Oyunlardan Akılda Kalmış En Çarpıcı Replikler

Monster Notebook  30 Nisan 2020

Oyun

Zaman hızla geçiyor ve bugün gözümüze harika görünen birçok oyunun grafikleri de fizik etkileşimleri de birkaç yıl sonra bize ilkel gelmeye başlayacak. Fakat oyunlardaki senaryolar ve bazı konuşmalar; öylesine etkileyici kelimelerle seçilip, senaryoda öyle kilit noktalarda kullanılıyor ki aradan yıllar geçse de o replikler akıllardan çıkmıyor. Gelin sizi, adı geçen oyunları oynadığınız zamanlara ve muhtemelen aklınızdan hiç çıkmamış olan güzel repliklere götürelim. 

Call of Duty: Modern Warfare 2

Oyunun yükleme ekranlarından birinde karşımıza çıkan o unutulmaz söz, McTavish ile irtibat hâlinde olan Captain Price’a ait: “The healthy human mind doesn’t wake up in the morning thinking this is its last day on Earth. But I think that’s a luxury, not a curse. To know you’re close to the end is a kind of freedom. Good time to take… inventory.” 

Metro 2033

Buz gibi ve gerçekçi atmosferiyle her dakikasında tüylerinizi diken diken eden oyunda, Khan’ın zihnimize kazınan sözü şöyleydi: “Even in dark times, we cannot relinquish the things that make us human.”

Half-Life 2

Aradan yıllar geçmesine rağmen, hâlâ görevinin ne olduğunu ya da kim olduğunu bilemediğimiz G-Man’in, oyunun henüz başlarındaki konuşmasından bir kesit: “The right man in the wrong place can make all the difference in the world.”

Assassin’s Creed 2

Serinin bu denli sevilmesini ve ilerlemesini sağlayan unsurlardan belki de en önemlisi olan Ezio Auditore da Firenze’nin de söylediği gibi: “Nothing is true, everything is permitted.”

Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Hayatın sillesini yiyen Max, özlü sözlerine ikinci oyunda da devam etmişti: “Death is inevitable. Our fear of it makes us play safe, blocks out emotion. It’s a losing game. Without passion, you are already dead.”

Mass Effect 3

Güzel başlayıp devam eden bir hikâyeyi tamamlayan serinin son oyununda, Mordin Solus, tüyler ürperten şu söze imza atmıştı: “Hard to see big picture behind pile of corpses.”

Tomb Raider

Reboot edilen serinin ilk oyununda Lara Croft şöyle diyordu: “A famous explorer once said, that the extraordinary is in what we do, not who we are.”

The Elder Scrolls V: Skyrim

Oyunun yayınlandığı dönemde herkesin dilinde olan ve sayısız internet meme’ine konu olan replik, kasaba muhafızından gelsin: “I used to be an adventurer like you, until I took an arrow to the knee.”

Street Fighter 2

Bir başka espri konusu ise Ryu’nun yanlış çeviriye kurban giden ama Atari salonu dönemlerinden beri ezbere bilinen şu sözü: “You must defeat Sheng Long to stand a chance.”

Paylaş: