PES 2017 Sistem Gereksinimleri

Monster Notebook  11 Ocak 2019

Oyun

Hideo Kojima imzalı Fox Engine kullanılarak geliştirilen dördüncü Pro Evolution Soccer oyunu PES 2017, yapay zekâ ve resmî kulüp partnerlikleriyle çok sevilen bir oyun olmuştu. Bu durum, oyuncular kadar oyun basınına da yansımış, yapım, PC ve diğer platformlarda oldukça yüksek puanlarla kayıtlara geçmişti. Çıkışının üzerinden neredeyse dört yıl geçmiş olmasına rağmen bugün bile pek çok açıdan tatmin edici olan oyunun sistem gereksinimleri nasıldı, PES 2017 nispeten güncel sistemlerde nasıl çalışıyor, gelin birlikte değerlendirelim.

10 Gigabayttan Biraz Daha Fazla Alan, Oyun İçin Yeterli

Oyun yayıncılarının sistem gereksinimleri tablolarını hazırlarken özellikle depolama alanı bölümünde ellerini neden korkak alıştırdıklarını pek anlayamıyoruz. Çünkü âdettendir, oyunlar çıktıktan sonra yamalanır, bu nedenle çeşitli dosyalarında değişikler meydana gelir ve genellikle oyunların diskte kapladıkları alan artar. Bu durum, PES 2017 özelinde de pek değişmiyor ve yayıncının belirlediği, oyunun ihtiyaç duyduğu 9 GB depolama alanı, kâğıt üzerinde kalan bir veri olarak varlığını sürdürüyor. Siz bu yapım için 10 gigabayttan daha fazla bir disk alanı ayırmayı ihmal etmeyin.

RAM Konusunu Sorun Etmenize Gerek Yok

Fox Engine’in tüm teknik nimetlerinden yararlanırken düşük konfigürasyonlu bilgisayarları da üzmeyen PES 2017, asgari düzeyde bellekle gayet güzel çalışabiliyor. Minimum ve tavsiye edilen sistem gereksinimleri tablolarındaki bellek miktarı, bugün için hayli düşük görünüyor farkındayız ama bu iyi haber. Muhtemelen bilgisayarınızda 1 GB’tan fazla RAM vardır ve bu oyunu RAM konusunu sorun etmeden oynayabilmenize imkân tanıyacaktır.

Giriş Seviyesi Modern İşlemciler Sınırda

Bir futbol oyunundan bekleyeceğiniz üzere sahaya yansıyan çok fazla değişken bulunduğu için maç boyunca işlemci yoğun şekilde kullanılıyor. Intel’in Hyper-Threading özelliği bulunmayan ve frekans değerleri düşük sayılabilecek giriş seviyesi işlemcileri, oyunda %40-50 civarında kullanılıyor. Eğer zayıf işlemci/güçlü ekran kartı kombinasyonuna sahip bir bilgisayarınız varsa, bu işlemci kaynaklı darboğaz yaşayabileceğiniz anlamına geliyor. Kare/saniye oranlarını limitlerseniz, böyle bir sorunla karşılaşmazsınız tabii. Dikkat ederseniz 2008-2010 yıllarında çıkan ve sistem gereksinimleri tablosunda yer verilen işlemcilerden hiç bahsetmedik. Böylesi güncel bir oyun için güncellikten uzak işlemcilerin örnek gösterilmesi çok doğru değil gibi.

Orta Karar Ekran Kartlarıyla Benzersiz Bir PES Deneyimi Mümkün

Oyun 2016 yılında çıkmış olmasına karşın 2007 ve 2009 yıllarında kalma ekran kartları, sistem gereksinimleri tablolarını süslüyor. Şayet bu denli istikrarlı bir bilgisayar kullanıcısı değilseniz ve ekran kartınızı, son 10 yıl içerisinde en azından bir kere bile upgrade ettiyseniz, PES 2017’yi Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte ve saniyede 60 kare hızına kilitleyerek oynayabilirsiniz. NVIDIA GeForce GTX 1060 gibi bir kartın, oyun özelinde ortalama 150 fps verdiğini hesaba katarsanız, GeForce GTX 16 ve GeForce RTX 20 serisi kartlarla 4K çözünürlüğe doğru yolculuğa çıkarak benzersiz bir PES 2017 deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sahaları Canavar ile İnletmeye Hazırlanın

PES 2017’nin ne işlemci ne de ekran kartı gereksinimleri gözünüzü korkutmasın. Yanınıza Canavar’ı alın ve yalnızca maçlarınıza odaklanın. Monster’ın Abra ve Tulpar serisi oyuncu bilgisayarlarıyla sahaları inleten sizin takımınız olacak.

 

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista SP2 ve üstü
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo/AMD Athlon II X2 240
  • RAM: 1 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8800/ATI Radeon X1600
  • Gerekli Depolama Alanı: 9 GB
  • DirectX: 9c

Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows Vista SP2 ve üstü
  • İşlemci: Intel Core i3-530/AMD Phenom II X4 925
  • RAM: 2 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 260 /ATI Radeon HD 4850
  • Gerekli Depolama Alanı: 9 GB
  • DirectX: 9c
Paylaş: