Oyun Tarihinin En Korkunç 5 Çocuk Karakteri

Monster Notebook  10 Eylül 2019

HaberlerOyun

Dijital oyunlarda çocuklara denk gelmek her zaman mümkün olmayabiliyor. Oyunların birçoğundaki şiddet elementlerinin, yapıma konumlandırılan çocuklara uygulanıyor şekilde resmedilmesini istemeyen oyun geliştiriciler, çocuk karakterleri oyunlarına yerleştirme meselesine temkinli yaklaşabiliyor. Ama konu, korku ve gerilim oyunlarına geldiğinde çocuk karakterler, hikâyenin merkezinde bile yer alabiliyor. Dilerseniz zaman kaybetmeden oyun tarihinin en korkunç çocuk karakterlerinden beşine birlikte göz atalım.

1. Little Sister (BioShock)

Rapture’ın çevresindeki cesetlerden ADAM toplayan ve genellikle Big Daddy’lerle birlikte dolaşan Little Sister, BioShock’un en rahatsız edici karakterlerindendi. Tedavi edildiğinde şirin mi şirin çocuklara dönüşen karakter, Little Sister olarak kaldığı anlarda oyunda tatsız dakikalar yaşamanıza neden olabiliyordu.

2. Cherub (Doom 3)

Çıktığı dönemde ekran kartlarını zorlamasıyla olduğu kadar yaşattığı deneyim ve sunduğu atmosferle de çok konuşulan Doom 3’te birbirinden ilginç ve ürkütücü yaratıklar vardı. Onların arasında yer alan Cherub ise yarı bebek yarı yaratık hâliyle akıllardan hiç çıkmıyor. Yok etmesi kolay olmasına karşın yarattığı terörle yapımın karanlık havasını güçlendiren Cherub, Doom 3’ün ek paketi olan Resurrection of Evil’da da görülüyordu.

3. Unbaptised Baby (Dante’s Inferno)

Dante’s Inferno, ilginç olduğu kadar maalesef oyuncular tarafından pek takdir edilmeyen bir yapımdı. Oyunda dikkatle tasarlanmış, boss’lar ve düşmanlar vardı. Düşmanların arasında yer alan Unbaptised Baby ise çok değişik fikirler barındıran zihinlerin ürünüydü. Bölümler arasında geçiş yaparken karşılaşabileceğiniz karakter, aynı zamanda boss dövüşlerini zorlaştırmak için de devreye girebiliyordu.

4. Lavabodaki Garip Bebek (P.T.)

Oyun ustası Hideo Kojima’nın korku ustası Guillermo Del Toro ile birlikte hazırladığı Silent Hills oyununun oyun konsolları için yayınlanan oynanabilir demosu P.T., kısa süresine rağmen konsantre kötülük ve rafine bir korku sunuyordu. İçinden uzun süre çıkamayacağınız şekilde tasarlanan evde, varlığının farkına vardığınız ama kaynağını kestiremediğiniz kötülüğün sizi banyoya yönlendirmesiyle karşınıza lavabodaki garip bebek çıkıyordu. Şekilsiz, sürekli ağlayan ve oyun içerisinde herhangi bir şekilde müdahale edemediğiniz bebek, P.T.’nin en korkutucu karakterlerindendi.

5. Alma Wade (F.E.A.R. Serisi)

Kendisine yaptıklarından ve yaşattıkları kötülüklerden ötürü Armacham Technology Corporation’dan intikam almak üzere zaman zaman görünen, göründüğü anlarda ortalığı birbirine katıp akıl almaz katliamlar yapan Alma Wade, yalnızca F.E.A.R. serisinin değil oyun tarihinin de en tehlikeli ve korkunç çocuklarından… Psişik güçleri sayesinde düşman gördüğü kişilerin yanı sıra oyunda yönettiğiniz karaktere de zaman zaman görünerek sizi oyun karşısında zıplatabilen Alma, ilk oyunun tanınmasında da hayli etkili olmuştu.

Paylaş: