Oyun Tarihinin En Korkunç 10 Canavarı-Boss’u

Monster Notebook  12 Ağustos 2019

HaberlerOyun

Dikkat: Bu yazıda spoiler vardır.

Oyunda ilerlemek, bir yerden sonra sizin için refleks hâline geldi. Standart düşmanları bir bir ortadan kaldırıp bölümdeki gizemleri çözerek sona doğru yaklaştınız. Karşınıza öyle ya da böyle bir boss çıkacağını biliyorsunuz, zira son öldürdüğünüz düşmanlar yeterince çetin cevizdi. Fakat karşılaştığınız boss, oyunu geliştirenler tarafından sizi doğrudan doğruya yıldırmak ve oyunu olduğu yerde bırakmanızı sağlamak üzere tasarlanmış. Üç seçeneğiniz var: Birincisi, korkularınızla ve daha da önemlisi boss ile yüzleşmek. İkincisi, oyunu kapatıp bir sonraki oyun oturumuna daha büyük cesaretle başlamak. Üçüncüsü ise oyun tarihindeki en korkunç 10 canavar/boss yazısını okuyup oyunda karşılaşabileceğiniz canavarların veya boss’ların, aslında o kadar da yıldırıcı olmadığını görmek.

1. Batman: Arkham Asylum – Scarecrow

Batman Kara Şövalye filminin etkisi hâlâ devam ediyor ve filmin bir sene sonrasında Rocksteady Studios’un geliştirdiği Batman: Arkham Asylum çıkageliyor. Saf bir aksiyon oyunu, önünüze geleni pataklıyor, Arkham’a adalet getirmeye çalışıyorsunuz. Ama ezeli düşmanlarınızdan biri olan Scarecrow çıkıyor karşınıza, hem de ne çıkma.

2. Resident Evil 7 – Marguerite Baker

Oyun boyunca misafirperver Baker ailesinin size yaşattıklarından yorulduğunuz, oyundaki eşiniz Mia’nın kaybıyla üzüldüğünüz yetmiyormuş gibi bir de; deforme olmuş vücudu ve envai çeşit korku filminden tanıdık olan ürkütücü sesiyle Marguerite Baker ile karşılaşıyorsunuz.

3. F.E.A.R. – Alma

“Küçük bir kız çocuğundan kim korkar ki?” demeyin. Sinemada zaman zaman kullanılan çocuk korkusunu çok iyi tahlil edip uygulayan F.E.A.R. tam olarak bir boss sayılmasa da hem bu oyundaki hem de serinin geri kalanındaki en korkutucu unsurlardan biri olan Alma ile zihninizde yer edecek.

4. Dark Souls 3 – High Lord Wolnir

Tam bir ömür törpüsü ve kâbus yakıtı olan Dark Souls 3, serideki en tat kaçıran boss’lardan birini; High Lord Wolnir’i beraberinde getiriyor. Neyse ki doğru taktiği uygulayarak bu kâbus sekansını birkaç dakikayla sınırlandırabiliyorsunuz.

5. Bloodborne – Ludwig the Accursed

Listeyi bir From Software oyunuyla daha sürdürelim istedik ve adındaki “lanetli” sıfatının hakkını lâyıkıyla veren Ludwig’i listeye ekledik.

6. The Evil Within – Laura Creature

Laura’nın trajik sonundan beslenerek hayata gelen Laura Creature, oyunun en azılı ve korkunç boss’larından biri. Eski Resident Evil kadrosundan Shinji Mikami’nin yönetmenliğini yaptığı oyundaki bu boss, sizce de Ringu’daki Samara’yı andırmıyor mu?

7. Until Dawn – Wendigo

Wendigo, zaten her geçen saat sarpa saran senaryosuyla zihninizi allak bullak eden Until Dawn’da atmosferi iyice korkutucu hâle getiren unsurlardan. Onlarla karşılaştığınızda, elinizdeki oyun kontrolcüyü bir yerlere bırakmanız ve oyundaki karakterinizi sessiz tutmanız önemli.

8. Outlast: Whistleblower – Eddie Glushkin

Oyun tarihinin en ruh hastası boss’ları arasına adını altın harflerle yazdıran Eddie, yapım boyunca sizi hep diken üstünde tutacak ama sonunda da yaptıklarının karşılığını alacak.

9. P.T. – Lisa

Hideo Kojima ve Konami’nin arası bozulmadan önce çıkması muhtemel yeni Silent Hill oyununun, oynanabilir tanıtımı niteliğindeki P.T. başlı başlına ele alınması gereken yapımlardan kesinlikle. Oynayış tarzınıza göre kısa veya uzun sürebilen demoda Lisa ile karşılaşmak istemeyeceksiniz. Eğer P.T.’ye sahip değilseniz, çok başarılı PC sürümlerinin geliştirildiğini anımsatalım.

10. Silent Hill 2 – Pyramid Head

Madem Konami’den bahsettik, kapanışı da Silent Hill 2 ile yapalım. Oyun tarihinde kaç tane boss, oyundaki karaktere duygusal acılar yaşatarak onu dizleri üzerine çöktürebilir? Ve yine kaç tane boss, kısa sürede ikonik bir karaktere dönüşerek korku oyunlarıyla birlikte sürekli anılabilir? Pyramid Head, işte böyle bir boss’tu.

Monster Oyun Bilgisayarı modelleri, oyunların zorlu ve korkunç canavarlarını alt etmek için size yardımcı olabilir.

Paylaş: