Oyun Tarihinin En Korkunç 5 Erkek Karakteri

Monster Notebook  2 Eylül 2019

HaberlerOyun

Korku filmi yönetmenlerinin, senaryosuna destek verdikleri filmlerde kendi kâbuslarından yararlandığını biliyoruz. Muhtemelen aynı durum, oyun geliştiricilerinde de oluyordur ve zihinlerinde tasarladıkları karakterlerle kendi kâbuslarını birleştirip hazırladıkları oyunlarda, oyuncuların unutamayacakları, dehşet dolu anlar yaşamalarına zemin hazırlıyorlardır. Korku oyunlarında en az atmosfer kadar önemli olan korkunç karakterler, kimi zaman kadın ve çocuk olarak ortaya çıksa da erkek karakterlerin bu tür yapımlarda daha baskın olduğu açık. Dilerseniz gelin, oyun tarihinin en korkunç erkek karakterlerinden beşine hep birlikte göz atalım.

1. Pyramid Head (Silent Hill Serisi)

Oyun serisi içinde onu bazen uygunsuz anlarda, bazen de görevi gereği birilerini cezalandırırken görebilirsiniz. Adını aldığı piramit şeklindeki kafası, neredeyse boyu kadar palayı taşıyabildiği güçlü kolları, kir pas içerisindeki kıyafetleri ve ağır aksak hareketleriyle Japon işi bir korkunun mahsulü olan Pyramid Head, Silent Hill serisiyle birlikte korku oyunu dünyasının da en ikonik ve unutulmaz karakterlerinden biri oldu.

2. Jack Baker (Resident Evil 7)

RE7’nin demo versiyonunda ilk kez kendini gösteren Jack Baker, ana oyunda da birkaç defa karşılaştığımız, her karşılaşmamızda kendisinden biraz daha korktuğumuz bir karakter. Bir aile babası olmasının yanında kolayca ölmeme gibi bir meziyete de sahip Baker, Resident Evil 7 ile birlikte Capcom’un oyun dünyasına armağan ettiği en korkunç erkek karakterler arasında.

3. Slenderman (Slender Serisi)

Normal insan bedeninden daha farklı bir forma sahip olan, korkutuculuk konusunda hiç sıkıntı çekmeyen Slenderman, yeni nesil korku anlayışının bir ürünü esasen. İnternet dünyasının en tanınan korkunç karakterleri arasına girmeyi başaran Slenderman, bazılarına göre aslında bir SCP objesi. Tabii bu noktada yorumu sizlere ve creepypasta tutkunlarına bırakıyoruz.

4. Frank Manera “The Cannibal” (Outlast: Whistleblower)

Oyuncu açısından çaresizliğin zirve yaptığı yapımlardan biri Outlast: Whistleblower’dı. Yamyamlığın sözlük karşılığı niteliğindeki Frank Manera “The Cannibal” ile karşılaşma anı ise her oyuncunun üstesinden gelemeyeceği sahnelerdendi. Normal görünümünün arkasında gizli duran psikopatlık, The Cannibal’ı oyun tarihinin en korkunç erkek karakterlerinden biri yapmaya yetiyordu.

5. Vladimir Makarov (Call of Duty: Modern Warfare Serisi)

Korkunç olarak tanımlanmak için sıra dışı görünen, mutasyona uğramış bir bedene gerek olmadığının kanıtı Vladimir Makarov, verdiği emirlerle ve attığı adımlarla bu listeye girmeye hak kazandı. Kendisinin ne denli korkunç olduğuna Call of Duty: Modern Warfare 2’deki No Russian göreviyle tanıklık ettiğimiz Makarov’un, 30 bini aşkın cinayetten sorumlu olduğunu biliyoruz.

Paylaş: