Oyuncu Ekipmanlarıyla Oyunlarda Tam Bir Canavara Dönüşün

Monster Notebook  27 Eylül 2018

Genel

Yıllar önce toplu farelerle ve standart klavyelerle pekâlâ oynanabilen bilgisayar oyunlarında mutlak galibiyet için artık oyuncu ekipmanlarını kullanmak gerekebiliyor. Ergonomik yapıları, programlanabilirlik sunmaları, oyuncuyu motive edici görünümleri ve daha nice özelliğiyle öne çıkan oyuncu ekipmanlarının faydaları, son zamanlarda yaygınlaşan rekabetçi oyunlarla daha da belirginleşiyor. Rekabetçi yapımlarla zaman geçiriyor veya senaryo odaklı olup online tarafta da çeşitli olanaklarla donatılan oyunları oynamaktan hoşlanıyorsanız, oyun bilgisayarının yanı sıra oyuncu ekipmanlarını edinmeniz, başarınızı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyecektir.

Oyuncunun En Önemli Silahlarından Biri Gaming Mouse

Genellikle yırtıcı tasarımlara ve RGB aydınlatmalara sahip oyuncu fareleri, standart farelere kıyasla daha fazla tuşla gelirken ekran tarama hızlarıyla da çeşitlilik gösteriyor. Lazer veya optik izleme teknolojileriyle desteklenen gaming mouse modellerinin bazılarında oyuncunun elini daha rahat hareket ettirebilmesini mümkün kılan, değiştirilebilir ağırlıklar da bulunuyor. Yazılım desteği sayesinde tuşlarına arzu edildiği gibi fonksiyon ve makro atamaları yapılabilen oyuncu farelerinin DPI çözünürlükleri de pratik şekilde değiştirilebiliyor. Kablolu ya da kablosuz olabilen gaming mouse çeşitleri; FPS, MOBA ve aksiyon oyunlarında oyun tutkunlarının bir numaralı yardımcısı olarak değerlendiriliyor.

Monster’ın Pusat serisi gaming mouse modelleri de oyun seanslarınızın mükemmel geçmesine zemin hazırlıyor. Optik izleme teknolojili Pusat V3, 6 renk aydınlatması ve etkileyici tasarımıyla oyun süresince motivasyonunuzu zirvede tutuyor. 6 adet programlanabilir tuş, 7200 DPI’lık çözünürlük ve 4000 FPS 10G ACC hızlanma değeri sunan model, 144 gramlık ağırlıkla geliyor. Aksiyon ve FPS oyunlarından maksimum keyfi alabilmenize olanak veren model, 1,8 metrelik kablosuyla rahat kullanılabiliyor.

Pusat V4 ise küçük kardeşinden farklı olarak lazer izleme teknolojisiyle güç kazanıyor. RGB arka aydınlatmayla harikulâde görünen model, mekanik yapıdaki 10 milyona kadar tıklama ömrü vadeden 18 adet programlanabilir tuşu sayesinde özellikle MOBA türü oyun tutkunlarının radarına giriyor. 16400 DPI’lık çözünürlüğü, 12000 FPS 30G ACC hızlanma değeri ve değiştirilebilir ağırlığıyla 4K çözünürlükte de eksiksiz oyun deneyimi yaşayabilmenize imkân tanıyor. Altın kaplamalı USB girişine sahip 1,8 metrelik kablosuyla azami ölçüde serbesti kazandıran Pusat V4, turnuvalar için de uygunluk gösteriyor.

Aksiyon, FPS, RPG ve daha pek çok oyun türünde kullanabileceğiniz Pusat V5, lazer izleme teknolojisiyle destekleniyor. Özelleştirilebilir RGB LED aydınlatmasıyla dikkat çeken oyuncu faresi, 10 milyona kadar tıklama ömürlü 10 adet programlanabilir tuşuyla rakiplerinizi dize getirmenize yardım ediyor. 24000 DPI’lık çözünürlüğü, 12000 FPS 50G ACC hızlanma değeri ve 10’ar gramlık 5 adet değiştirilebilir ağırlıkla zenginleşen gaming mouse, yine altın kaplamalı USB girişiyle kusursuz girdi aktarımı sağlıyor.

Monster’ın ve diğer markaların geliştirdiği oyun fareleriyle uyum yapıdaki Pusat Gaming MousePad, Monster’ın tematik renkleri, kaydırmaz formdaki dokuma kumaşı ve yeterli seviyedeki ölçüleriyle oyuncuların beğenisini kazanıyor.

Hassas Hamlelerin Kaynağı Gaming Keyboard

Oyunlardaki karakterlerin en iyi şekilde kontrol edilebilmesi, oyunculara özel tasarlanan ve gerek “Travel” olarak nitelendirilen tuş hareket mesafesi gerekse geri bildirim hızıyla öne çıkan oyuncu klavyeleriyle mümkün hâle geliyor. Günün ilerleyen saatlerinde veya az ışıklı ortamlarda da oyun oynanabilmesine fırsat tanıyan gaming keyboard modelleri, membran veya mekanik tuşlu olabilirken belirli oranda programlanabilirlik sunuyor.

Mekanik tuşlu oyuncu klavyelerinin başarılı temsilcilerinden Pusat K1 Mechanical Gaming Keyboard, RGB LED arka aydınlatma trendini mükemmel şekilde devam ettiriyor. Taşınabilirliğe katkı veren ölçüleri ve yırtıcı tasarımıyla göz dolduran model, Türkçe Q dizilimli 105 adet, klik sesli ve 50 milyon tıklama ömürlü mekanik anahtarlı tuşla geliyor. 4 mm seyahat mesafeli tuşlar, 60 gramlık ağırlık uyguladığınızda aktif olarak oyunlardaki hassas hamleleri kolayca gerçekleştirmenizi sağlıyor. “F” tuşlarını, multimedya takip süreçlerinde alternatif şekilde değerlendirebilmenize olanak tanıyan fonksiyon tuşu, klavyenin işlevselliğini arttırırken geniş bilek desteği, uzun oyun seanslarında bileklerinizin yorulmasının önüne geçiyor.

Çevresel Ses Etkisiyle Oyun Oynamanın Keyfi Bambaşka

Yeni nesil oyunların hemen hepsi, çevresel ses etkisi özelliğiyle geliyor. Bu sayede oyunda yönetilen karakterin bulunduğu alandan düşmanların bulundukları yere kadar sayısız nokta, işitsel olarak kolayca takip edilebiliyor. Tabii ki çevresel etkisinden yararlanabilmek için bilgisayarların donanım kabiliyetlerinin yeterliliğinin yanında ses sistemlerinin ve kulaklıkların da bu özelliği desteklemesi gerekiyor. Ancak modern yaşam koşullarında, çok kanallı ses sistemleriyle yüksek ses eşliğinde oyun oynamak her zaman mümkün olmayabiliyor. Tam da bu noktada çevresel ses etkisi yaratabilen kulaklıklar devreye giriyor.

Monster’ın Pusat serisine konumlandırdığı Pusat Virtual 7.1 RGB Gaming Headset, oyun ve multimedya takip süreçleri için ideal seçeneklerden birine dönüşüyor. Monster’ın kendine has tasarım çizgilerini taşıyan ve RGB LED arka aydınlatmayla göz dolduran Pusat yazılımıyla gücüne güç katıyor. 50 mm yarıçapa sahip sürücüsüyle bas, mid ve tiz sesleri kusursuz biçimde oluşturan Neodimyum mıknatıslı kulaklık, yoğun bas etkisini titreşim özelliğiyle destekliyor. Tek yönlü mikrofonuyla oyunlardaki iletişim sürecinizi dilediğiniz gibi devam ettirebilmenize yardımcı olan model, mikrofon boyutuyla olduğu kadar hassasiyetiyle de gereksinimlerinize yanıt veriyor.

Tek tek edinebileceğiniz oyuncu ekipmanlarını dilerseniz Monster Pusat aksesuar paketi aracılığıyla da alabilir, oyun esnasında tüm hünerlerinizi sergileyerek sahalarda tam bir canavara dönüşebilirsiniz.

Paylaş: