PES 2016 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  26 Mayıs 2019

Oyun

Futbol oyunu tutkunlarının her sene yenisini bekledikleri oyun serilerinden Pro Evolution Soccer, Konami’nin seriye getirdiği yeniliklerle daha da eğlenceli hâle geliyor. PES 2016 da yayımlandığı 2015 yılında büyük ses getirmiş, PES Productions’ın yirminci yaşını kutladığı seneye damgasını vurmuştu. Metal Gear Solid V’te kullanılan Fox Engine oyun motoruyla hazırlanan yapımda grafik geliştirmeleri, yüz ve oyuncu animasyonları dikkat çekiciydi. Dinamik mevsim mekanizması ise oyunun atmosferini oldukça güçlü hâle getiriyordu. Peki, bunca yenilik ve görsel gelişim, nasıl sistem gereksinimlerini beraberinde getiriyordu?

Sabit Diskleriniz ve SSD’leriniz Oyun İçin Fazlasıyla Yeterli

İçerdiği görsel ve işitsel zenginliğe rağmen son derece mütevazı bir disk alanı işgal eden PES 2016, yalnızca 8 GB depolama alanına ihtiyaç duyuyor. İşletim sisteminizin kurulu olduğu alana bile rahatlıkla yükleyebileceğiniz oyunu, SSD’nize hatta yüksek hızlı veri aktarımı yapabilen USB belleklerinize dahi yükleyebilirsiniz.

Bellek İhtiyacı Bugünün Standartlarının Çok Altında

Japon oyun geliştiricilerin yaptıkları en iyi şeylerden biri, geliştirdikleri oyunların, oyun motorlarını, çok iyi şekilde optimize etmeleri. Bu sayede geliştirilen oyunlar, giriş seviyesindeki donanım konfigürasyonuna sahip bilgisayarlarda rahatlıkla çalışabiliyor. Böylesi oyunlardan biri de hiç şüphesiz PES 2016. Modern işletim sistemlerinin ihtiyaç duyduğu sistem belleği içerisinde sorunsuz şekilde çalışabilen oyun, minimum sistem gereksinimleri tablosuna göre 1 GB, önerilen sistem gereksinimleri tablosuna göre 2 GB bellekle çalışabiliyor.

Giriş Seviyesi İşlemciler Oyun İçin Yeterli

Sistem dostu Fox Engine oyun motoru sayesinde yapımın sistem gereksinimleri, genel itibarıyla kabul edilebilir seviyede bulunuyor. Bunun en önemli göstergelerinden biri, oyun için minimum sistem gereksinimleri tablosunda, Intel Core 2 Duo ve AMD Athlon II X2 240 gibi işlemcilerin belirtilmiş olması. Bahse konu işlemciler, oyunun çıkışından en azından 5 sene önce çıkan ürünlerdi ve performansları da çıktıkları dönemi de göz önüne aldığımızda, o kadar iyi değildi. Buna rağmen ilgili işlemcilerin gereksinim tablolarında boy göstermesi, oyunun işlemci gereksiniminin epey düşük olduğunu kanıtlıyor. Buradan hareketle, sahip olduğunuz bilgisayardaki işlemcinin, PES 2016 için yeterli olabileceğini öngörebiliriz.

Harici Ekran Kartı Olmasa da PES Keyfi Yaşamak Mümkün

Futbol oyunlarının ekran kartlarıyla iyi geçindiğini biliyoruz ama PES 2016, Intel işlemcilerde yer alan dâhili grafik işlemcileriyle çalışabilecek kadar iyi hazırlanmış durumda. Şayet, eski nesil donanım bileşenlerine sahip bir bilgisayarınız varsa ve PES ile futbol keyfi yaşamak istiyorsanız, bundan yıllar önce çıkan NVIDIA GeForce GT 7800 ve ATI Radeon X1300 gibi ekran kartlarıyla akıcı bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz. Tabii hedefiniz oyunu 4K gibi yüksek çözünürlüklerde oynamaksa, biraz daha kaslı ekran kartlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu noktada NVIDIA GeForce GTX 1650 gibi çözümler, işinizi rahatlıkla görecektir.

Canavar ile Liglerde Fırtınalar Estirin

PES 2016 başta olmak üzere popüler ve güncel oyunları hem yüksek çözünürlükte hem de akıcı şekilde oynamayı hedefliyor, futbol liglerinde fırtınalar estirmeyi istiyorsanız Monster’ın geliştirdiği Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarından dilediğinizi edinebilirsiniz.

Minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 7
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo (1,8 GHz) ya da AMD Athlon II X2 240
  • Bellek: 1 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 7800 ya da ATI Radeon X1300 ya da Intel HD Graphics 2000
  • Depolama: 8 GB

Önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 8
  • İşlemci: Intel Core i3-530 ya da AMD Phenom II X4 925
  • Bellek: 2 GB
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce GT 7800 ya da ATI Radeon X1300 ya da Intel HD Graphics 3000
  • Depolama: 8 GB
Paylaş: