street Fighter II: The World Warrior oyununda ortaya çıkan Chun-Li, oyundaki diğer rakiplerinden geri kalmayan kabiliyetleri ve çevikliğiyle başta erkek oyuncular olmak üzere Street Fighter oynayan herkesin favori karakterlerinden biri hâline geldi.

4. Sonya Blade (Mortal Kombat Serisi)

Street Fighter’ın eskiden beri en önemli rakiplerinden biri olan Mortal Kombat serisinde de birçok önemli kadın karakter bulunuyor. Ancak hem görünüşü hem de senaryodaki rolü itibarıyla oyuncular için Sonya Blade’in yeri farklı.

5. Senua (Hellblade: Senua’s Sacrifice)

Ninja Theory’nin geliştirdiği yapımda anlatıcı rolündeki Senua, zihinsel rahatsızlığı nedeniyle oyuncuya sıra dışı bir deneyim yaşatıyordu. Aynı zamanda çok güçlü bir karakter de olan Senua, oyunun çıktığı dönemde büyük ses getirmesinde önemli pay sahibiydi.

6. Clementine (The Walking Dead Serisi)

Diziyi seyretmeyen oyuncuların bile ilgisini çeken Telltale Games oyunu The Walking Dead’in Lee’den sonraki en önemli karakteri olan Clementine, doğrudan duygusal bağ kurulabilen biri olmuştu.

7. Jill Valentine (Resident Evil Serisi)

1996 yılında yayınlanan ilk Resident Evil ile büyük bir hayran kitlesine sahip olan Valentine, zaman içerisinde kozmetik açıdan büyük değişiklikler yaşasa da değişmeyen tek şey, zombilere karşı güçlü duruşu oldu.

8. Rayne (BloodRayne Serisi)

Bir dönem oyun dünyasında fırtınalar estiren BloodRayne serisinde yönetilen Ajan BloodRayne, hem çevikliği hem de cazibesiyle oyuncuları kendine bağlamıştı.

9. Aloy (Horizon Zero Dawn)

Güçlü, yetenekli, güzel ve zeki bir karakter olan Aloy, köklerinin nereden geldiğini araştırmakla kalmayıp etkileşime geçtiği herkese yardım etmeye de çalışan bir karakterdi. Horizon Zero Dawn’da erkek bir karakter başrolde olsaydı muhtemelen oyundan aynı tadı almak mümkün olmazdı.

10. Heather/Cherly Mason (Silent Hill Serisi)

Silent Hill serisi onunla başladı. Babasıyla birlikte yolculuk ederken yaşadıkları kaza neticesinde Silent Hill’in sisleri arasında kaybolmasaydı ne Harry ile asap bozucu maceralara girişilebilirdi ne de Japon oyun geliştiricilerin zihinlerinin karanlık köşelerindeki ayrıntılar, seri boyunca tecrübe edilebilirdi.

Paylaş: